Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2016
Οι ανοιχτές παραστάσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια ανοίγουν το ερχόμενο Σάββατο με την ομάδα ΚαραγκιόΖΕΙΣ παντού και την παραγωγή "Η μετακόμιση του Καραγκιόζη".
Πρόκειται για μια κωμωδία του Θεόδωρου Κωστιδάκη, κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους, στην οποία τα ευτράπελα των παραδοσιακών χαρακτήρων του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών εναλλάσσονται με σύγχρονες αναφορές. Η κατάσταση στην περιοχή που μένει ο Καραγκιόζης είναι ασφυκτική. Άνθρωποι από όλη την επικράτεια έχουν μετοικίσει στην πρωτεύουσα. Το σαράι περικυκλώνεται από παράγκες, αντίσκηνα και παραπήγματα. Ο Πασάς διατάζει να εκκενωθεί η περιοχή αλλά, ο Καραγκιόζης είναι ο πρώτος που δεν το κουνάει ρούπι. Τότε η Βεζυροπούλα αναλαμβάνει δράση για να λύσει το πρόβλημα με πλάγια μέσα. Για μια ακόμη φορά ο Καραγκιόζης διακωμωδεί τα πάντα.
Ο Θοδωρής Κωστιδάκης έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών από τον Καραγκιοζοπαίκτη πατέρα του, Τάκη Κωστιδάκη. Από το 1999 έως και σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με το θέατρο σκιών και την εμψύχωση εργαστηρίων σε Ελλάδα και Κύπρο.
Το 2012 ίδρυσε το project "ΚαραγκιοΖΕΙΣ παντού!" μαζί με το Εργαστήρι "Arts and Moods" όπου, συμπράττοντας με διάφορες ομάδες τέχνης, προκύπτουν εκδηλώσεις με θέμα την τέχνη του Καραγκιόζη – παραστάσεις θεάτρου σκιών, εικαστικές εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές βραδιές, θεατρικά δρώμενα κ.ά.
Οι βασικές και μεταπτυχιακές του σπουδές έγιναν στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου όπου ολοκλήρωσε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στην αλληλεπίδραση χώρου και πολιτισμού.
Παραστάσεις
3 Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη Πανεπιστημίου Κύπρου,
5 Σεπτεμβρίου, Μουσείο Καϊμακλιώτη, Αραδίππου,
6 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας,
7 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Γεροσκήπου.
20.30μ
Πληρ. 70002212
Συντελεστές
Καραγκιοζοπαίκτης: Θοδωρής Κωστιδάκης Βοηθός σκηνής: Μάνος Τσαραμπουλίδης
Σενάριο: Θοδωρής Κωστιδάκης
Σχετικά

«Ο Καραγκιόζης μάγειρας»: Μια νέα απολαυστική περιπέτεια του Καραγκιόζη
Γεμάτη γέλιο, φαντασία και... μυρωδιές από ψητά

Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις κυπριακές παραγωγές σε Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας
Ο κύκλος των φετινών παραστάσεων ξεκινά στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ, με την παραγωγή Εκ κοιλίας Μητρός μου

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει από το Θέατρο Λέξη
Σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη και παραγωγή Γιώργου Τσιάκκα

Θέατρο κάτω από τον έναστρο ουρανό: 8 υπέροχες παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις
8 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο, 8 υπέροχες παραστάσεις, 12 μέρες γεμάτες τέχνη, γέλιο και συγκίνηση!

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου, η υπηρέτρια του «Πάρα Πέντε»
Ξεχώρισε για τις χιουμοριστικές ατάκες της στη σειρά του MEGA

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ περιοδεύει στα χωριά μας
Παραμύθι, αφήγηση, θέατρο σκιών και ζωντανή μουσική ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν κόσμο ονειρικό, γεμάτο εικόνες που αγγίζουν την καρδιά

Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου επιστρέφει με τη νέα του κωμική παράσταση «Δεν Δεχόμαστε Επιστροφές»!
Η προπώληση ξεκίνησε

«Η κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στη Λεμεσό
H παράσταση της παραγωγής της Humart απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή
Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, όταν, καθώς κολυμπούσε στην παραλία Καμάρι, στους Φούρνους Ικαρίας παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

«Να Σπάσει ο Πάγος»: Η νέα stand-up παράσταση του Χαμπή με προσωπικές ιστορίες και καυστικό χιούμορ
Αυτοσαρκασμός, τραύματα και TikTok σε ένα ειλικρινές one-man show

«Να θκιώξουμε τους χαμολιούς»: Μία θεατρική παράσταση για καλό σκοπό με τον Γιώργο Ζένιο και τον Κώστα Βήχα
Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ

Η «Φουκού» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με λίγες ακόμη παραστάσεις
Λόγω ζήτησης και για όσους δεν πρόλαβαν