19 May 2016
Live Music , Nightlife & Music

"Sandy Brour" και "Tolga Erzurumlu Trio" live στο Σπίτι της Συνεργασίας

Κάθε Πέμπτη πάμε στο "Thursday lives’" για καλή μουσική με την παρέα

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2016

Δύο συγκροτήματα θα παίξουν ζωντανά την Πέμπτη 19 Μαΐου 20:30-23:00 στο ‘Σπίτι της Συνεργασίας’ ως μέρος του ‘Thursday lives’ που διοργανώνεται  για ακόμη μια φορά με σκοπό να φέρει κοντά τους μουσικούς και τους μουσικόφιλους ΚΑΙ να υποστηρίξει τέσσερις φιλανθρωπικούς οργανισμούς της Κύπρου (Prevention of the Social Risks Foundation, Cans for Kids, Help Those with Cancer Association and KISA)

Τα συγκροτήματα: Sandy Brour & Tolga Erzurumlu Trio

Οι Sandy Brour ιδρύθηκαν την άνοιξη του 2012. Η Χαριτίνη είχε μόλις ολοκληρώσει την ηχογράφηση του σόλο της άλμπουμ «Maitresa mou» όταν γνώρισε τον Μέμνονα και άρχισαν να μιλούν για κιθάρες, gypsy jazz ... Μετά από μια μονό συνάντηση συνδέθηκαν αμέσως! Η Ευθυμία είχε ήδη τραγουδήσει στο άλμπουμ της Χαριτίνης αφού ήταν επίσης μέλος της ίδιας μπάντας στο παρελθόν. Η Ευθυμία, η Χαριτίνη και Μέμνων άρχισαν να παίζουν μαζί και κατάληξαν να ονομάσουν μπάντας τους «Sandy Brour», ένα αναγραμματισμό του Brandy Sour, του παραδοσιακού κυπριακού κοκτέιλ και το αγαπημένο ποτό της οικογένειας Άλφα! Το τρίο έχει εργαστεί σε ελληνικά και άλλα καλύμματα αλλά και σε πρωτότυπες συνθέσεις της Χαριτίνης. Με το χαρακτηριστικό σόλο του Μέμνονα στη κιθάρα, τη βαθιά φωνή της Ευθυμίας, οι τζαζ, bossa nova, swing και blues ρυθμοί τους αγαπήθηκαν και υποστηριχτήκαν θερμά από το κοινό. Ένα βράδυ, συναντήθηκαν με τον Κώστα Λώλο και το βιολί του! ‘Έτσι οι τρεις έγιναν τέσσερις ... και στη συνέχεια ήρθε ο Σύμης με το κλαρίνο του, ο οποίος βρίσκεται συχνά μαζί τους ... Το καλοκαίρι του 2013 η Χαριτίνη συνάντησε τον Σάββα, που με το παίξιμό του, τη φωνή και το χιούμορ του, έσμιξε αμέσως με το συγκρότημα ... Την ίδια χρονιά ήρθε η Βερόνικα Αλλωνεύτου. Το σαντούρι της συνδέθηκε καλά με τους Sandy Brour και έτσι η μπάντα ταξίδεψε πέρα από τις παραδοσιακές μορφές και δημιούργησε το δικό του ιδιαίτερο ύφος Και ο ρυθμός συνεχίζεται ...!

Ο Tolga Erzurumlu είναι συνθέτης και πιανίστας που εισήχθηκε στη μουσική από νεαρή ηλικία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του από το Ανατολικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και μετέπιπτα συνέχισε τις σπουδές στη jazz στο Παρίσι το 2007. Το 2011, έλαβε μέρος στο  Akbank Jazz Festival και κέρδισε βραβείο για τη καλύτερη αυτοσχεδίαση. Επίσης έπαιξε στο Nardis Jazz Club και το 2014 έλαβε μέρος στο Istanbul Jazz Festival ως Tolga Erzurumlu Quartet.  O Erzurumlu εμφανίστηκε με τον Cemal Sönmezkale στο Akbank Jazz Festival στην Κωνσταντινούπολη και πολλές άλλες μουσικές εκδηλώσεις όπως ομοίως, μοιράστηκε τη σκηνή με τον Uğur Guclu , με διάφορα μουσικά σχήματα. Αυτοί οι τρεις σπουδαίοι μουσικοί που έχουν διακριθεί σε διάφορα είδη μουσικής δίνουν στο ΤΡΙΟ ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό την ικανότητα τους να εκτελέσουν κομμάτια από ένα ευρύ φάσμα μουσικών και να δημιουργήσουν τη δική τους ερμηνεία στη σκηνή.

Ώρα: 20.30-23.00

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close