Eating News , Εστιατόρια

Δείπνο υψηλών προδιαγραφών από τον καταξιωμένο σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα γαλλικής γαστρονομίας

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2016

Η παγκόσμια μέρα γαλλικής γαστρονομίας, γιορτάστηκε και φέτος στο νησί μας, τη Δευτέρα 21 του Μάρτη, με τον “μόνιμο πρέσβη” της γαλλικής κουζίνας στην Κύπρο, σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη, να μεγαλουργεί γαστρονομικά για ακόμη μια χρονιά.

Οι τυχεροί connoisseurs που πρόλαβαν να πετύχουν μια θέση στους υπέροχα διαρρυθμισμένους χώρους του εστιατορίου Cyan, εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Amathus στη Λεμεσό, καταχειροκρότησαν τον σεφ που ήρθε στο νησί μας ειδικά για αυτό το σκοπό, αλλά και το σεφ Γιώργο Κωνσταντίνου και τους 20 και πλέον σεφ των ξενοδοχείων Amathus, οι οποίοι φρόντισαν να μαγέψουν τους ουρανίσκους των παρευρισκόμενων.

 

Μενού υψηλών προδιαγραφών  
Το δείπνο, το οποίο συνδυάστηκε με άφθονους καμπανίτες και ανωτέρας ποιότητας γαλλικά κρασιά, ξεκίνησε με amuse bouche από foie gras, ενώ η συνέχεια γράφτηκε με εξαίρετο σε γεύση κανελόνι κάβουρα και μουσελίνα κουνουπιδιού. Οι λάτρεις των σουπών, πήραν τα ρέστα τους με μια άξια βράβευσης σούπα μπιζελιών με καπνιστό στήθος πάπιας και κατ σικί σιο τυρί, ενώ οι θαυμαστές του αστακού τον απόλαυσαν πλάι σε μελωμένη μελιτζάνα και confit κρεμμυδιών.

 

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το άριστης ποιότητας μοσχαρίσιο φιλέτο, αγγιγμένο με υπέροχο σε εκτέλεση βοδινό ζωμό και μανιτάρια morel. Ένα δείπνο υψηλών προδιαγραφών δε θα μπορούσε να μην τελειώσει με ένα μοναδικής εκτέλεσης γλυκό, που τη συγκεκριμένη βραδιά δεν ήταν άλλο από το Madagascar chocolate gateau, πλάι σε μακαρούν αμυγδάλου και παγωτό crème brulee.

* Η κίνηση αποτίνει φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και το περίφημο γαλλικό δείπνο και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης και του καταξιωμένου chef Alain Ducasse. Με αυτόν τον τρόπο θα τιμηθεί μια κουζίνα που όλοι αγαπάμε και που παραμένει πιστή στις αξίες της. Και ποιες είναι αυτές; Το μοίρασμα, η ευχαρίστηση, ο σεβασμός προς την καλή διατροφή.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close