Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2016
Η Σκηνή που Ταξιδεύει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 υποδέκτηκε στον τρίτο της σταθμό την ιέρεια των πολυπολιτισμικών ήχων και αισθήσεων Yasmin Levy για μια μοναδική συναυλία στην Κύπρο, στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016.
Με ένα μωσαικό Μεσογειακών ακουσμάτων, μια ατμοσφαιρική βραδιά, σε ένα κατάμεστο Αρχαίο Ωδείο η Yasmin Levy αποθεώθηκε από το κοινό που είχε την ευκαιρία να ζήσει μια μαγική και ιδιαίτερη εμπειρία.
Με ένα θερμό καλοσώρισμα της στα Ελληνικά, είπε χαρακτηριστικά: "Είναι τιμή μου που βρίσκομαι απόψε μαζί σας και συγχαίρω την Πάφο για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017" και συνέχισε καθ’όλη την βραδιά να ανταποδίδει την αγάπη του κοινού μέσα από τα τραγούδια, το χιούμορ και την αφήγησή της.
Μια ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν επίσης και η σύμπραξή της με τον Ευαγόρα Καραγιώργη στο λαούτο, στο τραγούδι "Νάις Μπαλαμός – Το Τραγούδι των Γύφτων" σε στίχους του Διονύση Τσακνή - διευρύνοντας έτσι το ρεπερτόριο της μέχρι τον Πόντο. To συγκεκριμένο τραγούδι το ερμήνευσε και στο άλμπουμ της "La Juderia" το οποίο έγινε για την ταινία Vengo του σκηνοθέτη Τony Gatlif.
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 με την εξαίρετη ομάδα των μουσικών της από Ισραήλ, Αγγλία και Ιράν και η ladino μουσική της Yasmin Levy κατάφεραν να ενώσουν ηπείρους και να γεφυρώσουν πολιτισμούς.
Επόμενος σταθμός της σκηνής που ταξιδεύει στις 29 Σεπτεμβρίου στην Κάτω Βρύση στην Γεροσκήπου με τους Zohar Fresco και Ross Daly.
Φωτογραφίες: foto LARKO
Σχετικά

Σύγχρονη κυπριακή μουσική δωματίου με το κουαρτέτο εγχόρδων TratSik String Quartet
Έργα από πέντε νέους ταλαντούχους Κύπριους συνθέτες

Eurovision 2026: Αυτή είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον 70ό επετειακό διαγωνισμό στην Αυστρία
Οι ημερομηνίες και το στάδιο διεξαγωγής του διαγωνισμού

Ο καλλιτέχνης που θα "ανοίξει" την συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη στην Κύπρο
Άλλη μία μοναδική συναυλία του Σεπτέμβρη

Η Πάολα έρχεται για μία και μόνο εμφάνιση στο νησί μας
Ο Αύγουστος τελειώνει με την πιο εκρηκτική λαϊκή φωνή της Ελλάδας

Χρήστος Μενιδιάτης, Κέλλυ Κελεκίδου και Droulias Brothers για μία βραδιά στην Κύπρο
Εξασφάλισε τα εισιτήριά σου

PISSI & JUNIOR MI: Η Αγία Νάπα υποδέχεται την εκρηκτική ενέργεια του ανεπανάληπτου διδύμου
Ένα εκρηκτικό dance event με Afro, Deep & Melodic House

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Διονυσίου σε μία μεγάλη συναυλία στο χωριό!
Μεγάλη συναυλία στην Περιστερώνα εις μνήμην Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ

Οι Prospectus ανακοίνωσαν τα νέα δύο μέλη της μπάντας τους
Ο ντάμερ και ο τραγουδιστής που θα ενταχθούν στην ομάδα, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Μεσημέρη

Φεστιβάλ Μουσικής με κορυφαίους καλλιτέχνες
Σε διάφορες τοποθεσίες, σε Φρέναρος, Παραλίμνι, Αχερίτου και Δερύνεια


Τα 20 πιο μεγάλα live στα χωριά: Οι συναυλίες του φετινού Αυγούστου στην ορεινή Κύπρο
Όλες οι συναυλίες στα χωριά μας που δεν πρέπει να χάσεις τον φετινό Αύγουστο

Η Ευρυδίκη τραγουδά τον Δεκαπενταύγουστο στην Κύπρο
Ένα μουσικό live με τις επιτυχίες της αγαπημένης ερμηνεύτριας