Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2017
Ο κλάδος του Τυριού και του Γάλακτος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την Οικονομία μιας χώρας, αδιαμφισβήτητα απαραίτητος και με πολλές προοπτικές για ανάπτυξη, αναγνώριση και σταθερή κερδοφορία. Βεβαίως, η ενασχόληση -σε οποιοδήποτε στάδιο- με την Τυροκομική ή τη Γαλακτοκομία -είτε από τη μεριά των παραγωγών και κτηνοτρόφων είτε από την πλευρά των επαγγελματιών Προμηθευτών, Διακίνησης, Εξαγωγών και του Εμπορικού Τμήματος γενικότερα-, είναι μια διαδικασία πολύπλοκη κι απαιτητική. Ο κλάδος της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Τυροκομίας και Γαλακτοκομίας αλλάζει και περνά διάφορες κρίσεις, προβλήματα, ασθένειες -κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Παρά τα εμπόδια, όμως, η Κύπρος διαθέτει όλα τα φόντα ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, να βελτιώσει στρατηγικές και διαδικασίες σε όλα τα βήματα, να πετύχει καλύτερες χρηματοδοτήσεις και μεγαλύτερες εξαγωγές.
Το Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος & Τυροκομίας διοργανώνεται την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 για πρώτη φορά, φέτος, στο Κτήμα Μακένζυ, στη Λάρνακα.
Στόχος του είναι να αναδείξει τη σημαντικότητα των κλάδων Γάλακτος και Τυροκομίας, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών κι εμποδίων. Είναι αφιερωμένο στην παραγωγή και εμπορία Γάλακτος και Τυριού, αναδεικνύει σημαντικά θέματα του κλάδου, νέα δεδομένα και προοπτικές, πολιτικές που ισχύουν σε Κύπρο κι εξωτερικό, και παρουσιάζει δοκιμασμένες λύσεις και τρόπους, ώστε να ανθίσει ακόμη περισσότερο και να ενδυναμωθεί ο τομέας τούτος. Θα παρουσιαστούν δε, όλες οι σημαντικές εξελίξεις στους κλάδους Γάλακτος και Τυροκομίας, ενώ θα αναλυθούν οι θέσεις συνδέσμων, φορέων αλλά και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, από τον ίδιο τον υπουργό, κ. Νίκο Κουγιάλη, του οποίου το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα.
Προκαταρκτικό Θεματολόγιο Συνεδρίου
• Τυροκομία, Γαλακτοκομία, Αγελαδοτροφία & Αιγοπροβατοτροφία: Ό,τι συμβαίνει στην Κύπρο και το εξωτερικό
• Βιολογικά Κτηνοτροφικά Προϊόντα: Από την Παραγωγή στο Εμπόριο
• Κτηνοτροφικές Μονάδες: Πώς να βελτιώσετε τις Οικονομικές τους Επιδόσεις
• Αγελάδες & Αιγοπρόβατα: Η σωστή Διατροφή Αποδίδει!
• Αύξηση παραγωγής του αιγοπρόβειου γάλακτος στην Κύπρο: Είναι εφικτή;
• Εξαγωγές & Εμπορία προϊόντων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
• Τα άγνωστα Τυριά της Κύπρου μας: Πώς να τα συστήσετε στο Κοινό και ποιες Δυνατότητες ανοίγονται
• Σχέδια Χρηματοδότησης & Επιδοτούμενα Προγράμματα της Ε.Ε.

Ακροατήριο συνεδρίου
Το συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Παραγωγής Γάλακτος, Τυροκομίας, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως είναι οι: κτηνοτρόφοι, κτηνίατροι, ζωοτρόφοι, γεωπόνοι ζωικής παραγωγής, επιχειρηματικά στελέχη από συγγενικούς τομείς, εκπρόσωποι του κρατικού και ημικρατικού τομέα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο του Συνεδρίου, κάντε κλικ ΕΔΩ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ.
Πληροφορίες
Οργάνωση: ΙΜΗ. Υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη.
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business και ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com.
Σχετικά
Μόλις ανακοινώθηκε το Christmas Shopping Festival
Όλα όσα υα συμβούν στο Παραλίμνι, το Λευκό Σάββατο
Αυτά είναι όλα όσα θα συβούν στη Λεμεσό τα φετινά Χριστούγεννα
O Δήμου Λεμεσού έφταξε το πρόγραμμα του για τις γιορτές
Η Λακατάμεια ετοιμάζει ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Με 94 περίπτερα γεμάτα με ξεχωριστές δημιουργίες, λιχουδιές και δώρα για όλους!
H Λόφου ανάβει τα φώτα των γιορτών και κερνά ζεστή σούπα
Χριστούγεννα στην όμορφη Λόφου!
Εβδομάδας του Δέντρου με δωρεάν δεντράκια σε όλους και άλλες εκδηλώσεις
Όλα όσα θα γίνουν από τις 7 – 13 Δεκεμβρίου
Η Οδός Χριστουγέννων θα στηθεί στον Παλαιό Στρόβολου
Ένα διήμερο Χριστογεννιατικό Φεστιβάλ που θα σε βάλει στο πνεύμα των γιορτών
Γιορτάστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο 11ο Χριστουγεννιάτικο Art Market του Technopolis 20!
Mια μέρα γεμάτη δημιουργία και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Classics in the City III: Η Λευκωσία θα γεμίσει κλασικά αυτοκίνητα!
Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων στην Καρδιά της Λευκωσίας
Το «Τοπούι» στο Πάρκο Ηλιούπολης θα μεταμορφωθεί σε ένα ολοκληρωμένο χριστουγεννιάτικο χωριό
Το «Τοπούι του Άγιου Βασίλη» στοχεύει στην παροχή μίας ζεστής, οικογενειακής και γιορτινής εμπειρίας για κατοίκους και επισκέπτες
"Η μαγεία των Χριστουγέννων" με τον ΠΑΣΥΚΑΦ
Μια γιορτινή ημέρα αγάπης για όλη την οικογένεια
Το Βουνί μπαίνει σε χριστουγεννιάτικο mood
Ανάβει τα φώτα του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου
To Ipsonas Christmas Wonderland 2025 ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Θεατρικές παραστάσεις, Graffiti, παρουσιάσεις από διάφορες σχολές και ομάδες της Κύπρου, Live μουσικές βραδιές, Dj's, Eatting Challenge, Ταχυδακτυλουργός, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια και πολλά άλλα…