Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2013
Τα βραβεία του Glocal Images θα διεκδικήσουν εννιά συνολικά ταινίες. H κυπριακής παραγωγής μεγάλου μήκους ταινία του Κυριάκου Τοφαρίδη "Οικόπεδο 12", πρόκειται να ανοίξει το φεστιβάλ στη Λεμεσό στις 19 Απριλίου, προβάλλοντας μια ιδιαίτερη ματιά στο θέμα του φυσικού πλούτου της Κύπρου. Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του CINECITY. Η ελληνική ταινία "Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού", του Έκτορα Λυγίζου, έχει ήδη βραβευθεί σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού (Καλύτερη Ταινία και στα πρόσφατα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), και πραγματεύεται τη σύγχρονη μορφή της φτώχειας και της πείνας αλλά και την δύναμη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Με το "Night of Silence", ο Reis Celik, ασκεί κριτική σε μία συγκεκριμένη κοινωνική πραγματικότητα, που ισχύει ακόμη στην Τουρκία, εκείνη των επιβεβλημένων γάμων. Η καινούρια ταινία του σκηνοθέτη Ροντρίγκο Πλα, "La Demora", αφηγείται την ιστορία μιας μητέρας τριών παιδιών, που αναγκάζεται να πάρει μια σειρά από σκληρές αποφάσεις προκειμένου να τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή (Ουρουγουάη, Μεξικό, Γαλλία). Η ιρανική ταινία του Mohammad Ali Bashe Ahangar "Queen", διαδραματίζεται με φόντο τον ποταμό Aρβάντ, στην εμπόλεμη ζώνη, στα σύνορα Ιράν – Ιράκ. Ένα έντονο θρησκευτικό δράμα που διαδραματίζεται την περίοδο της δικτατορίας του Πινοσέτ στη Χιλή, η ταινία "The Passion of Michelangelo" του Esteban Larrain είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία ενός ορφανού εφήβου ο οποίος είχε υποτιθέμενη επαφή με την Παναγία. Η ταινία "Shameless" από την Πολωνία σε σκηνοθεσία Filip Marczewski, αφηγείται την ιστορία μιας απαγορευμένης αγάπης μεταξύ αδερφών και διαδραματίζεται με φόντο το ανερχόμενο κύμα εξτρεμισμού και ξενοφοβίας στην Ευρώπη. Η ταινία "La Pirogue" του Μουσά Τουρέ ακολουθεί την ιστορία ενός Σενεγαλέζου ιδιοκτήτη πιρόγας που ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή γι' αυτόν και την οικογένεια του. Τέλος, από την Αυστρία έρχεται η ταινία "Τhe Shine of Day", των Τίτσα Κόβι και Ράινερ Φρίμελ, στην οποία ένας νέος, επιτυχημένος ηθοποιός, επικεντρώνεται τόσο στην υποκριτική του, που σταδιακά χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας. Όλες οι ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.
Info: www.cyprusfilmdays.org
Σχετικά
Η Λεμεσός βλέπει ταινίες κάτω από τ' αστέρια, στο θεατράκι του Μόλου
«Πολιτισμός στο Κύμα» στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου στον Μόλο Λεμεσού.
Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στην υποκριτική δίπλα στην Κάιλι Μινόγκ για το νέο φιλμ του Τζέιμι Ανταμς
Ο Ταραντίνο αφήνει προσωρινά πίσω τη σκηνοθετική καρέκλα και αναλαμβάνει ρόλο μπροστά από την κάμερα, συμμετέχοντας στο «Tangled Up in Blue», μια νέα παραγωγή του Τζέιμι Ανταμς που συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό διεθνές καστ.
«Τα Κάλαντα» κερδίζουν 3 Βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η επιτυχημένη ελληνική παραγωγή απέσπασε τρία βραβεία στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Βλέπουμε και φέτος (δωρεάν) ταινίες κάτω από τ' αστέρια, σε Λατσιά και Γέρι
Και φέτος δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά του Δήμου Λατσιών-Γερίου, σε δύο μάλιστα τοποθεσίες
Δωρεάν cinema κάτω από τ' αστέρια, στη Φανερωμένη
Οι τέσσερις ταινίες που θα δούμε στην πιο γραφική αυλή της πόλης
Spider-Man: Brand New Day: Κυκλοφόρησε το νέο trailer με τον Τομ Χόλαντ
«Ο Τομ Χόλαντ στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του» δήλωσε ο πρόεδρος της Sony, Τομ Ρόθμαν
Πέθανε στα 35 της η Ντέιβι Τσέις-Η πρωταγωνίστρια του «The Ring»
Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάματος η είδηση του θανάτου της Ντέιβι Τσέις (Daveigh Chase) σε ηλικία 35 ετών.
Οι 4 νέες ταινίες της εβδομάδας
Από την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Toy Story και ένα viral horror φαινόμενο, μέχρι μια σκοτεινή μαύρη κωμωδία και τη νέα ταινία του Pedro Almodóvar, οι κινηματογραφικές αίθουσες υποδέχονται τέσσερις ξεχωριστές πρεμιέρες
Οι 28 ταινίες που θα απολαύσουμε φέτος στο Protaras Summer Film Festival
Ανακοινώθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του 12ου Protaras Summer Film Festival
Η νέα ταινία που ετοιμάζουν οι δημιουργοί του «Stranger Things»
Το σκηνοθετικό δίδυμο έχει κάνει συμφωνία με την Paramount - Πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία
Θερινό σινεμά δίπλα στο κύμα στα Μανδριά με δωρεάν είσοδο
Μια καλοκαιρινή κινηματογραφική εμπειρία με φόντο τη θάλασσα και τον νυχτερινό ουρανό της Κύπρου