Shopping , News

Επιστροφή στο πιο παλιό κατάστημα παιχνιδιών της Λευκωσίας

Ένα vintage μαγαζί της πρωτεύουσαςπου με τα παιχνίδια του έπαιξαν τρεις γενιές Κυπρίων

Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2016

Η μαγεία των παιχνιδιών γίνεται ακόμα εντονότερη τα Χριστούγεννα. Για όλους οι αναμνήσεις μας από το πρώτο παιχνίδι, το πρώτο δώρο από τους γονείς και το μαγικό δώρο από τον Άη Βασίλη χαράζονται ανεξήτιλα στη μνήμη μας. 

Μαγαζιά παιχνιδιών σήμερα υπάρχουν πολλά στην Κύπρο με τεράστια γκάμα παιχνιδιών, φανταχτερά χρώματα, σε όλα τα είδη και για όλα τα γούστα των παιδιών. 

Ένα όμως κατάστημα παιχνιδιών στη Λευκωσία ξεχωρίζει αφού κρατάει ακόμα εκείνο τον ρουστίκ χαρακτήρα προηγούμενων δεκαετιών. Πρόκειται για το κατάστημα παιχνιδιών Be-Be που βρίσκεται στη λεωφόρο Μακαρίου (πρόκειται για τη βιτρίνα δίπλα στο πρώην Le Café, λεωφ. Μακαρίου Γ’ 14Β, τηλ. 22751773). 

Το κατάστημα μετράει ήση μισό αιώνα ζωής και από τα ράφια του έχουν περάσει χιλιάδες παιχνίδια με τα οποία έπαιξαν, ίσως, οι γονείς ακόμη και οι παππούδες μερικών από εμάς. Ένα μαγαζί από το οποίο πήραν χαρά τρεις γενιές ανθρώπων. 

Στο Be-Be θα βρεις παιχνίδια από τις αντιπροσωπείες που εισάγουν οι ίδιοι, όπως τα PlayGo, Kiddy Land, αλλά και τη συλλογή Revell που αφορά στον μοντελισμό, όπως επίσης και κλασσικά brands όπως Playmobil, Lego κλπ. 

Η City Free Press βρέθηκε στο ιστορικό, πλέον μαγαζί της Λευκωσίας και συνομίλησε με την ιδιοκτήτριά του κ. Αθηνά η οποία ξετύλιξε το κουβάρι της πιο γλυκιάς ιστορίας των χριστουγέννων. 

Διάβασε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ και πού ξέρεις, ίσως να έπαιξες και εσύ κάποτε με ένα παιχνίδι από τα ράφια του Be-Be ή ακόμη να έκανε δώρο στα παιδιά σου κάποιο ξύλινο στρατιωτάκι απο εκεί. 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close