Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2015
Η Λεωφόρος Χριστουγέννων μας προσκαλεί και φέτος να ζήσουμε τη μαγεία των γιορτών! Για άλλη μια φορά, η Λευκωσία ντύνεται γιορτινά και καλωσορίζει τα Χριστούγεννα μέσα σε ένα πνεύμα αγάπης και προσφοράς.
Από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου τμήμα της λεωφόρου Μκαρίου θα κλείσει για τα αυτοκίνητα, αλλά θα ανοίξει για πεζούς, καλλιτέχνες, μουσικούς και πολλά ακόμα που θα μας μπάσουν στο γιορτινό κλίμα των ημερών.
Το πρόγραμμα
Τα εγκαίνια της Λεωφόρου Χριστουγέννω θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμ. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη φωταγώγηση του δέντρου, τον ερχομό του Αϊ-Βασίλη με τα ξωτικά, τις χορωδίες Musica Mundana και Γένεσης υπό τη διεύθυνση της Γιάννας Θαλασσινού, την μπάντα κρουστών Batukinio και μουσική τζαζ με το κουαρτέτο του Μάριου Τούμπα.
Η λεωφόρος Χριστουγέννων διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΛευκωσιάΖΩ σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας.
Παράλληλα με τα ξύλινα σπιτάκια και τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που θα υπάρχουν στη Λεωφόρο Χριστουγέννων, μπορείτε να απολαύσετε ένα πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα: οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν περιλαμβάνουν τη σοπράνο Κατερίνα Μηνά, την Αλέξια, την Ευρυδίκη μαζί με τους Prospectus, τους ΜΠΛΕ, την Εύη Καπάταη και πολλούς άλλους καλλιτέχνες και αξιόλογες χορωδίες , μουσικά και χορευτικά σχήματα.
Επιπρόσθετα, έχει δημιουργηθεί το εργαστήρι του Αη Βασίλη με αμέτρητες, καθημερινές, χριστουγεννιάτικες και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Το παιδικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών από Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς, περιλαμβανομένου και του γνωστού έλληνα συγγαφέα Μάνου Κοντολέων.
Επίσης, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα διοργανωθούν οι γιορτές «Δέντρα Αγάπης» και «Παιγνίδια Χαράς» από τις 11.00 μέχρι και τις 13.00.
Στη γιορτή «Δέντρα Αγάπης» θα στολίζονται χριστουγεννιάτικα δεντράκια και όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στολίζοντας δεντράκια με το όνομά τους ή της εταιρείας του συνεισφέροντας 100 ευρώ τα οποία θα δοθούν στο σωματείο κυριών Μάνα και στη Μέριμνα Αγιών Ομολογητών.
Και στη γιορτή «Παιγνίδια Χαράς» (η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λευκωσίας) προσκαλούνται τα παιδιά να νοιώσουν τη χαρά του μοιράσματος, παίρνοντας και δίνοντας δώρα. Γι αυτό οι οικογένειες και τα παιδιά μπορούν να φέρουν δώρα (είτε καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση) στο εργαστηράκι του Αη Βασίλη για να προσφέρουν χαμόγελα και αγάπη σε παιδιά που τα χρειάζονται (από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι και το τέλος της Λεωφόρου Χριστουγέννων).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων: www.facebook.com/lefkosiazo και www.lefkosiazo.com
-
Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', Λευκωσία
05 Δεκεμβρίου - 02 Ιανουαρίου 2016
Σχετικά

72 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ και παραστάσεις γεμάτες έμπνευση, φαντασία και φθινοπωρινή διάθεση

Μεσαιωνικό χριστουγεννιάτικο χωριό ξανά στο ωραιότερο χωριό της Κύπρου με πλούσιο πρόγραμμα
Για 45 ημέρες γεμάτες μαγεία

Comedy, Music & Wine Party στο πέτρινο σοκάκι του οινοποιείου
Μία βραδιά όπου το κρασί θα ρέει άφθονο, το γέλιο θα αντηχεί και η μουσική θα ζεσταίνει την ψυχή

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η ΕΕΒΦΑ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υποδέχονται κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο

Μάθαμε σε ποιο χωριό θα στηθεί φέτος το Halloumi Christmas Village
Σημείωσε τις ημερομηνίες

Ένα Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στον Καλοπαναγιώτη
Το όμορφο χωριό της Μαραθάσας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό πίνακα γιορτινής χαράς, όπου κάθε γωνιά κρύβει και μια στιγμή μαγείας

Lidl Wellness Camp 2025: Εκεί όπου η γνώση γίνεται ευεξία και η ευεξία, καθημερινή συνήθεια
Ένα διήμερο ευεξίας και καλής ζωής, στην Αγία Νάπα

Σ' αυτό το χωριό θα στηθεί και φέτος “Το σπίτι των Ξωτικών"
Tο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πραστειό Κελλακίου ετοιμάζεται να επιστρέψει...

Η Περιστερώνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα
Η Οδός Χριστουγέννων θα ανοίξει στο χωριό

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Εκθέσεις, φεστιβάλ, θέατρο, μουσική και γαστρονομία


Πανηγύρι Χαράς, με παιχνίδια, δραστηριότητες, τον Μάρκο Παγδατή και ποδοσφαιριστές
Το 30ο Πανηγύρι της Χαράς, την Κυριακή στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού