Things to Do , Top Stories

10+2 εκδηλώσεις για το weekend που δεν πρέπει να χάσεις

... αφού θα σου φτιάξουν το κέφι

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2015

Παρόλο που ο χειμώνας άρχισε ήδη να μας δείχνει τα δόνται του, εμείς δεν πρόκειται να κλειστούμε στο σπίτι. Εξάλλου, η Κύπρος αυτές τις μέρες είναι γεμάτη από εκδηλώσεις που αξίζουν την προσοχή μας.

Γι' αυτό πριν αποφασίσετε το πού, τι θα δείτε και πότε θα πάτε, ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί: 
 

Πάμε Τεχνόπολις 20 για να γιορτάσουμε μαζί του τον 1 χρόνο λειτουργίας του!
Την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου από τις 7μ.μ.  γιορτάζουμε μαζί με το Τεχνόπολις 20 τα πρώτα του γενέθλια, σε ένα πάρτι με κερασμένο κρασί και όμορφες μελωδίες από πιάνο. Στο πλαίσιο της γιορτής, μεταξύ κρασιού, μουσικής, και κουβέντας, θα μάθουμε για το μελλοντικό  καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Τεχνόπολις, θα επωφεληθούμε από τις προσφορές που ετοίμασαν για εμάς και θα ανταλλάξουμε ιδέες. 
Mάθε πεισσότερα ΕΔΩ

 

Nostalgia 60s/70s Halloween Party
Μασκαρευόμαστε για να γιορτάσουμε το Halloween και... πάμε στο τελευταίο υπαίθριο πάρτυ της χρονιάς με τους DJ Claudio και The Mighty Scoop να μας ξεσηκώνουν στα decks. Μία ακόμη περιπέτεια μέσα στους ρυθμούς της Disco, Funk, Classic Rock, Soul και Rock n Roll

• €5 Είσοδο - 50% θα δοθούν στο ΜΚΟ Future Worlds Centre, προς στήριξη των δραστηριοτήτων τους για τα παιδιά, πρόσφυγες από Συρία, στην Κύπρο
• Κρατήσεις: 22432559 (ελάχιστος αρ: 8 άτομα ανά τραπέζι)
• Platters διαθέσιμα

 


Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου & Θύμιος Παπαδόπουλος
Ο Θάνος Μικρούτσικος επέλεξε αυτή τη μορφή του Trio για να επισκεφτεί στη φετινή σεζόν τις περισσότερες πόλεις στην ελληνική περιφέρεια και την Κύπρο. Ο συνθέτης πιστεύει ότι η μορφή αυτή έχει υπό προϋποθέσεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Τη δυνατότητα να διεισδύσεις στην ουσία του τραγουδιού απαλλαγμένος από στολίδια και ήχους που μπορεί να την συσκοτίζουν. Η βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος, είναι οι τρεις εκτελεστές να μπορούν να τα δώσουν όλα. Σ’ αυτό τον μαραθώνιο των 3 και πλέον ωρών, πρέπει να βγάλουν την ψυχή τους πάνω στη σκηνή, να «πεθάνουν» και να «ξαναγεννηθούν». Απαιτείται μεγάλη δεξιοτεχνία, αντοχή και αμεσότητα.
Θα διαπιστώσουμε στη Διαχρονική Μουσική Σκηνή, σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, αν ο στόχος θα επιτευχθεί! 
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00.
Πληρ. 99783455. 

 

Μπαμπάδες με ρούμι
Το Θέατρο Όλβος παρουσιάζει την κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου "Μπαμπάδες με Ρούμι".
Ένας ετοιμοθάνατος, μία κληρονομιά, μία απόπειρα φόνου και ένας υπέρ τυχερός του λόττο. Ποιος θα καταφέρει να αποσπάσει το μεγαλύτερο ποσόν της περιουσίας του πάτερ φαμίλια; Ποιος θα κάνει την καλύτερη επένδυση; Πώς θα αξιοποιήσουν το βιός του μακαρίτη; Οι ήρωες Παναγιώτης, Χρήστος, Ρόη, Τζένη, Βέσκα και Βάσω, σας καλούν να τους απολαύσετε σε ένα καταιγισμό γεγονότων με απίθανες καταστάσεις και συνεχείς ανατροπές.
Σκηνοθεσία: Ευτύχιος Πουλλαίδης, μουσική επεξεργασία: Γιώργος Κολιάς, βοηθός σκηνοθέτη: Ισαβέλλα Μελετίου, σκηνικά - κοστούμια: Ευτύχιος Πουλλαίδης, χειρισμός φωτισμού - ήχου: Lazaroiu.

