Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα ντοκιμαντέρ για τον Κάτω Δρυ

Ένα φιλμ 90 λεπτών για το πανέμορφο χωριουδάκι της επαρχίας Λάρνακας

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιανουαρίου 2017

Ανατρέχοντας στο παρελθόν και έχοντας επαφή με ανθρώπους που έζησαν στην κυπριακή ύπαιθρο μαθαίνουμε άγνωστες πτυχές αλλά και όμορφες ιστορίες του χωριού μας. Μύθοι, παραδόσεις, έθιμα αλλά και καθημερινές ιστορίες ανθρώπων της κυπριακή υπαίθρου.

Μία ομάδα ανθρώπων που κατάγονται και αγαπούν το χωριό Κάτω Δρυς θέλησαν να συγκεντρώσουν όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες σε ένα μικρό ντοκιμαντέρ. Έτσι δημιούργησαν το ντοκιμαντέρ διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών με τον τίτλο "Ο Κάτω Δρύς και ο κόσμος του".

Η πρωταρχική ιδέα ήταν του Επίτιμου Προέδρου Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου και Director, FIAP Media Relations Service κ. Νίκου Καρανίκη.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με την ευκαιρία των 110 χρόνων του ξακουστού Πλάτανου του Κάτω Δρυ που φυτεύτηκε από τον Γιώργο Καφετζιή το 1906. Για να τιμήσουν το γεγονός, τετραμελής οργανωτική επιτροπή διοργάνωσε τον Απρίλιο 2016 δεντροφύτευση 110 πλατάνων και δρυών και όλα τα έσοδα (8.000 ευρώ) από την υιοθέτηση των δέντρων πήγαν απευθείας στο Telethon για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Διοργανώθηκε επίσης μια υπέροχη τελική γιορτή τον Αύγουστο 2016 με μουσική, ποίηση και παραδοσιακούς χορούς.

Συντελεστές του ντοκιμαντέρ:
Ρώμος Κοτσώνης: Εναέρια πλάνα
Φώτης Ερωτοκρίτου: Βιντεογράφηση
Έλενα Χαραλάμπους: Επεξεργασία κειμένων και φωτογραφιών και σκηνοθεσία
Ανδρέας Δημητρίου: Μοντάζ και μουσική επένδυση
Νίκος Καρανίκης: Φωτογραφίες

Μέσα από το φιλμ άνθρωποι του Κάτω Δρυ παλιοί και νεότεροι αφηγούνται τις εμπειρίες της ζωής του από τον Κάτω Δρυ και παράλληλα ξετυλίγεται η εντυπωσιακή ιστορία του χωριού και γενικότερα της ευρύτερης περιοχή της ορεινής επαρχίας της Λάρνακας. Ιστορίες από την περίοδο των κατακτητών, η σχέση του κεντήματος με τον Κάτω Δρυ, το μέλι, τα προϊόντα, οι ήρωες και όλες οι ομοεφές αυτού του υπέροχου χωριού της Λάρνακας.

Δες το ντοκιμαντέρ και θα μάθεις πολλές όμορφες ιστορίες αλλά και πληροφορίες

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close