Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Μάθαμε γιατί το Byblos παίρνει δέκα με τόνο!

Πήγαμε στο νέο λιβανέζικο εστιατόριο που συζητά η Λεμεσός!

Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2016

Στο άκουσμα και μόνο του ονόματος Βύβλος, το μυαλό σου πηγαίνει κατευθείαν στην πόλη του Λιβάνου, στις ακτές της Μεσογείου, και βεβαίως στη λιβανέζικη κουζίνα. Το καινούργιο εστιατόριο Byblos άνοιξε τις πόρτες του στη Λεμεσό, σε ένα χώρο κομψό και προσεγμένο, σερβίροντας αυθεντική λιβανέζικη κουζίνα ταξιδεύοντάς σε στη γειτονική χώρα μέσα από τις όμορφες γεύσεις και τ’ αρώματα που τη χαρακτηρίζουν.


 

Το προσωπικό αρχικά σε καλωσορίζει με ποικιλία από μικρά πιατάκια με διάφορα ξιδάτα και αμύγδαλα φουσκωμένα σε νερό. Από το μενού μπορείς να παραγγείλεις ατομικούς Premium Μεζέδες, ανάλογα με τα άτομα της παρέας, και να συμπληρώσεις με μερικά ορεκτικά και κυρίως πιάτα, αφού το φαγητό είναι χορταστικό για share.



 

Το Premium Μεζέ (€35) περιλαμβάνει κρύα πιάτα που έρχονται πρώτα (διάφορες παραδοσιακές σαλάτες και χορτοφαγικά του μαγαζιού). Εξαιρετικές βρήκα τις θρυμματισμένες φακές με μείγμα λιβανέζικου ρυζιού και τη μελιτζανοσαλάτα. Όσον αφορά τα ζεστά πιάτα περιλαμβάνουν φαλάφελ και κούπες, τα οποία βρήκα πολύ γευστικά, διάφορα παραδοσιακά πιτάκια με γέμιση, ενώ ξεχώρισα την τηγανισμένη πίτα με γέμιση από κρέας και πινόλια. Ο μεζές συμπληρώνεται με τα μιξ σχάρας ψημένα όσο πρέπει στα κάρβουνα, για να σου χαρίσουν μια υπέροχη γεύση με μια απαλή ένταση των μπαχαρικών.


Από τα ορεκτικά ξεχώρισα και συστήνω ανεπιφύλακτα το Samke Harra, φιλέτο ψαριού που λιώνει στο στόμα με την ελαφρώς καυτερή σος με μείγμα διαφόρων ψιλοκομμένων λαχανικών (€8), αν και θα προτιμούσα την ποσότητα μεγαλύτερη, και από τα κυρίως πιάτα το αρκετά ζουμερό Shawarma Lahme, που είναι μαριναρισμένο κρέας σε λεπτές φέτες, με μαϊντανό, ταχίνι, ντομάτα στη σχάρα και λιβανέζικη πίτα (€18).

Η γευστική πανδαισία άξιζε να κλείσει με μια ποικιλία από παραδοσιακά λιβανέζικα γλυκά εδέσματα (€6) και φυσικά το παραδοσιακό μαχαλεπί (€6) το οποίο βρήκα πεντανόστιμο και κρεμώδες όσο πρέπει.  

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close