29 January-8 February 2017
Cine News , Κινηματογράφος

Ο κυπριακός "Καρσιλαμάς" έγινε ντοκιμαντέρ

Μία ενδιαφέρουσα προβολή από την ομάδα του πρότζεκτ "Κυπριακής Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς"

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2017

Το «Πρότζεκτ Κυπριακή Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά» είναι ένα δικοινοτικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος «Κυπριακή Κοινωνία Πολιτών εν Δράσει 4». Πραγματοποιήθηκε από τον Λαογραφικό Όμιλο Λευκωσίας (FOLK-DER) σε συνεργασία με τον Όμιλο Κληρονομιάς Κοντέας, με σκοπό την προστασία και προβολή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που μοιράζονται η Ελληνοκυπριακή και η Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

To πρότζεκτ περιλάμβανε επιτόπια έρευνα με θέμα την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και καμπάνιες ενημέρωσης σχετικά με την πλούσια και ποικιλόμορφη άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

Στην πρώτη φάση του πρότζεκτ διεξάχθηκε η επιτόπια έρευνα. Πραγματοποιήθηκαν 16 επισκέψεις σε χωριά ολόκληρης της Κύπρου με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την Κυπριακή άυλη κληρονομιά.

Το επόμενο στάδιο ήταν οι χορευτικές παραστάσεις. Οι 24 νεαροί χορευτές των δύο ομίλων συναντήθηκαν υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους και δούλεψαν μαζί για να παρουσιάσουν χορευτικές εμφανίσεις σε όλη την Κύπρο, καθώς και σε ένα διεθνές φεστιβάλ.

Tο ντοκυμαντέρ «Καρσιλαμάς» καταγράφει αυτό ταξίδι, από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος. Το βιβλίο «Γνωρίζοντας ο Ένας τον Άλλο Μέσα από την Έρευνα της Κυπριακής Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» είναι το αποτέλεσμα των πληροφοριών που συλλέχθηκαν κατά την διαδικασία της έρευνας.

19.00

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close