Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2015
Όλα εδώ ξεκίνησαν
Η Γιάννα σπούδασε Καλές Τέχνες στο Birmingham UK και όταν επέστρεψε, έπιασε δουλειά σ' αυτό το εργαστήρι διακόσμησης κεραμικών όπου ο κύριος Μιχαλιάς, (ο τότε ιδιοκτήτης του χώρου), της έμαθε την τέχνη.

Μοναδικά κομμάτια
Εστίασε την προσοχή της πάνω στα κεραμικά πλακάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κουζίνες, πατώματα, μπάνια, πισίνες, αλλά και σε άλλες επισμαλτομένες επιφάνειες, όπως πιάτα, φλιτζάνια, πιάτα και μπολ. ‘Το σχέδιο μπορεί να είναι ένας ζωγραφικός πίνακας που θα γίνει με πινέλο στα κεραμικά (tile mural) ή να είναι ένα μοτίβο που θα τυπωθεί στο πλακάκι με μεταξοτυπία’, μας λέει χαρακτηριστικά.

Μια ενδιαφέρουσα διαδικασία
Αρχίζει με τη σχεδίαση του μοτίβου στον υπολογιστή ή στο χέρι, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται σε τελάρο μεταξοτυπίας. Κάθε χρώμα και ένα τελάρο. Έπειτα, τυπώνονται ένα-ένα τα κεραμικά, τα οποία τοποθετεί μέσα στις κυψέλες. Αφού στεγνώσουν τα πλακάκια, ελέγχονται όλα για τυχόν ατέλειες και γίνονται οι διορθώσεις και μετά επαναλαμβάνεται η διαδικασία για δεύτερο και τρίτο χρώμα. Μόνο αφού βεβαιωθεί ότι έχουν γίνει όλες οι διορθώσεις τα φουρνίζει. Όταν μπουν στο φούρνο, μέσα στις κυψέλες, ψήνονται στους 1000°C. Αυτό μπορεί να πάρει μέχρι και 8 ώρες και μετά χρειάζεται περίπου ακόμα 12-15 ώρες μέχρι να κρυώσει ο φούρνος και να ανοιχθεί. Μετά γίνεται ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν ατέλειες ή ραγίσματα και μπαίνουν σε κιβώτια για παράδοση.
Όπως τα θες!
Κάθε ένα πλακάκι που φτιάχνει, είναι μοναδικό. Μπορείς να επιλέξεις τα δικά σου χρώματα και μοτίβα και να γίνει στο κεραμικό της δίκης σου επιλογής. Άρα το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερο!
Οι τιμές είναι ανάλογες με το σχέδιο… πόσα χρώματα και ποσό σμάλτο θα χρησιμοποιηθεί και με την ποσότητα, αν είναι 10 κομμάτια ή 1000 κομμάτια. Αρχίζουν από €1.50 + την αξία του κεραμικού.
(22753900/ www.etsikiallios.com) Λεύκωνος 33, παλιά Λευκωσία.
Σχετικά
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη
Κίτρινη Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση το καιρού
Κυπριακό ξενοδοχείο ανάμεσα στα 100 καλύτερα παγκοσμίως στα TUI Global Hotel Awards 2026
Η λίστα διαμορφώνεται αποκλειστικά μέσα από τις αξιολογήσεις επισκεπτών, γεγονός που καθιστά τη διάκριση ακόμη πιο ουσιαστική
Οι 6 πιο εντυπωσιακές χώρες της Ευρώπης, για ταξίδια την άνοιξη
Από την ανθοκομική πανδαισία της Ολλανδίας και τη θρησκευτική μεγαλοπρέπεια της Ισπανίας, μέχρι τη γαλήνη της τοσκανικής υπαίθρου και τη γαλλική φινέτσα, η Γηραιά Ήπειρος μεταμορφώνεται την άνοιξη σε έναν απέραντο κήπο.
Αυτή η λειτουργία του Instagram που σταματά από τον Μάιο
Η συγκεκριμένη λειτουργία είχε ήδη απενεργοποιηθεί για ορισμένους χρήστες στην Αυστραλία
Κυπριακό Πάσχα στο μαγευτικό 5άστερο θέρετρο με θέα τη θάλασσα
Γιορτάστε το Πάσχα με βραβευμένο στυλ στο Columbia Beach Resort
Το "ύστατο χαίρε" στον Ανδρέα Μαυρομμάτη
Η επίσημη ανακοίνωση του Κοινοτικου Συμβουλίου Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς
Travel + Leisure: Η Κύπρος ανάμεσα στα 50 καλύτερα μέρη για να επισκεφθείς το 2026
Στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για adventurous travelers
Σε χειμωνιάτικο «μοτίβο» ο καιρός: Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την Κύπρο
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
H Wizz Air ανακοίνωσε έκπτωση έως 20% σε όλους τους προορισμούς της (μόνο για 2 ημέρες)
Η Wizz Air υποδέχεται την άνοιξη με μιά μεγάλη προσφορά σε όλο το δίκτυο της