Παζίουν οι ηθοποιοί: Ευτύχιος Πουλλαίδης, Γιάννα Λευκάτη, Γιώργος Παναγιώτου, Εύα Μιλτιάδους, Έλενα Μελετίου και Άντρεα Κασινου

Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 20.30.
Ημερομηνίες παραστάσεων:
 30/10/2015, 31/10/2015, 04/11/2015, 05/11/2015, 06/11/2015, 11/11/2015, 12/11/2015, 13/11/2015
Για κρατήσεις: 96538837, 99558181

 

Ιστορία Ζωολογικού Κήπου 
Ένα έργο για τη μοναξιά, τις κοινωνικές ταυτότητες και τη συγκαλυμμένη βία της καθημερινότητας. Ο Jerry είναι ένας απομονωμένος και δυσάρεστος άνθρωπος που ζει σε ένα οικοτροφείο και είναι ιδιαίτερα προβληματικός χαρακτήρας. Οι άνδρες αυτοί ανταμώνονται σ’ ένα παγκάκι στο πάρκο της Νέας Υόρκης Central Park. Ο Jerry είναι απελπισμένος και επιζητά μια ουσιαστική συνομιλία με ένα άλλο ανθρώπινο ον. Με τη συζήτηση που ακολουθεί εισβάλλει στην ειρηνική κατάσταση του Peter ανακρίνοντας τον και αναγκάζοντάς τον να ακούσει ιστορίες από τη ζωή του, συμπεριλαμβανομένης και της ιστορία ο «JERRY και ο σκύλος», καθώς και το λόγο που βρίσκεται πίσω από την επίσκεψή του στο ζωολογικό κήπο».
Μια ιστορία με δραματική αγωνία αλλά και ειρωνικό χιούμορ, με πρωταγωνιστές δύο άγνωστους άντρες που συναντιόνται σε ένα παγκάκι τυχαία ή μήπως όχι…;
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης.
Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Νικολαΐδης. Μανώλης Μιχαηλίδης. Μουσική επιμέλεια: Μαρίνος Ανωγυριάτης.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, 20.30.
Τακτικές παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στο Foyer του «θέατρο ένα» στις 20:30.

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 22348203.

 

Η αγνή του Θεού 
Ο Θεατρικός Πολυχώρος ΕΣΤΙΑ εγκαινιάζει τη νέα θεατρική σεζόν με το πολυσυζητημένο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Τζον Πιλμέιερ «Η Αγνή του Θεού». Εμπνευσμένο από ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη στις Η.Π.Α. στα τέλη της δεκαετίας του ’70, το έργο επικεντρώνεται στην Αγνή, μια νεαρή δόκιμη μοναχή ενός καθολικού μοναστηριού,η οποία κατηγορείται για τον φόνο του νεογέννητού της βρέφους. Η Αγνή ισχυρίζεται ότι δεν είδε ποτέ το βρέφος και πως δεν θυμάται καθόλου τη γέννησή του. Η ψυχίατρος Μάρθα Λίβινγκστόουν έρχεται στο μοναστήρι,διορισμένη από το δικαστήριο, για να αποφανθεί κατά πόσον η Αγνή έχει τα λογικά της ή όχι. Η Ηγουμένη του μοναστηριού,η Μητέρα Μύριαμ, αρχίζει να εμπλέκεται σε μία ιδεολογική αντιπαράθεση με την Λίβινγκστόουν, η οποία είναι άθεη και εκφράζει δικαιολογημένο μίσος εναντίον των καλογριών και του καθολικισμού γενικότερα, εξ αιτίας ενός σκοτεινού μυστικού που βαραίνει το παρελθόν της. Το έργο θέτει ορισμένα βασικά ερωτήματα που αφορούν την αντιπαράθεση ανάμεσα στη Φρουδική λογική και τη θρησκευτική πίστη ενώ παράλληλα θέτει σε δοκιμασία την επιθυμία μας να πιστεύουμε στα θαύματα.

Παίζουν: Ιωάννα Σιαφκάλη (Ηγουμένη Μύριαμ), Φάνη Πέτσα (Δρ Μάρθα Λίβινγκστόουν),Ελεωνόρα Σερένα (Αγνή).
Σκηνικά-κουστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη, σκηνοθεσία: Άγις Παίκος
Πρεμιέρα: 30 Οκτωβρίου 2015
Τακτικές παραστάσεις:
Τετάρτη, Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. και Κυριακή στις 6.30 μ.μ. στον Θεατρικό Πολυχώρο ΕΣΤΙΑ (Ολυμπίας 7, Λυκαβητός).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 97790533.

