Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2016
Ο Αντρέας Σαββίδης ανήκε στους καλλιτέχνες εκείνους της δεύτερης γενιάς της νεότερης κυπριακής τέχνης οι οποίοι επεδίωξαν να εκσυγχρονίσουν την πολιτιστική σκηνή του τόπου. Γεννήθηκε στην Κερύνεια το 1930. Σπούδασε στην Αγγλία στο St Martins School of Art και στο Chelsea School of Art με δάσκαλους τους Bernard Meadows, Barbara Hephworth και henry Moore, την δεκαετία του 50 περίοδο εξαιρετικής ανάπτυξης της Αγγλικής Τέχνης και κυρίως γλυπτικής.
Διετέλεσε καθηγητής τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση στη Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ήταν επίσης επιθεωρητής τέχνης εκθέτει έργα στην Κύπρο και στο εξωτερικό από τη δεκαετία του 60. Έργα του υπάρχουν στην κρατική Πινακοθήκη Κύπρου την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας στο Μουσείο Βορρέ Θεσσαλονίκης Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε τράπεζες (τράπεζα Κύπρου, Marfin Λαϊκή) Δημόσιους χώρους (προτομή Λιπέρτη, Βέμπω, Σπυριδάκη, Μάρκου Δράκου κα).
Ο Ανδρέας Σαββίδης συνέχιζε μέχρι πρόσφατα να δημιουργεί και να παρουσιάζει τη δουλειά του. Η τελευταία του έκθεση ήταν στην Γκαλερί Γκλόρια φέτος τον Φεβρουάριο του 2016.
Σχετικά

Κινδυνεύει να κλείσει το Μουσείο Βαν Γκοχ
Το Μουσείο Βαν Γκοχ στο Άμστερνταμ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι είναι αντιμέτωπο με κλείσιμο χωρίς περισσότερη κρατική βοήθεια

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Θρησκευτική Παράδοση»
Μία έκθεση του καλλιτέχνη Πανίκου Παναγή Χατζηδάκη και συμμετεχόντων καλλιτεχνών

Η πρώτη ατομική έκθεση της Έρης Παπαδοπούλου στη Λάρνακα
Το έργο της γεφυρώνει παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας τόσο αφηρημένα όσο και ρεαλιστικά στοιχεία


15 (ξεχωριστές) εικόνες από την έκθεση που πρέπει να δεις αυτό το καλοκαίρι
Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης "Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί”, που φιλοξενείται στο υπέροχο Almyra Hotel

«Το μήνυμα των χρυσαλλίδων»: Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Αρχαίο Κάστρο Κολοσσίου
Σε επιμέλεια της Στέλλας Χριστοφή


«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»: Η νέα, ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
Οι 17 καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Κλείνει σήμερα η έκθεση με τις σπάνιες φωτογραφίες των Κυπρίων στην Αίγυπτο
«Το Ταξίδι για την Ιθάκη» – Φωτογραφική Έκθεση και Αναμνήσεις των Κυπρίων της Αιγύπτου (1920–1970)

The Unframed 70s: Έκθεση έργων του Γκλυν Χιουζ ως βιωματική εμπειρία
Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάζει ένα αρχείο· ανασυστήνει ένα είδος βιωματικής μαρτυρίας που ακόμη δεν έχει ειπωθεί πλήρως.

Η Cypria Auctions επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι με μια ξεχωριστή δημοπρασία
Μια δημοπρασία που δεν αναδεικνύει απλώς έργα τέχνης, αλλά ανοίγει περάσματα σε κόσμους πνευματικούς, συμβολικούς και εσωτερικούς.

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.