19 December 2015
Live Music , Nightlife & Music

Φιλανθρωπικό κονσέρτο "Christmas in Vienna"

Με τις σοπράνο Χρύσω Μακαρίου, Αλίκη Χρυσοχού και τονΑυστριακό βαρύτονο Thomas Weinhappel

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2015

O Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις “Ένα Όνειρο μια Ευχή” διοργανώνει, σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Κύπρο, φιλανθρωπικό κονσέρτο με τίτλο  "Christmas in Vienna".

Σε αυτό συμμετέχουν οι καταξιωμένες σοπράνο Χρύσω Μακαρίου, η οποία διαπρέπει στη Βιέννη και στην κεντρική Ευρώπη, η Αλίκη Χρυσοχού, φιναλίστ του ‘Britain’s got Talent’ με διεθνείς συμμετοχές και συνεργασίες, καθώς ο διεθνούς φήμης Αυστριακός βαρύτονος Thomas Weinhappel.

Οι τρεις γνωστοί καλλιτέχνες συνοδευόμενοι από την Αννίνη Τσουτή στο πιάνο και το κουαρτέτο εγχόρδων Concordia String Quartet, θα μας μεταφέρουν στη μαγευτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Βιέννης παραμονές Χριστουγέννων!

Το κονσέρτο τελεί υπό την αιγίδα της Kυρίας Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή».


Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

Χρύσω Μακαρίου
Η καταξιωμένη Κύπρια σοπράνο Χρύσω Μακαρίου ζει στη Βιέννη από το 2006. Έχει διακριθεί σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς, όπως το European Voice Contest ( Spoletto / Ιταλία), το Διεθνή Διαγωνισμό "Boris Christov" (Σόφια), το Haldestein Singing Competition (Chur/Ελβετία) και το Διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού "Francisco Vinas" που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Όπερα του Παρισιού και έπειτα στην Εθνική Όπερα Βαρκελώνης. Έχει εμφανιστεί στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Σλοβακίας, στην Κρατική Όπερα της Μπάνσκα Μπίστριτσα, στο Small Theater (Σόφια/Βουλγαρία), με τη Kinderoper Papageno (Αυστρία / Γερμανία), την Όπερα Piccola / Βιέννη, το Opernloft Hamburg, καθώς και στο Musikverein της Βιέννης. Τον Φεβρουάριο 2014 που αιχμαλωτίζει το βιεννέζικο κοινό με την εμφάνισή της στα ανάκτορα της Βιέννης κατά τη διάρκεια του Χορού του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας και τον Ιούνιο ερμηνεύει το ρόλο της Contessa (Μότσαρτ). Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους παρουσιάζει στο Mozarthaus (Βιέννη) μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στον Μότσαρτ. Το 2015 επιστρέφει στα ανάκτορα της Βιέννης στο μεγαλύτερο Βιεννέζικο Χορό (ΔΟΑΕ 2015) όπου ερμηνεύει το "Wiener Blut" μπροστά από 5000 άτομα. Ακολουθούν διεθνείς συνεργασίες όπως με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Χονγκ Κονγκ σε διεθνή περιοδεία, την Orpheus Kammerorchester Wien, το Konzerthaus του Μονάχου.

Thomas Weinhappel
O διεθνούς φήμης αυστριακός βαρύτονος Thomas Weinhappel θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές της γενιάς του στην Αυστρία. Αποφοίτησε με άριστα το Κονσερβατόριο της Βιέννης και στη συνέχεια τελείωσε τις σπουδές του με τη διάκριση «magna cum laude» στο Κονσερβατόριο της Βιέννης με ειδίκευση στο Lied και Ορατόριο. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών και αποφοίτησε το 2007 με άριστα με το βαθμό Master of Arts. Έχει παρακολουθήσει master classes με την Εύα Blahová, Barbara Bonney, Walter Berry, Gundula Janowitz. Ο Thomas Weinhappel έλαβε την υποτροφία Yehudi Menuhin και έχει κερδίσει πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς. Εμφανίζεται πολύ συχνά σε διεθνείς παραγωγές, όπως στο Φεστιβάλ Όπερας της St. Margareten, με την Κρατική Όπερα της Βιέννης, την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, στη Λουκέρνη KKL, Μαδρίτη, Παρίσι, Βερσαλλίες, στην Οστράβα με την Εθνική Όπερα, το Stadttheater Bern, St. Gallen, Κλάγκενφουρτ, Baden, το Κρατικό Θέατρο Bregenz , Neue Oper Wien, Vienna Burgtheater, Τολέδο, Σαραγόσα (Ισπανία). Στην επόμενη σεζόν θα εμφανίζεται ως Άμλετ (Άμλετ), Don Giovanni (Don Giovanni), Guglielmo (Cosi fan tutte), Papageno (Die Zauberflöte), Conte Almaviva (Le Nozze diFigaro), ο πατέρας (Pollici).

Αλίκη Χρυσοχού
Η διεθνούς φήμης σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού εμφανίστηκε στη παγκόσμια μουσική σκηνή το 2013, μετά την μεγάλη της επιτυχία της στο 7οο κατα σειρά Britains Got a Talent. Έχει τιμηθεί με τον τίτλο «Παγκόσμια Επίτιμη Πρέσβυρα» της World Encephalitis Society και το 2014 ήταν υποψήφια "Γυναίκα της χρονιάς" για τα βραβεία του περιοδικού Madame Figaro Κύπρου. Η Αλίκη έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό , Κανάριους Νησους, Ελλάδα, Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2015 βρίσκει την Αλίκη αρκετά απασχολημένη με εμφανίσεις ανα τω παγκόσμιω αλλά και το σημαντικότερο με την ηχογράφηση του πρώτου της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουαρίο του 2016.

 

Ώρα: 20.00. Είσοδος: €15 (από Sold Out Tickets). Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 97880767.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close