Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2016
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας για 13η συνεχή χρονιά. Η φετινή διοργάνωση γίνεται στο χωριό Ορά σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2016 στις 17:00 μ.μ. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προβάλει και να προωθήσει την Παραδοσιακή Κουλτούρα του τόπου μας.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα μέλη του Συλλόγου με περίπτερα παραδοσιακών Κυπριακών προϊόντων και παραδοσιακές χειροτεχνίες ενώ στον χώρο θα λειτουργήσουν εργαστήρια επίδειξης διαφόρων παραδοσιακών ειδών. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα όπως χαλούμι, τραχανά, μακαρόνια της σμίλας, τερτζιελλούθκια, χοντρορτοφιδέ και καλοηρκά.
Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά παραδοσιακές τέχνες όπως καλαθοπλεκτική, ζωγραφική σε κολότζι και κατασκευή ταπατζιάς. Στο Φεστιβάλ θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα.
Στην φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν φιλοξενούμενες ομάδες απο την Κρήτη και την Ανατολική Χαλκιδική οι οποίες θα παρουσιάσουν τα δικά τους τοπικά παραδοσιακά προϊόντα συνθέτοντας έτσι «ένα ταξίδι γεύσεων και εμπειρίας » μεταξύ Κύπρου- Κρήτης - Χαλκιδικής .
Πλατινένιος χορηγός της εκδήλωση είναι η Εταιρεία Παραδεισιώτης ενώ υποστηρικτές είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας-Αμμοχώστου και η Εταιρεία Opium Works. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Σημερινή και το περιοδικό Check In.
Πληροφορίες: 99151358
Facebook: Festival Paradosiakis Koultouras
Syllogosgynaikon.ypaithroularnakas
Σχετικά
Το μεγαλύτερο ιταλικό τσίρκο μόλις έφθασε στην Κύπρο
Δες πού στήθηκε και τι θα δεις εκεί
«Cinderella» :Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα από την Ισπανία, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Μια υπερπαραγωγή από τη La Fiesta Escenica
Καρναβάλια 2026 στη Λάρνακα: Η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση επιστρέφει
Ο Δήμος Λάρνακας καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στη γιορτή χρώματος, μουσικής και κεφιού την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.
Carnival of Hearts: Ένα συναρπαστικό τριήμερο καρναβαλικής διασκέδασης, στο Cap St Georges Hotel & Resort
Κλείστε τώρα τη διαμονή σας και ζήστε την εμπειρία του τριημέρου στο μέγιστο
Το μεγαλύτερο ιταλικό τσίρκο "Atmosphere" έφτασε στην Κύπρο
Στη Λεμεσό (φώτα Λινόπετρας) – ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε!
Week Agenda: 12 υπέροχες προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, σινεμά, συναυλίες, γαστρονομία και εμπειρίες που κάνουν τις μέρες (και τις νύχτες) μας πιο ενδιαφέρουσες
Η ανακοίνωση για την Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση της Λεμεσού
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις
Θέλεις να τρέξεις κι εσύ στον ιστορικότερο μαραθώνιο της Κύπρου;
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στη Λίμνη Παραλιμνίου
Πάμε για παρατήρηση πουλιών και εξερεύνηση της φύσης στην όμορφη Λίμνη Παραλιμνίου
Καθαρά Δευτέρα στη φάρμα με τα γαϊδουράκια
Μια μέρα γεμάτη παράδοση και χαρά για μικρούς και μεγάλους!
Weekend Agenda: 15 λόγοι να βγεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Η ατζέντα του ΣΚ γεμίζει με παραστάσεις, συναυλίες και στιγμές που αξίζει να ζήσεις