11 December-15 January 2016
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Τρεις σπουδαίοι εικαστικοί σε... "Μετακινήσεις"

Τρεις εικαστικοί δημιουργοί, (Κίκος Λανίτης, Νίκος Κουρούσιης, Λία Λαπίθη), με αυτόνομα έργα τους, συνθέτουν ένα ενιαίο έργο, διαστάσεων 180Χ600 εκ

Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2015

Οι τρεις καλλιτέχνες, μη γνωρίζοντας, πως και με τι μέσα θα εκφραστεί ο κάθε ένας από αυτούς, καλούνται να "μεταφράσουν" τον τίτλο "Μετακινήσεις", είτε αυτές είναι πληθυσμών, συνόρων, αντικείμενων, ιδεών, κλπ., με τον δικό τους μοναδικό τρόπο έκφρασης, ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον. Τα έργα, θα "ενωθούν" την μέρα των εγκαινίων, για να συντελέσουν μια νέα ξεχωριστή εικαστική πρόταση, σε τρίπτυχη διάσταση, μετατρέπονταν τις τρεις ανεξάρτητες προτάσεις σε μια καινούργια.

Η επιμελήτηρια της έκθεσης Νέλλη Κυριαζή γράφει για την έκθεση και τους τρεις καλλητέχνες, "Χαρακτηριστικό που τους συνδέει είναι ότι στη δουλειά τους αναζητούνται ενεργοί κοινωνοί και όχι παθητικοί θεατές. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που συνδιαλέγονται σε έκθεση. Η κοινωνική λειτουργία της τέχνης και επομένως η πριμοδότηση της δυνητικής της παρέμβασης στην ίδια τη ζωή υπηρετήθηκε με κινήματα από τις αρχές, ήδη, του περασμένου αιώνα. Στον αιώνα που διανύουμε, η Τέχνη διαδραματίζει διευρυμένο ρόλο, αποτρέποντας, ελπίζουμε, την εσωστρέφεια και την παραίτηση, ή τουλάχιστον αυτό είναι το ζητούμενο. Κοινή πατρίδα η Κύπρος, όπου η εικαστική τέχνη εξελίχθηκε σε πολύπλοκες ή και αντίξοες συνθήκες και ανέπτυξε τα δικά της ιδιαίτερα γνωρίσματα".

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close