Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τρέχουμε στο Τρόοδος το Σεπτέμβριο!

Στο διεθνή αγώνα ορεινού δρόμου Buff®Troodos Mountain Ultra

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2016

Ο διεθνής αγώνας Buff® Troodos Mountain Ultra διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά με διεθνείς προδιαγραφές και όλα τα φόντα για να γίνει πόλος έλξης δρομέων από όλον τον κόσμο, μετά και την περσινή επιτυχυμένη δοκιμαστική διοργάνωση στο Τρόοδος.



Το ορεινό τρέξιμο τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο όρος Ultra χρησιμοποιείται για αγώνες των οποίων η απόσταση είναι μεγαλύτερη του μαραθώνιου, δηλαδή μεγαλύτερη των 42 χιλιομέτρων ενώ με τον όρο Mountain ή Trail σημαίνει πως ο αγώνας είναι εκτός δρόμων αλλά σε μονοπάτια και εκτός μονοπατιού. Δρομείς από όλο τον κόσμο, ψάχνουν για αγώνες περιπέτειας σε όμορφα βουνά και δάση και όλο για μεγαλύτερες προκλήσεις.

Το Buff® Troodos Mountain Ultra γεννήθηκε από την επιθυμία των διοργανωτών να παρουσιάσουν στους δρομείς από όλο τον κόσμο, την Κύπρο, έναν ανεξερεύνητο παράδεισο ορεινού τρεξίματος στη Μεσόγειο. Το νησί μας φημίζεται για το εξαιρετικό του κλίμα με 326 μέρες ηλιοφάνειας το χρόνο και τις απίθανες φυσικές περιοχές για εξερεύνηση: απο βουνά και κοιλάδες με μικρά παραδοσιακά χωριά μέχρι εύφορες πεδιάδες και απόκρημνες βραχώδεις παραλίες.

 

Ο αγώνας διοργανώνεται από δύο ομάδες που έχουν ουσιαστικά αναπτύξει το ορεινό τρέξιμο στο νησί μας: τους Cyprus Trail Runners, μια ενθουσιώδη, μη κερδοσκοπική ομάδα που διοργανώνει εκδηλώσεις και αγώνες ορεινού τρεξίματος σε όλο το νησί και τη One Step Further Ltd, εταιρεία υπαιθρίων δραστηριοτήτων με εκτενή πείρα στη διοργάνωση και διδασκαλία υπαιθρίων σπορ και εκδηλώσεων για παιδιά και ενήλικες.

Οι Cyprus Trail Runners έχουν εκτεταμένη πείρα στη διοργάνωση αγώνων και έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και εξάπλωση του ορεινού τρεξίματος στην Κύπρο. Το 2014 παρουσίασαν για πρώτη φορά σε συνεργασία με τη One Step Further το πρωτάθλημα La Sportiva Mountain Madness που περιελάμβανε 5 αγώνες. Αμέσως αγκαλιάστηκε απο όλους τους δρομείς και καθιερώθηκε ως ετήσιο γεγονός. Συνεχίζεται με επιτυχία και φέτος για τρίτη χρονιά.



Οι αγώνες
Το Buff®Troodos Mountain Ultra έχει σχεδιαστεί ώστε να προσελκύσει διαφορετικές κατηγορίες δρομέων και φιλάθλων. Κορωνίδα της διοργάνωσης αποτελεί ένας αγώνας που διεξάγεται για πρώτη φορά στο νησί και δεν είναι άλλος από τον Buff® Troodos Mountain Ultra 80k, έναν αγώνα 80 χιλιομέτρων και 4,326μ θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 4:00 το πρωί με χρονικό περιθώριο τερματισμού 15,5 ώρες. Αυτή η διαδρομή αποτελεί την απόλυτη πρόκληση της διοργάνωσης. Η διαδρομή είναι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και το έδαφος σκληροτράχηλο. Οι επιλογές όμως δεν σταματούν εκεί καθώς άλλες τρεις διαδρομές περιμένουν τους δρομείς να ανακαλύψουν τις ομορφιές του Τροόδους.

 

H διοργάνωση προσφέρει 4 επιλογές:

  1. Buff® Troodos Mountain Ultra 80k: 80 χιλιόμετρα, 4,326μ D+, χρονικό όριο 15:30 (UTMB 4 points)
  2. Buff® Troodos Mountain Ultra 50k: 50 χιλιόμετρα, 2,896μ D+, χρονικό όριο 10:00 (UTMB 3 points)
  3. Buff® Troodos Watercourse Whopper 25k: 25 χιλιόμετρα, 1,427μ D+, χρονικό όριο 6:00
  4. Buff® Troodos Trot 10k: 10 χιλιόμετρα, 512μ D+, χωρίς όριο

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Οι αγώνες των 80 και 50 χιλιομέτρων έχουν αναγνωριστεί και προστεθεί στο ημερολόγιο της ITRA (International Trail Running Association) καθώς επίσης έχουν αναγνωριστεί ως qualifying race και κερδίζουν βαθμούς για συμμετοχή στο No.1 αγώνα trail στον κόσμο, τον Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB).

Το Buff®Troodos Mountain Ultra αποτελεί μία δυναμική είσοδο της Κύπρου στο διεθνές ημερολόγιο αγώνων. Ήδη ο αριθμός των εγγραφών είναι εντυπωσιακός, τόσο από Κύπριους, αλλά και δρομείς από όλο τον κόσμο. Αναμένουμε με ανυπομονησία να υποστηρίξουμε τους αθλητές που θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν τους δύσκολους αυτούς αγώνες στο μαγευτικό τοπίο του Τροόδους.

Ο αγώνας διεξάγεται με Μέγα Χορηγό την Buff® multi-functional headwear, πρωτοπόρα κατασκευάστρια εταιρεία του αυθεντικού πολυχρηστικού Buff®, απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε δρομέα και αθλητή, Χρυσό Χορηγό το MYMALL Limassol που στήριξε αυτή την προσπάθεια από την αρχή και χορηγούς τις εταιρείες: Suunto, La Sportiva, Get Out Outdoor Store, Troodos Hotel και GU.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.troodosultra.com και στη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/troodosultra.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close