Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2016
Η προστασία του Περιβάλλοντος δεν είναι η ανακύκλωση, η εκμετάλλευση αποβλήτων, η κατάργηση των πλαστικών σακούλων και η δεντροφύτευση. Αυτά αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι τρόπος σκέψης, τρόπος ζωής, τρόπος έκφρασης, είναι κουλτούρα, νοοτροπία και συνήθεια. Ας πούμε λοιπόν ένα μεγάλο συγνώμη στο Περιβάλλον.
Η Πράσινη Ασπίδα σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και τη Cyta μας προσκαλούν στο 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος με θέμα: «Περιβάλλον Συγγνώμη», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, στον εκδρομικό χώρο του Φράγματος Ξυλιάτου.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα και το κτίσιμο περιβαλλοντικής συνείδησης.
Πιστεύοντας ακράδαντα πως άνθρωπος και περιβάλλον είναι δύο αλληλένδετες αξίες και προάγοντας την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον μπορούμε να αναπτύξουμε δυναμικές και στρατηγικές που θα καταστήσουν την προστασία του περιβάλλοντος μία από τις βασικές αξίες της κοινωνίας μας.
Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, είναι το σκάφος που μας ταξιδεύει χωρίς σύνορα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να βουλιάξει.
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσική με τους Άγγελο Αυγουστή και Άννα Βιλανίδη, δωρεάν φαγητό-ποτό και ενημέρωση για περιβαλλοντικά ζητήματα και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.
Πάμε να ενημερωθούμε και να διασκεδάσουμε!
Σχετικά
Week Agenda: 20 υπέροχες καλοκαιρινές προτάσεις για αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, θερινό σινεμά, φεστιβάλ και συναυλίες έρχονται για να μας δροσίσουν τις μέρες που έρχονται στο νησί
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Κάτω Πάφο
Τέσσερις καλοκαιρινές Κυριακές με παραδοσιακούς χορούς και μουσική, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Παράδοση» του Δήμου Πάφου.
Ο Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς έφτιαξε πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Ο Πολιτιστικός Αύγουστος επιστρέφει στο χωριό, με έναν μήνα γεμάτο εκδηλώσεις
Αποστολία Ζώη, Κωνσταντίνος Σερέτης και Κλεοπάτρα Τομπάζου τραγουδούν στο χωριό
Μαζί τους το Asmation Band Experienece
Το πιο κεφάτο Retro Party του καλοκαιριού έρχεται στην Πιτσιλιά
Μια βραδιά γεμάτη διαχρονικές επιτυχίες, χορό και καλοκαιρινή διάθεση.
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Weekend Agenda: 35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και καλοκαιρινές εξορμήσεις γεμίζουν την πρώτη μεγάλη έξοδο του μήνα
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα