Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2015
Ο Δήμος Πάφου έφτιαξε φέτος πρόγραμμα με πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το οποίο σίγουρα θα δημιουργήσε την πιο χριστουγεννιάτικη και γιορτινή ατμόσφαιρα!
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνει ο Δήμος, ξεκινά με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου που θα γίνει επισήμως στις 9 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο, στις 5.30 μ.μ., και σ' αυτήν θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου, η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πάφου, η Ορχήστρα του Ωδείου Δήμου Πάφου και του Ballroom Dancing Studio “Maria” ElenaTarasova.
Στις 19 Δεκεμβρίου, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, θα ακουστούν οι εορταστικές μελωδίες από τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου, στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ την επόμενη μέρα στο εμπορικό κέντρο και τη Δημοτική Αγορά, εορταστικές μελωδίες θα πλημμυρίσουν τους χώρους από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου. Η εκδήλωση της 20ης Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει στις 11.30.
Στις 20 Δεκεμβρίου επίσης, στις οδούς Μακαρίου και Πάφου Χρυσάνθου, στο εμπορικό κέντρο της Πάφου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ πληθώρα καλλιτεχνικών σχημάτων της πόλης θα λάβουν μέρος σε εκδήλωση που θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες για παιδιά και όλη την οικογένεια.
Η ετήσια Χριστουγεννιάτικη καλλιτεχνική εκδήλωση του Δήμου Πάφου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στις 19.00. Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί ως η πιο ολοκληρωμένη, στο είδος της στην επαρχία, στοχεύοντας στον ποιοτικό συνδυασμό του πνεύματος των ημερών με την υποβλητικότητα και τη ζωντάνια της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού. Στη φετινή εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πάφου, η Ορχήστρα του Ωδείου Δήμου Πάφου και η Σχολή Μπαλέτου Κλέας Πιτσιλλίδου.
Την παραμονή των Χριστουγέννων η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα εκτελέσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις 17.30, στα Δημοτικά Μπάνια, στην Κάτω Πάφο, ενώ στις 26 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα εκτελέσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, στις 11.00 π.μ., στο Εμπορικό Κέντρο.
Η συνέχεια των εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος Πάφου θα δοθεί την παραμονή του καινούργιου χρόνου, δηλαδή στις 31 του μήνα. Η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα εκτελέσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις 12.00 το μεσημέρι, στο Εμπορικό Κέντρο, τη Λαϊκή Γωνιά και τη Δημοτική Αγορά.
Ανήμερα τα Θεοφάνεια στην Κάτω Πάφο και ώρα 9.30 π.μ, μετά τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία Αγίων Αναργύρων θα σχηματιστεί πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, με κατεύθυνση το Λιμανάκι Κάτω Πάφου, όπου στο πλαίσιο ειδικής τελετής, θα γίνει ο Αγιασμός των υδάτων.
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Πάφο θα ολοκληρωθούν στις 9 Ιανουαρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό στη Δημοτική Αγορά στις 12 το μεσημέρι.
Τι το ακέφτεσαι λοιπόν; Αυτά τα Χριστούγεννα θα μας βρουν στην Πάφο.
Σχετικά

72 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ και παραστάσεις γεμάτες έμπνευση, φαντασία και φθινοπωρινή διάθεση

Μεσαιωνικό χριστουγεννιάτικο χωριό ξανά στο ωραιότερο χωριό της Κύπρου με πλούσιο πρόγραμμα
Για 45 ημέρες γεμάτες μαγεία

Comedy, Music & Wine Party στο πέτρινο σοκάκι του οινοποιείου
Μία βραδιά όπου το κρασί θα ρέει άφθονο, το γέλιο θα αντηχεί και η μουσική θα ζεσταίνει την ψυχή

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η ΕΕΒΦΑ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υποδέχονται κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο

Μάθαμε σε ποιο χωριό θα στηθεί φέτος το Halloumi Christmas Village
Σημείωσε τις ημερομηνίες

Ένα Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στον Καλοπαναγιώτη
Το όμορφο χωριό της Μαραθάσας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό πίνακα γιορτινής χαράς, όπου κάθε γωνιά κρύβει και μια στιγμή μαγείας

Lidl Wellness Camp 2025: Εκεί όπου η γνώση γίνεται ευεξία και η ευεξία, καθημερινή συνήθεια
Ένα διήμερο ευεξίας και καλής ζωής, στην Αγία Νάπα

Σ' αυτό το χωριό θα στηθεί και φέτος “Το σπίτι των Ξωτικών"
Tο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πραστειό Κελλακίου ετοιμάζεται να επιστρέψει...

Η Περιστερώνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα
Η Οδός Χριστουγέννων θα ανοίξει στο χωριό

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Εκθέσεις, φεστιβάλ, θέατρο, μουσική και γαστρονομία


Πανηγύρι Χαράς, με παιχνίδια, δραστηριότητες, τον Μάρκο Παγδατή και ποδοσφαιριστές
Το 30ο Πανηγύρι της Χαράς, την Κυριακή στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού