Nightlife & Music

Γιουροβίζιον, φώτα, στρας, κιτς και προβλέψεις

Το Check In κάνει τα προγνωστικά του για τον Α΄ ημιτελικό της Γιουροβίζιον

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2016

Η Γιουροβίζιον πλησιάζει και εμείς εδώ στο Check In Cyprus θελήσαμε να προσεγγίσουμε αυτό το δημοφιλές τηλεοπτικό υπερθέαμα χιουμοριστικά, κάνοντας τις δικές μας προβλέψεις από τον δικό μας ειδικό.

Helloooo!!!

This is Εύρος Βίζιον, ο ανταποκριτής σας από το Check In Cyprus, εδώ στην ηλιόλουστη (λέμε τώρα!) Στοκχόλμη στη Σουηδία όπου θα πραγματοποιηθεί ο 61ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον αφού πέρσι στην Αυστρία κέρδισε με το τραγούδι Heroes με τον Μans Zelmerlow.. Whatever!  Έχω να πω τα καλύτερα ιδίως για τους φιλόξενους και γεμάααατους χαρά Σουηδούς... (λέμε τώρα!).

Οι πρόβες για τους 2 ημιτελικούς ξεκίνησαν μιας και οι χώρες, καλή τους ώρα, έχουν φτάσει τις 42 (43 κατ’ ακρίβεια αλλά ακυρώθηκε η Ρουμανία φέτος επειδή χρωστούσε λέει) και αν γινόταν ένας διαγωνισμός θα έπρεπε να είμαστε 3 μερόνυχτα ξύπνιοι για να ολοκληρωθεί.

Έτσι έχουμε εδώ και λίγα χρόνια 2 ημιτελικούς όπου οι 10 πρώτες χώρες κάθε ημιτελικού  προκρίνονται για τον τελικό που θα γίνει το Σάββατο 14 Μαΐου. 

 

 

Πάμε να δούμε τα προγνωστικά για τον πρώτο ημιτελικό μετά και την πρόβα που έγινε στην Globe Arena.

Από τις πρώτες πρόβες τα προγνωστικά άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν. Φαβορί  παραμένει εδώ και βδομάδες να περάσει πρώτη στον 1ο ημιτελικό η Ρωσία με τον Sergey Lazarev καθώς και για να κερδίσει τον διαγωνισμό.

 

 

Πάνε τελικό…

Πάμε να δούμε λίγο αναλυτικά ποιες χώρες κατά την γνώμη μου μπορούν να περάσουν στη δεκάδα για τον τελικό.

 

Η συμμετοχή της Τσεχίας 

 

Κύπρος 

Εντυπώσεις μετά την πρώτη πρόβα έκαναν η Τσεχία: ωραία μπαλάντα φορώντας ένα λευκό μακρύ φόρεμα σαν πρωτοκουμέρα σε γάμο. Η Κύπρος που φέτος βρίσκεται σε ψηλές θέσεις στα προγνωστικά με ένα υπέροχο rock κομμάτι με τους Minus One που τους έχουν κλειδώσει μέσα σε κλουβιά πάνω στην σκηνή γιατί είναι μάλλον για δέσιμο.

 

Αρμενία

Η Αρμενία με ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια φέτος την είδαμε να βγαίνει με ολόσωμο μαγιό, δεν ξέρουμε αν αυτό θα φορέσει τελικά το βράδυ του ημιτελικού ή απλά έβαλε κάτι άνετο για τις πρόβες. 

 



Μάλτα

Η Μάλτα με δυνατό κομμάτι που το άλλαξαν την τελευταία στιγμή αφού είδαν πως η προηγούμενη επιλογή τους ήταν για τα μπάζα και τώρα φιγουράρουν στις ψηλές θέσεις στα προγνωστικά. Σουηδός τους έγραψε και αυτούς το κομμάτι μπας και μαζέψουν extra points.

Το Αζερμπαϊτζάν που θέλει διακαώς κάθε χρόνο να κερδίζει τον διαγωνισμό. Φέτος δεν παν για την νίκη κατ’ εμέ αλλά θα αγοράσουν… ουψ κερδίσουν αρκετές ψήφους.

 

Ουγγαρία

Η Ουγγαρία ένα δυνατό κομμάτι, δυνατή ερμηνεία, ωραίο παλικάρι αλλά βάλε ένα πιο καλό τζιν βρε αδελφάκι μου το βράδυ του  ημιτελικού. 

 

Κροατία

Κροατία! Παύση... Αυτό το κομμάτι είναι ποολύυυυ ψηλά στα προγνωστικά αλλά εμένα η φωνή της κοπελιάς δεν μ’ άρεσε να πω την αμαρτία μου. Που ν’ ακούσεις και ολόκληρο το cd της. Φόρεσε όμως ένα απίθανο ρούχο-θα το δείτε στον ημιτελικό-που θυμίζει Κορεάτικη παραδοσιακή φορεσιά.

H Ολλανδία... Χμμμμ... Ωραίο τραγουδάκι από αυτά που λες: “Ωραία περάσαμε βρε παιδί μου γύρω από τη φωτιά, βάλε άλλο ένα ουϊσκάκι” τέτοιου τύπου. Χαλαρό, που έχει πιθανότητες να αρέσει στον κόσμο αφού διαφέρει από όλα τα άλλα.

Και τη δεκάδα συμπληρώνει η Ισλανδία που για μένα έκλεψε κάποια στοιχεία από προηγούμενους νικητές και τα υιοθέτησε στο τραγούδι της όπως οι σκιές στο video wall από τον περσινό νικητή και την όλη ατμόσφαιρα από την συμμετοχή της Loreen το 2012. Να προσέχει μόνο μην πιαστούν τα κρόσσια που φοράει στον ανεμιστήρα και έχουν τράβαλα.

Εκτός τελικού

Αλλά με πιθανότητες να περάσουν μένουν χώρες όπως Αυστρία, που τραγουδάει γαλλικά και έφερε και τον διάδρομο γυμναστική μαζί της, η Εσθονία με ένα καλό τραγούδι που έχει πιθανότητες, φτάνει να μην βαριέται και η Βοσνία Ερζεγοβίνη που έχει την κλασσική συνταγή βοσνιοερζεγοβινιάτικης δυναμικής μπαλάντας που μπορεί να μαζέψει κάποιες ψήφους από τα Βαλκάνια. Αυτές οι τρείς χώρες ίσως πάρουν μια θέση αν δεν περάσουν Ισλανδία και Ολλανδία. 

 

 

Ενώ τα προγνωστικά δεν βλέπουν να περνάνε στον τελικό η Ελλάδα, που για πρώτη φορά θα μείνει εκτός τελικού αν αυτό τελικά επαληθευτεί. Το τραγούδι ξεκινάει πολύ δυνατά με την ποντιακή λίρα αλλά μετά... οι φωνές δεν συνδυάζονται με τη μουσική, τουλάχιστον έτσι τ’ ακούω.

Η Φινλανδία που ξεκινάει και τον διαγωνισμό με ένα χαρούμενο τραγουδάκι που νομίζω θα τους μείνει η χαρά, το Μαυροβούνιο και αυτοί με ροκ κομμάτι αλλά απ’ αυτά που πας σπίτι υποβασταζόμενος λόγω ιλίγγου, η Μολδαβία που μόλις είδα την πρόβα στράβωσα το κεφάλι όπως το σκυλί που σε βλέπει απορημένο γιατί εκτός του ότι βγαίνει με ένα αχαρακτήριστο φόρεμα-είναι που είναι άχρωμη και η ίδια-εμφανίζεται και ένας αστροναύτης στην σκηνή... Σας είδα που κάνατε και σεις την ίδια φάτσα!!

Και το Σαν Μαρίνο... που το τραγούδι πριν τις πρόβες ήταν πιο βαρετό και από την διάλεξη “Ποιες σειρές να βλέπετε στην τηλεόραση για να μην... παχαίνετε”. Τώρα το έκαναν disco version. Imagine...

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close