Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Εσύ πήγες στο Φεστιβάλ Κρασιού στο Στρουμπί;

Ένα φεστιβάλ με άφθονο κρασί καιπολλή διασκέδαση

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2016

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 2ο Φεστιβάλ Κρασιού και Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων με τίτλο «Όινος Ρέει... Οίνος ευφραίνει...» που πραγματοποιήθηκε από το τριήμερο 5-7 Αυγούστου 2016 στο Οινοποιείο «ΚΑΜΑΝΤΕΡΕΝΑ» στο Στρουμπί.

Το φεστιβάλ προσέλκυσε πέραν των 6000 ατόμων κατά τη διεξαγωγή του γεγονός που το χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Επαρχίας Πάφου.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου σε συνεργασία με το Οινοποιείο «ΚΑΜΑΝΤΕΡΕΝΑ». Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών κκ. Χάρη Γεωργιάδη, και ακολούθησαν τρία βράδια με πολλή διασκέδαση και άφθονο κυπριακό κρασί.

Το κοινό που επισκέφθηκε το φεστιβάλ διασκέδασε με το μουσικό σχήμα Μιχάλη Χ΄΄Μιχαήλ και Βασιλικής Χ'αδάμου και το επταμελές σχήμα και με τους τραγουδιστές Χρίστο Ριαλά, Κύπρο Χαριλάου και Στέφανη Νέρου.Την πρώτη μέρα διεξαγωγής του φεστιβάλ το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το «Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών» και να διασκεδάσει με το μουσικό σχήμα Μιχάλη Χ΄Μιχαήλ και Βασιλικής Χ'αδάμου.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου έγινε παρουσίαση Ελληνικών και Κυπριακών Παραδοσιακών χορών από τα συγκροτήματα: Θεσσαλονίκης, Κιθήρων, Κονιών, Κοίλης και Πραστιού και ακολούθησε λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με επταμελές σχήμα και με τους τραγουδιστές Χρίστο Ριαλά, Κύπρο Χαριλάου και Στέφανη Νέρου.

Την τελευταία βραδιά του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε Μεσαιωνικό Συμπόσιο γεύσεων και οίνων μετά μουσικής στα πλαίσια του Πάφος2017, με μουσικές και Μεσαιωνικούς χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ιεροί Κήποι Γεροσκήπου, σε επιμέλεια Χάρη Πάζαρου.

Το φεστιβάλ έκλεισε με παρουσίαση αποσπασμάτων από το Χρονικό του Μαχαιρά με αφηγήσεις και τραγούδια από τον Θεατρικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο Υπαλλήλων και Συνταξιούχων CYTA Πάφου σε επιμέλεια Κώστα Παπαονησιφόρου. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας από ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων Πάφου με θέμα εικόνες της Πάφου όλα τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στον Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», προς ενίσχυση των πολύτιμων υπηρεσιών του.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close