Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2016
Προτού περάσει στις νέες προβολές από το ιδιαίτερα πετυχημένο πρόγραμμα του Νational Τheatre Live, το Θέατρο Ριάλτο προσφέρει σε όσους από τους θεατές του δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν κάποιες ιδιαίτερα δημοφιλείς παραστάσεις, μια δεύτερη ευκαιρία για να τις απολαύσουν. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει μετά από τρία ακριβώς χρόνια (13 Σεπτεμβρίου 2013 έγινε η 1η μετάδοση) την παράσταση "Η Ακροάση" (The Audience) και στις 9 Οκτωβρίου την παράσταση "Frankenstein" με την οποία το θέατρο Ριάλτο εισήγαγε το 2012 τις παραστάσεις του NT Live στην Κύπρο.
Η πρώτη παράσταση της νέας σεζόν, η «Η Ακρόαση», είναι μια παράσταση η οποία, βρισκόταν στο κέντρο του θεατρικού ενδιαφέροντος το 2013. Όχι τυχαία, αφού πραγματεύεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα και σε αυτήν πρωταγωνιστεί η εξαιρετική ηθοποιός Helen Mirren.
Η Helen Mirren επέστρεψε με την παράσταση αυτή στον βραβευμένο με Όσκαρ ρόλο της ως Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄. Πιο συγκεκριμένα, η πολύ-αναμενόμενη παραγωγή του West End αναφέρεται στις εβδομαδιαίες συναντήσεις που είχε για εξήντα χρόνια η Ελισάβετ, με τον κάθε ένα από τους 12 Πρωθυπουργούς της στα Ανάκτορα του Buckingham. Σε αντίθεση με ότι συνηθίζεται στη δημόσια Βρετανική ζωή, αυτές οι συναντήσεις ήταν ιδιωτικές. Αμφότερες οι δύο πλευρές ακολουθούσαν τον άγραφο νόμο να μην επαναλαμβάνουν τι ειπώθηκε. Ούτε καν στους συντρόφους τους.
Η Ακρόαση «σπάει» την καθιερωμένη συμφωνία σιωπής, πλάθοντας τις πιθανές συζητήσεις ανάμεσα στους αξιωματούχους της Downing Street και τη Βασίλισσα. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός, από τον Churchill ως τον Cameron, χρησιμοποιούσε αυτές τις ιδιωτικές συναντήσεις, ως ευκαιρία για να εκμυστηρευτεί πράματα που δεν θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες, κάποιες φορές με οικειότητα και κάποιες άλλες με εκρηκτικότητα.
Οι συναντήσεις αυτές που αρχίζουν όταν η βασίλισσα είναι ακόμη νεαρή μητέρα και συνεχίζονται μέχρι που γίνεται γιαγιά, διαγράφουν ολόκληρη την εποχή της Ελισάβετ Β΄. Εκλεγμένοι πολιτικοί που έρχονται και παρέρχονται, μπαινοβγαίνουν από την περιστρεφόμενη πόρτα της, ενώ αυτή παραμένει σταθερή, περιμένοντας τον επόμενο Πρωθυπουργό της.
Η Ακρόαση έφερε ξανά μαζί τον συγγραφέα Peter Morgan με την βραβευμένη ηθοποιό Helen Mirren, μετά την αναγνωρισμένη από τους κριτικούς συνεργασία τους στην εντυπωσιακή ταινία «Η Βασίλισσα». Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) και παρουσιάστηκε στο West End από τον Matthew Byam για τους παραγωγούς Playful Productions, Robert Fox και Andy Harries.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 180'
-
Θέατρο Ριάλτο
13 Σεπτεμβρίου 2016
Σχετικά

Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις κυπριακές παραγωγές σε Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας
Ο κύκλος των φετινών παραστάσεων ξεκινά στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ, με την παραγωγή Εκ κοιλίας Μητρός μου

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει από το Θέατρο Λέξη
Σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη και παραγωγή Γιώργου Τσιάκκα

Θέατρο κάτω από τον έναστρο ουρανό: 8 υπέροχες παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις
8 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο, 8 υπέροχες παραστάσεις, 12 μέρες γεμάτες τέχνη, γέλιο και συγκίνηση!

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου, η υπηρέτρια του «Πάρα Πέντε»
Ξεχώρισε για τις χιουμοριστικές ατάκες της στη σειρά του MEGA

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ περιοδεύει στα χωριά μας
Παραμύθι, αφήγηση, θέατρο σκιών και ζωντανή μουσική ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν κόσμο ονειρικό, γεμάτο εικόνες που αγγίζουν την καρδιά

Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου επιστρέφει με τη νέα του κωμική παράσταση «Δεν Δεχόμαστε Επιστροφές»!
Η προπώληση ξεκίνησε

«Η κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στη Λεμεσό
H παράσταση της παραγωγής της Humart απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή
Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, όταν, καθώς κολυμπούσε στην παραλία Καμάρι, στους Φούρνους Ικαρίας παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

«Να Σπάσει ο Πάγος»: Η νέα stand-up παράσταση του Χαμπή με προσωπικές ιστορίες και καυστικό χιούμορ
Αυτοσαρκασμός, τραύματα και TikTok σε ένα ειλικρινές one-man show

«Να θκιώξουμε τους χαμολιούς»: Μία θεατρική παράσταση για καλό σκοπό με τον Γιώργο Ζένιο και τον Κώστα Βήχα
Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ

Η «Φουκού» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με λίγες ακόμη παραστάσεις
Λόγω ζήτησης και για όσους δεν πρόλαβαν

Η Τάνια Τσανακλίδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό έργο «Βραδιάζει... Μια ροκ σταρ εξομολογείται»
Έρχεται στην Κύπρο για δύο μοναδικές παραστάσεις