Things to Do , Προσεχώς

Το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας ζητά τη συμμετοχή σου

Το φεστιβάλ προτίθεται να πραγματοποιηθεί 5-7 Μαϊου στο Πάρκο Ακρόπολης

Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2016

Το Ινστιτούτο Ερευνών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ προτίθεται να διοργανώσει στις 5-6-7 Μαΐου 2017 το δεύτερο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest) στο Πάρκο Ακρόπολης. Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ θα είναι και φέτος ο Δήμος Στροβόλου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Η επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης τον περασμένο Ιούνιο, με δεκάδες θεματικά περίπτερα και χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Κύπρο, μας άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την καθιέρωση του Φεστιβάλ ως ένα γεγονός – σταθμό για το κυπριακό φιλαναγνωστικό κοινό. Στην επιτυχία αυτή εκτιμούμε ότι συνέβαλε σημαντικά η συνεργασία με σημαντικούς φορείς και η παρουσία δεκάδων περιπτέρων με πλούσιο υλικό για τους επισκέπτες.
Στόχος μας είναι το Nicosia Book Fest να μεγαλώσει, τόσο σε μέγεθος, όσο και σε περιεχόμενο, μέσα από τα χρόνια και την εμπειρία, έτσι που να καταστεί ένα γεγονός ορόσημο για τα κυπριακά δεδομένα. Επιδιώκουμε φέτος την επανάληψη της περσινής επιτυχίας και στην περαιτέρω αναβάθμιση του Φεστιβάλ με συγγραφείς από το εξωτερικό, μουσικό-θεατρικές παραστάσεις κ.α.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι, πολιτιστικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες και άλλες οργανώσεις. Θα λειτουργήσει επίσης χώρος πώλησης μεταχειρισμένου βιβλίου, χώρος βιβλιοπαρουσιάσεων, συζητήσεων και υπογραφών από συγγραφείς, γωνιά για παιδιά, χώρος βιβλιο-ανάγνωσης και πολλά άλλα. Στα πλαίσια αναβάθμισης του φετινού φεστιβάλ έχει αποφασιστεί όπως είναι τριήμερο και περιλαμβάνει 3 μεγάλες εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσουν σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 5-6-7 Μαΐου στο Πάρκο Ακρόπολης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Στις 5 Μαΐου θα γίνει η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στις 18:00 και θα ακολουθήσει παρουσίαση ενός συγγραφέα εγνωσμένου κύρους από το εξωτερικό. Στις 6 και 7 Μαΐου θα λειτουργήσουν τα περίπτερα καθώς επίσης και οι παρουσιάσεις βιβλίων σε δυο σκηνές (παιδική και ενηλίκων). Στις 6 Μαΐου το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 14:00 μέχρι και τις 22:00 ενώ την Κυριακή 7 Μαΐου θα αρχίσει στις 10:00 και θα λήξει στις 22:00. Με βάση την περσινή εμπειρία αναμένεται ότι θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ πέραν τον 5 χιλιάδων ατόμων.

Στο Φεστιβάλ μπορείτε να συμμετέχετε μέσω της ενοικίασης του δικού σας περιπτέρου. Στόχος της Διοργάνωσης δεν είναι το κέρδος από τα έσοδα των περιπτέρων αλλά η κάλυψη του κόστους. Επομένως παρόλο που φέτος το Φεστιβάλ θα είναι διήμερο δεν θα υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση στην τιμή ενοικίασης περιπτέρου. Το κόστος του κάθε περιπτέρου (3Χ3m κιόσκι, τραπέζια, καρέκλες, λογότυπα) ανέρχεται στα €100. Επιπρόσθετα φέτος όλα τα περίπτερα θα έχουν παροχή ρεύματος και φωτισμό αφού το Φεστιβάλ θα λειτουργεί μέχρι τις 22:00. Όσοι οργανισμοί επιθυμούν την ενοικίαση πέραν του ενός περιπτέρου η τιμή θα διαμορφώνεται ανάλογα.

Ο κάθε οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στο περίπτερο του συγγραφείς για υπογραφή των βιβλίων του και επαφή με το κοινό καθώς και να αναλάβει να φιλοξενήσει κάποιο συγγραφέα από Κύπρο ή εξωτερικό ο οποίος θα ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα των βιβλιοπαρουσιάσεων του Φεστιβάλ. Όλοι οι οργανισμοί που επιθυμούν να αναλάβουν τη φιλοξενία συγγραφέων ή άλλες επιπρόσθετες δράσεις στο χώρο του Φεστιβάλ θα πρέπει να μας ενημερώσουν το αργότερο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Θα ακολουθηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Νοείται ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τη δέουσα διαφήμιση στα έντυπα που θα κυκλοφορήσουν (φυλλάδια, αφίσες, πρόγραμμα) για δημοσιοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και στα διαδικτυακά μέσα, κοινωνικά δίκτυα και στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.nicosiabookfest.com).

Παρακαλούμε όπως απαντήσετε κατά πόσο επιθυμείτε να συμμετέχετε, και με ποιο τρόπο, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017, ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει επίσημα και η διαφημιστική εκστρατεία της διοργάνωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο nicosiabookfestival@gmail.com ή στο τηλέφωνο 22432111.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close