Things to Do , Προσεχώς

Κρήτη και Χαλκιδική στην Ορά!

Πλούσιο πρόγραμμα και εκλεκτούς καλεσμένους για το 13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας για 13η συνεχή χρονιά. Η φετινή διοργάνωση γίνεται στο χωριό Ορά σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2016 στις 17:00 μ.μ. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προβάλει και να προωθήσει την Παραδοσιακή Κουλτούρα του τόπου μας.
 
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα μέλη του Συλλόγου με περίπτερα παραδοσιακών Κυπριακών  προϊόντων και παραδοσιακές χειροτεχνίες ενώ στον χώρο θα λειτουργήσουν εργαστήρια επίδειξης διαφόρων παραδοσιακών ειδών. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν  να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα όπως χαλούμι, τραχανά, μακαρόνια της σμίλας, τερτζιελλούθκια, χοντρορτοφιδέ και καλοηρκά.
 
Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά  παραδοσιακές τέχνες όπως καλαθοπλεκτική, ζωγραφική σε κολότζι και κατασκευή ταπατζιάς. Στο Φεστιβάλ θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακή μουσική  και  χορευτικά συγκροτήματα.

Στην φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν φιλοξενούμενες ομάδες  απο την Κρήτη και την Ανατολική  Χαλκιδική οι οποίες θα παρουσιάσουν τα δικά τους τοπικά παραδοσιακά προϊόντα συνθέτοντας έτσι «ένα ταξίδι γεύσεων και εμπειρίας » μεταξύ Κύπρου- Κρήτης -  Χαλκιδικής . 
Πλατινένιος χορηγός της εκδήλωση είναι η Εταιρεία Παραδεισιώτης ενώ υποστηρικτές είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας-Αμμοχώστου  και η Εταιρεία Opium Works. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Σημερινή και το περιοδικό Check In.

Πληροφορίες: 99151358 
Facebook: Festival Paradosiakis Koultouras  
Syllogosgynaikon.ypaithroularnakas

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close