News , Guide

Ένας αλλιώτικος τουριστικός οδηγός για τη Λευκωσία

Από το πανευρωπαϊκό δίκτυο USE-IT και την ομάδα Nicosia USE-IT

Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2015

Τι είναι: H ομάδα Nicosia USE-IT μετά από δουλειά ενός χρόνου δημιούργησε ένα πρωτότυπο, νεανικό και ευχάριστο χάρτη/τουριστικό οδηγό για την πόλη της Λευκωσίας. Πρόκειται για ένα παιχνιδιάρικο και πολύχρωμο ενημερωμένο χάρτη της πρωτεύουσας που διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Με τον χάρτη αυτό η Λευκωσία συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις 40 περίπου πόλεις που απαρτίζουν το πανευρωπαϊκό δίκτυο USE-IT. Η συμμετοχή στο δίκτυο προϋποθέτει την κυκλοφορία έντυπου χάρτη/ταξιδιωτικού οδηγού για την πόλη, ο οποίος σχεδιάζεται από ντόπιους νέους και διανέμεται δωρεάν. Η φιλοσοφία των χαρτών USE-IT συνοψίζεται στα εξής: ειλικρινείς και χρήσιμες «εκ των έσω» πληροφορίες με γνώμονα τις ανάγκες νεαρών ταξιδιωτών, χιουμοριστική διάθεση και μη κερδοσκοπικό/εμπορικό πνεύμα.

Ποιοι δούλεψαν: Για τη δημιουργία του χάρτη εργάστηκαν εθελοντικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και η κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης USE-IT Nicosia υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας, των Φίλων της Λευκωσίας και του Visit Nicosia τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Στόχος: να αναδειχθεί ένα άλλο πρόσωπο της πόλης, αυτό που βιώνουν οι νέοι και αυτό που θα ήθελαν να συστήσουν σε κάθε ταξιδευτή που επιλέγει να επισκεφτεί τη Λευκωσία. Σημεία με θέα, μυστικά (και μη) στέκια, κλασικά τουριστικά, παραδοσιακά μαγειρεία και techno clubs, συμβουλές για μετακίνηση στην πόλη και εκτός, σουρεαλιστικά γλυπτά. όλ’ αυτά και πολλά άλλα στριμώχνονται στην πρώτη έκδοση του  USE-IT  Nicosia.

Που βρίσκω τον χάρτη: Αν και οι χάρτες  USE-IT είναι πρωτίστως έντυποι οδηγοί, είναι διαθέσιμοι και σε ψηφιακή μορφή στην ιστοσελίδα του USE-IT Europe (www.use-it.travel) ενώ ορισμένες πόλεις διαθέτουν και εφαρμογή (app) για κινητά. Εντός της επόμενης εβδομάδας η Λευκωσία θα αποκτήσει κι αυτή  τη δική της εφαρμογή. Μέχρι τότε όμως, κι αν και εσείς όπως κι εμείς επιμένετε old school, εφοδιαστείτε με το δικό σας φρεσκο- τυπωμένο USE-IT Nicosia. Ψάξτε στην πόλη σε μπαρ, καφενεία, ταβέρνες, γκαλερί και μουσεία ή περάστε από ένα από τα σημεία διανομής (Δημαρχείο Λευκωσίας, Ξενώνας Νέων Λευκωσίας,  Γραφεία Kapnos Airport Shuttle, Γραφεία ΟΣΕΛ στην πλατεία Σολωμού, Κυπριακό Μουσείο). Μοιραστείτε το  με φίλους και επισκέπτες, γράψτε μας τη γνώμη σας ή εισηγήσεις στο nicosia@use-it.travel και ακολουθείστε τη σελίδα μας USE-IT Nicosia στο Facebook για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα μας.

Η ομάδα Nicosia USE-IT: Δήμητρα, Lente, Άννα-Μαρία, Αντρέας , Πολίνα, Γιώτα, Άντρια και Σάββας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close