Eating News , Εστιατόρια

Αυθεντική κυπριακή κουζίνα στο Παλιό Λιμάνι

"Το Κυπριακόν"υπόσχεται ένα ψαγμένο ταξίδι γεύσεων από συνταγές κυπριακής γαστρονομίας πέραν των 100 χρόνων

Δημοσιεύτηκε στις 03 Αυγούστου 2016

Κεντρική φωτογραφία: Λαχταριστά αρνίσια παϊδάκια γάλακτος στα κάρβουνα, σερβιρισμένα με πουρέ κολοκάσι και σαλάτα! Συνοδέψτε τα με το ποτό Eiva με κόκκινη ζιβανία, Φίλφαρ, πουρέ φράουλας, σιρόπι καρπούζι, φρέσκο χυμό λεμόνι και τρίμμα χαλούμι.

Το Κυπριακόν εστιατόριο είναι πλέον γεγονός αφού άνοιξε τις πόρτες του σε πρώτο πλάνο αφού βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στο παλιό λιμάνι Λεμεσού και αποτελεί την νέα πρόταση εστίασης για τους λάτρεις της κυπριακής κουζίνας.

Η νέα άφιξη υπόσχεται ένα ψαγμένο ταξίδι γεύσεων από συνταγές Κυπριακής γαστρονομίας πέραν των 100 χρόνων, συνταγές γνωστές σε όλους μας από τις γιαγιάδες μας τα παιδικά μας χρόνια.

Η ομάδα του εστιατορίου ΤΟ Κυπριακον με κύριο πρωταγωνιστή και συντονιστή τον Κυριάκο Κυριάκου - Consulting Chef (μέλος της Ολυμπιακής ομάδας μαγειρικής του 2004, με 20 και πλέον βραβεύσεις σε διαγωνισμούς μαγειρικής στην Κύπρο αλλά και γνωστό για τις τηλεοπτικές εκπομπές του στην τηλεόραση του Αντ1 και Σίγμα αλλά και το βιβλίο μαγειρικής του) αποτελείται από την κ. Μαριλένα Ιωαννίδου - Ερευνήτρια Κυπριακής Γαστρονομίας, τον κ. Νίκο Αντήλιο - Ερευνητή / Μελετητή Κυπριακής Γαστρονομίας και τον Πέτρο Σπανό - Chef de Cuisine οι οποίοι εργάστηκαν με σκοπό να μας προσφέρουν αγαπημένα, γνώριμα και διαχρονικά εδέσματα.


Μοσχαρίστιο συκώτι τυλιγμένο με καπνιστό μπέικον και σερβιρισμένο με γλάσο από χαρουπόμελο.

Χειροποίητα σκεύη από Κύπριους τεχνίτες πήλινων δοχείων, κεραμικών πιάτων ή και ψάθινων καλαθιών φιλοξενούν ορεκτικά και άλλες λιχουδιές όπως τον παραδοσιακό τταβά, τα γεμιστά, τα κουπέπια, τις ραβιόλες με λάχανο αυγολέμονο αλλά και το φρέσκο ψωμί φτιαγμένο από τους σεφ του εστιατορίου αποκλειστικά και επιτόπου.


Παραδοσιακά κουπέπια με κληματόφυλλα, όπως ακριβώς συνηθιζόταν να σερβίρονται στα ορεινά χωριά της Κύπρου. Συμπεριλαμβάνουν χοιρινό κιμά, ρύζι, αρωματικά και σερβίρονται σε φρέσκια σάλτσα ντομάτας και σάλτσα από κολοκάσι.

Τώρα μπορεί κανείς να απολαύσει το δείπνο του σε ένα σύγχρονο χώρο με έντονο το Κυπριακό στοιχείο και την παράδοση με μουσική Κύπριων καλλιτεχνών από τον Μιχάλη Βιολάρη μέχρι την Άννα Βίσση αλλά και συνθετών από τον Μάνο Λοΐζο μέχρι τον Μάριο Τόκα και με θέα το παλιό λιμάνι Λεμεσού! Και όλα αυτά με τη συνοδεία επιλεγμένων Κυπριακών κρασιών και άλλων ποτών Κυπριακής παραγωγής.


Παραδοσιακά σπιτικά μακαρόνια του φούρνου με χοιρινό κιμά, επικάλυψη κρέμας μπεσαμέλ και τριμμένο χαλούμι.

Σύντομα στο εστιατόριο θα σερβίρεται και πρόγευμα, μεσημεριανό γεύμα, απογευματινός καφές και τσιμπήματα όπως πιατέλες παραδοσιακών τυριών και αλλαντικών και παραδοσιακά γλυκά όπως μους αναρής και λουκουμάδες.


Πιατέλα «Το Κυπριακόν» - με καπνιστή λούντζα, χοιρομέρι, τσαμαρέλλα, μπαλίτσες φρέσκιας αναρής με αρωματικά, αιγοπρόβειο χαλούμι, αναρή λιαστή, σιουσιούκκο, καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια και παστελάκι συνοδευμένα με κυδωνόπαστο, μαρμελάδα σύκο, πίκλες, φρέσκο ψωμί δικής μας παραγωγής και φρέσκα φρούτα.

Σημαντική είναι η επιλογή του εστιατορίου εκλεκτών Κυπριακών πρώτων υλών από την εγχώρια αγορά από μικρές βιοτεχνίες και παραγωγούς περιορισμένης παραγωγής. Οι σεφ χρησιμοποιούν τόσο παραδοσιακούς τρόπους ψησίματος (ειδικά στα κάρβουνα) όσο και σύγχρονες μεθόδους που έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερο και ποιο υγιεινό τελικό προιόν χωρίς τη χρήση λίπους που χαρακτήριζε την Κυπριακή κουζίνα.

Το Κυπριακον έρχεται να παντρέψει την ιστορία της Κυπριακής κουζίνας με νέες δημιουργικές προτάσεις εμπνευσμένες από την παράδοση και με έμφαση στην λεπτομέρεια!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close