 

Εγώ δημιουργώ
Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά & Νέους, Επαρχίας Λάρνακας, διοργανώνει ένα δημιουργικό απόγευμα με τίτλο «ΕΓΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» για παιδιά και έφηβους, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, από τις 16.00 μέχρι και τις 19.00, στην Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες στη Λάρνακα. Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

Λωξάντρα 
Γραμμένο το 1963, η Λωξάντρα της Μαρίας Ιορδανίδου, θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας και ανεβαίνει για πρώτη φορά στη Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ σε δραματοποίηση Σάββα Κυριακίδη, σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου και με δεκαπενταμελή θίασο. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Θανάσης Δήμου, Λουκάς Ζήκος, Βαλεντίνος Κόκκινος, Ιωάννα Κορδάτου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μάριος Κωνσταντίνου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Μιχάλης Μουστάκας, Έλενα Παπαδοπούλου, Κρίστη Παπαδοπούλου, Αστέρης Πελτέκης, Πολυξένη Σάββα, Σπύρος Σταυρινίδης, Αντωνία Χαραλάμπους, Θέα Χριστοδουλίδου

Επίσημη πρώτη: Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 κάθε Παρασκευή & Σάββατο, 8.30μ.μ. και Κυριακή, 6.00μ.μ., Νέο Κτίριο Θεάτρου ΘΟΚ, Λευκωσία.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

Tρέχω, Περπατώ, Ποδηλατώ, Θυμάμα
Η Κίνηση Πρωτοβουλίας και Αλληλεγγύης Λαζανιά, διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, το συμβολικό αγώνα δρόμου «Tρέχω, Περπατώ, Ποδηλατώ, Θυμάμαι». Βάλτε τα αθλητικά σας παπούτσια, και ελάτε να περπατήσουμε την απόσταση Μαχαιρά-Λαζανιά ή να τρέξουμε ή να ποδηλατήσουμε την απόσταση Λαζανιά-Μαχαιρά-Λαζανιά.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ 

 

Το Μουσείο Κλασικού & Ιστορικού Αυτοκινήτου επαναλειτουργεί
Την 1η Νοεμβρίου επαναλειτουργεί στο νέο του χώρο στη οδό Επιμηθέως στην περιοχή Λεμεσού, σε ένα μεγαλύτερο χώρο 3000 τ.μ. με πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν τα 100 και πλέον εκθέματα του μουσείου καθημερινά, αφού από την 1η Νοεμβρίου και έπειτα το Μουσείο Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου, θα έχει νέο ωράριο λειτουργίας. Κατά τους χειμερινούς μήνες, θα είναι ανοιχτό Δευτέρα- Κυριακή από τις 10 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ και τους καλοκαιρινούς μήνες Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9π.μ μέχρι τις 5 μ.μ και σαββατοκύριακα από τις 10 π.. μέχρι τις 6.μ.μ
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ 

 

«Κυνήγι Θησαυρού» για παιδιά
Με σύνθημα "Σταματάμε τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών", το «Hope For Children» UNCRC Policy Center, διοργανώνει την Κυριακή 1η Νοεμβρίου «Κυνήγι Θησαυρού» για παιδιά ηλικίας 11-12 ετών (ΣΤ’ τάξης δημοτικής εκπαίδευσης).
Το «Κυνήγι Θησαυρού» θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ. στο θεατράκι του «Λεβέντειου» Δημοτικού Μουσείου και θα ολοκληρωθεί στη 13:00. Στο σημείο τερματισμού, στην Τάφρο Πύλης Αμμοχώστου, θα υπάρχει παζαράκι με live link του Ράδιο Πρώτο, παιχνίδια, φαγητό κ.λπ. ούτως ώστε τα παιδιά και οι γονείς να περάσουν ευχάριστα το χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

Παιδική Γιορτή
Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στο Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού θα στηθεί μια πολύ όμορφη Παιδική Γιορτή! Εσύ θα λείπεις;
Ένα πολύ όμορφο πρωινό Κυριακής, γεμάτο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και πολλή ψυχαγωγία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μικροί και μεγάλοι στη Λεμεσό. Κι όλα αυτά στην Παιδική Γιορτή την οποία διοργανώνει ο Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού την ερχόμενη Κυριακή 1 Νοεμβρίου, από τις 10.00-13.30.
Μάθε περισότερα ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close