Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2015

To βραβείο παρέλαβε η κόρη του ιδιοκτήτη Παντελή Παντελή
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
Παντελής Παντελή
Η ιστορία ζωής και η επαγγελματική πορεία του παραγωγού Παντελή Παντελή, ιδιοκτήτη του γαλακτοκομικού εργαστηρίου “Το Ανωϋρκάτικο” με έδρα την Ανώγυρα της Λεμεσού, είναι συνυφασμένη με την αγάπη του για τη φύση αλλά και με ένα όνειρο που πραγματοποίησε. Ο κ. Παντελής ήρθε σε επαφή με τα ζώα, την παραγωγή γάλακτος και των προϊόντων του, από πολύ μικρή ηλικία, επισκεπτόμενος τον αγαπημένο του παππού Αντρέα, στην Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων στην Πάφο, ο οποίος ήταν βοσκός. Μετά το γάμο του, τόλμησε και το 1996 δημιούργησε τη δική του γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής ποιοτικών προϊόντων με την ονομασία ‘Το Ανωϋρκάτικο’. Άφησε τη ζωή στην πόλη και πραγματοποίησε το όνειρό του στο χωριό της γυναίκας του, την Ανώγυρα, όπου ζουν σήμερα με τα οκτώ τους παιδιά.
Το 1999, μετά την ενθάρρυνση της συζύγου του Στέλλας και με τη βοήθεια της κυρίας Άννας, μαστόρισσας του ανωϋρκάτικου χαλουμιού, άρχισε την ανέγερση ενός μικρού γαλακτοκομείου το οποίο στηρίζεται σε δύο κυρίως αρχές: την παράδοση και την καθαριότητα. Έκτοτε, με την αγάπη και τις θυσίες της πολυμελούς οικογένειάς του καταφέρνει να φροντίζει τόσο τη φάρμα όσο και την παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων. Το γάλα της βιοτεχνίας προέρχεται αποκλειστικά από ζώα της δικής τους φάρμας και γι’ αυτό οι ποσότητες των γαλακτοκομικών τους προϊόντων είναι πάντοτε περιορισμένες.
Η γκάμα των προϊόντων του γαλακτοκομικού εργαστηρίου ‘Το Ανωϋρκάτικο’ περιλαμβάνει τριών ειδών χαλούμια, το βιολογικό χαλούμι με γάλα από βιολογική φάρμα από το χωριό Αναδιού, το γνωστό μας φρέσκο, μυρωδάτο με δυόσμο χαλούμι με 100% αιγινό γάλα και το ώριμο, που είναι πιο σκληρό. Ιδιαίτερη θέση στο ράφι του κατέχει ο τραχανάς που πωλείται σε μία ιδιαίτερη συσκευασία του μισού κιλού, φρέσκος και όχι ξηρός, αλλά και το γνωστό μας τυρί για τη φλαούνα την περίοδο του Πάσχα. Τέλος, το 100% πρόβειο του γιαούρτι, ελάχιστα ξινό και πλούσιο σε γεύση, με άρωμα παραδοσιακού, χωριάτικου χαλουμιού.
Το Ανωϋρκάτικο πληροί όλες τις προϋποθέσεις, μια που έχει εξασφαλίσει και σύστημα HACCP για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και ISO2000, αποτελώντας έτσι τον πρεσβευτή της παραδοσιακής κυπριακής γεύσης. Από την άλλη, ο κύριος Παντελής με την οικογένειά του αποτελούν για μας παράδειγμα ζωής, και τρανή απόδειξη ότι, όταν κάποιος ονειρεύεται, μπορεί να τα καταφέρει!
Πληροφορίες
Τα προϊόντα της επωνυμίας ‘Το Ανωϋρκάτικο’ διατίθενται στην αλυσίδα φούρνων ‘Πανδώρα’, στις φρουταρίες Πρίνος, στα super market Olympic, στο κατάστημα Be Natural (Λεωφόρος Λάρνακος, Λευκωσία) και σε επιλεγμένα καταστήματα παγκύπρια. Πληροφορίες: 99433287.
Σχετικά
Η νέα οδός Γλάδστωνος στη Λάρνακα, είναι... υπέροχη (εικόνες)
Τα έργα στην ανανεωμένη οδό, ολοκληρώνονται
Οι 10 προορισμοί στην Ευρώπη που κάνει ζέστη και τον χειμώνα - Ανάμεσά τους και η Κύπρος
Από τα Κανάρια νησιά μέχρι και τη Μαδέρα, δέκα μέρη της Ευρώπης που παραμένουν φωτεινά όταν ο υπόλοιπος χάρτης «παγώνει»
Διαμονή στα 13 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στον Πρωταρά που είναι ανοικτά ολόχρονα
Επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές όλο τον χρόνο
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο ανοίγει πλήρως και επίσημα τις πύλες του
Πλησιάζει η πλήρης επίσημη έναρξη του μουσείου και ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Μουστάφα Μαντμπούλι ελπίζει ότι στην τελετή των εγκαινίων, το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, θα παρευρεθούν πολυάριθμοι διεθνείς αρχηγοί κρατώ
Η Πετρολίνα διπλά βραβευμένη για “Αριστεία στη Συνεργασία” στα Cyprus Responsible Business Awards 2024
Αναγνώριση της διαχρονικής της συνεργασίας με την Europa Donna Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου
Οι 20 πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο
Αυτές είναι οι 20 πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με τους ντόπιους, όπως προέκυψαν από την έρευνα του Time Out
Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο για ταξίδια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Όσοι ταξιδεύουν για τα Χριστούγεννα φαίνεται να αναζητούν λίγο χειμωνιάτικο ήλιο, σύμφωνα τουλάχιστον με την έρευνα της Kayak
«Κολλημένη» στα ψηλά η θερμοκρασία στην Κύπρο - Το σκηνικό του καιρού μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος παραλιακός πεζόδρομος της Κύπρου
Το νέο στέκι για εκατοντάδες άτομα καθημερινά, ντόπιους και επισκέπτες
ISTF 2025: Το Διεθνές Φεστιβάλ που τάραξε τα νερά του θαλάσσιου τουρισμού
Ακόμα μία επιτυχημένη διοργάνωση τεράστιου βεληνεκούς στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
H Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 8 προορισμούς, με μόνο €22.87 (μόνο για σήμερα)
Ανάμεσα στους προορισμούς που συμμετέχουν στην προσφορά είναι μερικές από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις
H επόμενη αργία για φέτος... φέρνει ένα υπέροχο τετραήμερο!
Το επόμενο «καθαρό» τετραήμερο είναι τα Χριστούγεννα 2025