Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτός είναι ο κορυφαίος pastry chef της χρονιάς

Τιμήθηκε με το βραβείο του Chef της Χρονιάς 2016 στα Check In Eating Awards

Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2016

Κορυφαίος στο νησί μας chef pâtissier, που έχει αποδείξει περίτρανα, μα πρωτίστως, έμπρακτα, την avant-garde ζαχαροπλαστική του δεινότητα, τη φινετσάτη προσέγγισή του και το πρωτοπόρο του πνεύμα. Οι γλυκές σελίδες της πλημμυρισμένης από ποικιλόμορφες ζαχαροπλαστικές εμπειρίες, ζωής του, ξεκινούν αμέσως μετά την αποφοίτησή του με άριστα από το Λύκειο Λεμεσού, όταν αποφασίζει να ακολουθήσει το μοιραίο του πάθος, τη ζαχαροπλαστική, κάνοντας εγγραφή στη σχολή ζαχαροπλαστικής του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου το 1988.

Το ήθος, η εργατικότητα και η αριστεία των γλυκών του αλχημειών, τον φέρνουν από τα γεννοφάσκια του ξενοδοχείου Four Seasons στη Λεμεσό, να γίνεται μέλος της νεοσύστατης ομάδας ζαχαροπλαστών. Με τον προσωπικό πήχη απαιτήσεων να βρίσκεται ψηλά από την πρώτη κιόλας ημέρα της εργασίας του, τροχοδρομεί ένα πρόγραμμα τακτών μετεκπαιδεύσεων στις κορυφαίες σχολές ζαχαροπλαστικής στον κόσμο, όπως την L’ Ecole Lenotre Paris, την L’ Ecole Du Grand Chocolat Valrhona στη Λυών και το Ξενοδοχείο Le Bristol Paris. H επαφή και η μαθητεία του κοντά στους πιο περισπούδαστους ζαχαροπλάστες της Ευρώπης, όπως τον Eric Frechon, αλλά και η γνωριμία του μαζί με τον ‘πρέσβη’ της ελληνικής κουζίνας στο Παρίσι, Ανδρέα Μαυρομμάτη, στο πλαίσιο της συμμετοχής και των δύο στο Salon Du Chocolat στο Παρίσι το 2002 και στο Sani Gourmet Festival στη Χαλκιδική το 2006, αποτέλεσαν γι’ αυτόν έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην επαγγελματική του πορεία.

Τα ζαχαροπλαστικά, δομημένα πάντοτε με την αφρόκρεμα των κορυφαίων πρώτων υλών, επιτεύγματά του, δεν περνούν απαρατήρητα, γι’ αυτό καλείται να γίνει μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Μαγειρικής της Κύπρου, εκπροσωπώντας εκεί με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Με 20 και πλέον, χρυσά, χάλκινα και αργυρά, μετάλλια να λαμπρύνουν τη στολή του και με motto ‘δούλεψε σκληρά στη σιωπή και άσε την επιτυχία να κάνει θόρυβο’ συνεχίζει ταπεινά και με ανεξίτηλο ομαδικό πνεύμα να δημιουργεί μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στο ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου, μοναδικούς ζαχαροπλαστικούς πειρασμούς, ατομικά γλυκά, σοκολατοδημιουργίες και επιδόρπια πιάτα για όλα τα εστιατόρια του Four Seasons Hotel, αλλά και για τις ανάγκες των διαφόρων δεξιώσεων που λαμβάνουν χώρα στο ξενοδοχείο. Δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, μα επαναπροσδιορίζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, δίνοντας βάρος σε νέες τεχνικές και Molecular techniques, μα συνάμα φροντίζει να επιμορφωθεί στις καλύτερες σχολές της Ευρώπης σε θέματα που αφορούν την υγιεινή των τροφίμων, την επαγγελματική αριστεία για διευθυντές και επόπτες, την παραγωγικότητα στις κουζίνες του ξενοδοχείου και τη μαγειρική διατροφή.

Το αγνό, φιλοπρόοδό του πνεύμα, αποδίδει σύντομα καρπούς, με το Δημήτρη να εκπροσωπεί την Κύπρο ως ο Executive pastry Chef της Εθνικής μας Ομάδας Μαγειρικής, αποκομίζοντας για το νησί πολυάριθμες βραβεύσεις, ενώ το 2010 παίρνει ταπεινά, αλλά περήφανα τη θέση του Executive Pastry Chef του ξενοδοχείου Four Seasons, μια θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Μια θέση που του χάρισε τα ηνία για να δημιουργήσει, μαζί με την πολυδύναμη ομάδα των συνεργατών του, ανωτάτου επιπέδου γλυκοαλχημικές δημιουργίες που πραγματικά αξίζει τον κόπο, όχι μόνο να λοξοδρομήσεις από τη συνήθη σου πορεία για να τις γευτείς, αλλά ακόμη και να διοργανώσεις ειδικό ταξίδι για να δοκιμάσεις τους απείρως, ευφάνταστους ζαχαροπλαστικούς πειρασμούς που λάμπουν διά της παρουσίας τους στα πιάτα και τις βιτρίνες των εστιατορίων του ξενοδοχείου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close