Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2013
Ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου Λευκωσίας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο, εστιάζοντας κυρίως στην δουλειά δυο σπουδαίων auteur, των αδελφών Taviani. Οι Paolo και Vittorio Taviani, διακρίνονται για το νεορεαλιστικό τους στυλ, καθώς στις ταινίες τους προσλαμβάνουν ερασιτέχνες ηθοποιούς και χρησιμοποιούν φυσικό φως. Επίσης, ενσωματώνουν αυτοβιογραφικά στοιχεία και εστιάζουν στη βία και την αδικία που υφίστανται οι αδύναμοι και αθώοι. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα προβληθούν οι ταινίες "Cesare Deve Morire", η έκπληξη της περσινής χρονιάς που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου και το κλασικό αριστούργημα του 1977, "Padre Padrone", μια ταινία που σημάδεψε τη δεκαετία του ’70 και χάρισε στους αδελφούς Taviani τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Παράλληλα, στο αφιέρωμα θα προβληθούν οι ταινίες "Il Sole Dentro" του Paolo Bianchini (2012) και "Il Primo Incarico" της Giorgia Cecere (2010).
-
Cine Studio
05 Απριλίου - 18 Απριλίου 2013
Σχετικά
Ο Τζέρεμι Στρονγκ γίνεται Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο πρώτο τρέιλερ του νέου φιλμ του Άαρον Σόρκιν
Ο Άαρον Σόρκιν παρουσίασε στο CinemaCon τα πρώτα πλάνα από το The Social Reckoning, τη νέα ταινία που επιστρέφει στον κόσμο του The Social Network.
Το «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» φέρνει την ανατολή των φονικών αγώνων
Τρέιλερ για το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος των «Αγώνων Πείνας», που λειτουργεί ταυτόχρονα ως πρίκουελ αλλά και συνέχεια του «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»
Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ των Καννών
Γνωστοί, καθιερωμένοι auteur δημιουργοί, αλλά και νέοι και ανεξάρτητοι σκηνοθέτες, περιλαμβάνονται στο φετινό, πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα
Between Worlds: Προβολή ταινιών στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το κοινό προσκαλείται σε μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς οι προβολές πραγματοποιούνται σε δύο χώρους της Πινακοθήκης
Η Ύβρις της Ανθρωπότητας: Το ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προβάλλεται στην Κύπρο
Η ταινία (83’) ακολουθεί δύο ανθρώπους στα άκρα του πλανήτη -στη Σιβηρία και την Αλάσκα- οι οποίοι βλέπουν το περιβάλλον τους να καταρρέει
Όσκαρ: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των τελετών βράβευσης για 2027 και 2028
Θα είναι οι δύο τελευταίες χρονιές που η διοργάνωση θα μεταδοθεί από το κανάλι ABC, πριν μεταφερθεί στο YouTube
Η ταινία «Κράτα Με» κάνει πρεμιέρα στο Cyprus Film Days
Η βραβευμένη ταινία «Κράτα Με» (Hold Onto Me) της Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο στο Cyprus Film Days αυτό τον Απρίλιο
Η Lady Gaga και η Doechii ενώνουν δυνάμεις στο νέο τρέιλερ του «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2»
Η νεά συνεργασία των βραβευμένων με γράμμι καλλιτεχνών, ακούγεται για πρώτη φορά στο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης συνέχειας της εμβληματικής ταινίας μόδας.
Οι δημιουργοί δύο από τις πιο επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης αναλαμβάνουν το νέο ξεκίνημα των X-Men
Με φόντο την επόμενη μεγάλη φάση του MCU, δύο από τα πιο δυνατά σεναριακά μυαλά της τηλεόρασης επιστρατεύονται για να δώσουν νέα πνοή στους θρυλικούς μεταλλαγμένους
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Ρομαντισμός, περιπέτεια και συγκίνηση στη μεγάλη οθόνη
7ο Dot.on.the.Map: Το πρόγραμμα της μεγάλης συνάντησης των επαγγελματιών του κινηματογράφου
Πρόκειται για μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος
Το prequel του «Weapons» παίρνει σάρκα και οστά
Ο Ζακ Σιλντς και ο Ζακ Κρέγκερ ενώνουν τις δυνάμεις του για να φερουν στην μεγαλη οθονη την σκοτεινή ιστορία της θείας Γκλάντις, μετά τη θριαμβευτική πορεία του «Weapons» στα ταμεία και τα Όσκαρ.