Things to Do , Προσεχώς

Η Ημέρα Ιταλικού Design έρχεται και στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2017

Φέτος η Ιταλική Κυβέρνηση, σε συνεργασία με το διάσημο μουσείο σχεδίου και τέχνης “La Triennale di Milano”, παρουσιάζει την Ημέρα Ιταλικού Design (Italian Design Day), ένα σημαντικό γεγονός που θα εορταστεί με παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, σε 100 πόλεις, προβάλλοντας την υπεροχή του Ιταλικού design σε όλο τον κόσμο.

Στην Κύπρο, η Πρεσβεία της Ιταλίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (University of Nicosia), προσκαλεί όλους τους λάτρεις του Ιταλικού design να παρευρεθούν σε μια εκδήλωση για το Ιταλικό design και τις σχέσεις μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου σε αυτόν τον τομέα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου, στις 18:00 στο Αμφιθέατρο Αρχιτεκτονικής και Κέντρου Ερευνών (ARC) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο ειδικός προσκεκλημένος από την Ιταλία, που επιλέχτηκε από το μουσείο “La Triennale” ως «Πρέσβης του Ιταλικού Design» στην Κύπρο, είναι ο Αρχιτέκτονας και Σχεδιαστής Tommaso Fantoni, ιδρυτής των TOMOarchitects στο Μιλάνο και απόγονος του διάσημου Ιταλού σχεδιαστή Osvaldo Borsani. Η παρουσίασή του με τίτλο “Italian Design, from Atelier to Factory, from Local to National then Global” θα περιγράψει τις ρίζες και την ανάπτυξη της παραγωγής επίπλων στην περιοχή της Brianza (περίχωρα του Μιλάνου) μέσα από την συναρπαστική ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης του παππού του, που εξελίχθηκε από μικρό ατελιέ σε οργανωμένο εργοστάσιο και, τέλος, σε μια αναγνωρισμένη διεθνή μάρκα με ευρύ δίκτυο διανομής που συνεργάζεται με διάσημους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές όπως οι Foster, Rogers, Boffil, Ambasz.

Την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Κύπριους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που διατηρούν δεσμούς με την Ιταλία, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία για αλληλεπίδραση με τους φοιτητές και το ευρύτερο κοινό. Ζητήσαμε, επίσης, τη συμμετοχή επιφανών εισαγωγέων και εμπόρων λιανικής πώλησης επώνυμων ιταλικών προϊόντων - έπιπλων, home-deco, αυτοκίνητων και μηχανών - διότι συμβάλλουν σημαντικά στη διάδοση του ιταλικού design στην Κύπρο.

Η βραδιά θα κλείσει με ένα Ιταλικό aperitivo.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close