Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2017
Ο κλάδος του Τυριού και του Γάλακτος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την Οικονομία μιας χώρας, αδιαμφισβήτητα απαραίτητος και με πολλές προοπτικές για ανάπτυξη, αναγνώριση και σταθερή κερδοφορία. Βεβαίως, η ενασχόληση -σε οποιοδήποτε στάδιο- με την Τυροκομική ή τη Γαλακτοκομία -είτε από τη μεριά των παραγωγών και κτηνοτρόφων είτε από την πλευρά των επαγγελματιών Προμηθευτών, Διακίνησης, Εξαγωγών και του Εμπορικού Τμήματος γενικότερα-, είναι μια διαδικασία πολύπλοκη κι απαιτητική. Ο κλάδος της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Τυροκομίας και Γαλακτοκομίας αλλάζει και περνά διάφορες κρίσεις, προβλήματα, ασθένειες -κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Παρά τα εμπόδια, όμως, η Κύπρος διαθέτει όλα τα φόντα ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, να βελτιώσει στρατηγικές και διαδικασίες σε όλα τα βήματα, να πετύχει καλύτερες χρηματοδοτήσεις και μεγαλύτερες εξαγωγές.
Το Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος & Τυροκομίας διοργανώνεται την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 για πρώτη φορά, φέτος, στο Κτήμα Μακένζυ, στη Λάρνακα.
Στόχος του είναι να αναδείξει τη σημαντικότητα των κλάδων Γάλακτος και Τυροκομίας, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών κι εμποδίων. Είναι αφιερωμένο στην παραγωγή και εμπορία Γάλακτος και Τυριού, αναδεικνύει σημαντικά θέματα του κλάδου, νέα δεδομένα και προοπτικές, πολιτικές που ισχύουν σε Κύπρο κι εξωτερικό, και παρουσιάζει δοκιμασμένες λύσεις και τρόπους, ώστε να ανθίσει ακόμη περισσότερο και να ενδυναμωθεί ο τομέας τούτος. Θα παρουσιαστούν δε, όλες οι σημαντικές εξελίξεις στους κλάδους Γάλακτος και Τυροκομίας, ενώ θα αναλυθούν οι θέσεις συνδέσμων, φορέων αλλά και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, από τον ίδιο τον υπουργό, κ. Νίκο Κουγιάλη, του οποίου το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα.
Προκαταρκτικό Θεματολόγιο Συνεδρίου
• Τυροκομία, Γαλακτοκομία, Αγελαδοτροφία & Αιγοπροβατοτροφία: Ό,τι συμβαίνει στην Κύπρο και το εξωτερικό
• Βιολογικά Κτηνοτροφικά Προϊόντα: Από την Παραγωγή στο Εμπόριο
• Κτηνοτροφικές Μονάδες: Πώς να βελτιώσετε τις Οικονομικές τους Επιδόσεις
• Αγελάδες & Αιγοπρόβατα: Η σωστή Διατροφή Αποδίδει!
• Αύξηση παραγωγής του αιγοπρόβειου γάλακτος στην Κύπρο: Είναι εφικτή;
• Εξαγωγές & Εμπορία προϊόντων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
• Τα άγνωστα Τυριά της Κύπρου μας: Πώς να τα συστήσετε στο Κοινό και ποιες Δυνατότητες ανοίγονται
• Σχέδια Χρηματοδότησης & Επιδοτούμενα Προγράμματα της Ε.Ε.

Ακροατήριο συνεδρίου
Το συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Παραγωγής Γάλακτος, Τυροκομίας, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως είναι οι: κτηνοτρόφοι, κτηνίατροι, ζωοτρόφοι, γεωπόνοι ζωικής παραγωγής, επιχειρηματικά στελέχη από συγγενικούς τομείς, εκπρόσωποι του κρατικού και ημικρατικού τομέα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο του Συνεδρίου, κάντε κλικ ΕΔΩ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ.
Πληροφορίες
Οργάνωση: ΙΜΗ. Υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη.
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business και ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com.
Σχετικά
Πολιτιστική Αποκέντρωση: Τι θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην κυπριακή ύπαιθρο
Θέατρο, μουσική, ποίηση, εικαστικά, εργαστήρια και δράσεις για παιδιά ταξιδεύουν τον Σεπτέμβριο σε χωριά και κοινότητες της Κύπρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2026.
Η αρμενική παράδοση συναντά τη σύγχρονη δημιουργία σε ένα ξεχωριστό γκαλά στη Λευκωσία
Το Armenian Cultural Gala γιορτάζει την 35η επέτειο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, χτίζοντας μια πολιτιστική γέφυρα ανάμεσα στην Κύπρο και την Αρμενία
Η «Σεχραζάδα» του Balletto di Milano έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το διάσημο μπαλέτο των «Χιλίων και μίας νυχτών» ζωντανεύει επί σκηνής με εντυπωσιακές χορογραφίες και πολυτελή κοστούμια, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.
Μόλις ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Γιορτής του Κρασιού
Όλα όσα θα συμβούν κάτω από τον βρακά
Τέσσερις μεγάλες φθινοπωρινές εκδηλώσεις έρχονται στη Λακατάμεια με δωρεάν είσοδο
Αθλητισμός, παραδοσιακοί χοροί, υπαίθρια μουσική και φιλανθρωπικοί αγώνες δρόμου συνθέτουν το πρόγραμμα από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου
Namaste Cyprus 2026: Η Ινδία έρχεται στη Λεμεσό με ρυθμούς, γεύσεις και χρώματα
Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», με ελεύθερη είσοδο και δώρα συνολικής αξίας €3.600
«Από τους Καιρούς του Γιώργου Φιλίππου Πιερίδη»: Ένα ξεχωριστό λογοτεχνικό αφιέρωμα στο Ριάλτο
Η ζωή και το έργο του σημαντικού Κύπριου λογοτέχνη ζωντανεύουν επί σκηνής μέσα από ομιλίες και αναγνώσεις διηγημάτων από την «Τετραλογία των Καιρών» σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη.
Η Αραδίππου γιορτάζει τον Άγιο Φανούριο
Με πανηγύρι και την λαογραφική εκδήλωση «Το παναΰριν του χωρκού μου»
Στην πλατεία Λυθροδόντα θα στηθεί κάτι πολύ... καλό!
Μια μεγάλη παρέα επιστρέφει στην πλατεία του Λυθροδόντα
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Εκδηλώσεις και events για να απολαύσεις το Αυγουστιάτικο φεγγάρι
Την Πέμπτη και την Παρασκευή το ομορφότερο φεγγάρι θα φωτίσει το νησί... γι' αυτό κι εμείς φτιάξαμε πρόγραμμα!
Week Agenda: 11 εκδηλώσεις για να αποχαιρετήσεις τον Αύγουστο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες κάτω από την πανσέληνο, θέατρο, κινηματογράφος και παραδοσιακά γλέντια γεμίζουν την τελευταία εβδομάδα του μήνα
Παλουζές, σιουσιούκκος και γεύσεις από τον Κάμπο και την Τσακκίστρα έρχονται στη Λευκωσία
Μια γιορτή αφιερωμένη στο σταφύλι και την κυπριακή παράδοση, με αυθεντικά προϊόντα, σουβλάκι και όμορφες παρέες