16 March 2016
Nightlife & Music , Bars & Clubs

Μια μεξικάνικη φιέστα και αλλιώτικα κοκτέιλ στην πρωτεύουσα

Το Notes and Spirits θα σε ξεσηκώσει!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2016

Το βράδυ της Τετάρτης, 16 Μαρτίου, στις 20.30 μια διαφορετική βραδιά σε περιμένει στο λατρεμένο Notes and Spirits. Ο εκπρόσωπος του San Cosme, Γιώργος Φιλίππου θα σε περιμένει για να σε προκαλέσει να δοκιμάσεις κοκτέιλ με βάση το γνωστό ποτό.

 

Μαζί του στα decks καλεσμένη η Dr. Cordoba για μια βραδιά με μεξικάνικα τσιμπήματα και ήχους από τη Λατινική Αμερική.

 

Το San Cosme ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των mescals, τον παλαιότερο συγγενή της Τεκίλας. Τόσο τα mescals όσο και η τεκίλα προέρχονται από αποστάξεις της αγαύης (agave) με τη μεγάλη διαφορά ότι η τεκίλα είναι αυστηρά ελεγχόμενη, προέρχεται μόνο από την μπλε ποικιλία του φυτού και ουσιαστικά η κάθε παραγωγή είναι ίδια με την προηγούμενη. Σε αντίθεση όσο αφορά στα mescals, τα πράγματα είναι πιο ελεύθερα, η ζύμωση είναι κάθε φορά καινούργια, ιδιαίτερη και πολλές φορές κάθε παραγωγή διαφέρει σε γεύσεις και αρώματα από την προηγούμενη αλλά και από την επόμενη.

 

Σημείωσε επίσης πως ενώ η τεκίλα ψήνεται σε κλιβάνους τα mescal ακόμη ακολουθούν την παραδοσιακή συνταγή του ποτού και ψήνονται σε υπόγεια φωτιά σε χωμάτινους φούρνους, γεγονός που τους προσδίδει και εκείνο τον ξεχωριστό καπνιστό χαρακτήρα.

 

Το mescal είναι τόσο πολυδιάστατο που δίνει την ευκαιρία στους mixologists να δημιουργήσουν τόσο νέα κοκτέιλ αλλά και να παίξουν με τα κλασικά. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close