Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2017
Για ακόμα μια φορά η Λεμεσός βρίσκεται στη λίστα με τις 100 πόλεις του κόσμου που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής για το 2017.
Η Λεμεσός βρισκόταν και πέρσι στην ίδια λίστα, διεκδικώντας την 88η θέση των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής.
Την έρευνα πραγματοποίησε η πολυεθνική εταιρεία HR Mercer, οποία ερεύνησε τα δεδομένα από 231 πόλεις σε όλο τον κόσμο, περισσότερο από την πλευρά που ενδιαφέρει τον ξένο εργαζόμενο και λιγότερο από τη σκοπιά του μόνιμου, γηγενούς κατοίκου.
Η Βιέννη, η μεγαλοπρεπής πρωτεύουσα της Αυστρίας στον ποταμό Δούναβη, κέρδισε για όγδοη κατά σειρά χρονιά την πρώτη θέση στον ετήσιο κατάλογο της εταιρείας συμβούλων Mercer των πόλεων που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ η Βαγδάτη συνεχίζει να θεωρείται η χειρότερη πόλη να ζήσει κανείς.
Η Λεμεσός κατατάσσεται μαζί με το Ταλίν στην 89η θέση για το 2017, ανάμεσα στις 231 άλλες πόλεις από όλο τον κόσμο.
Τα παγκόσμια κέντρα του Λονδίνου, Τόκιο, Παρισιού και της Νέας Υόρκης δεν κατάφεραν να αναρριχηθούν καν στις 30 καλύτερες πόλεις, μένοντας πίσω από τις περισσότερες μεγάλες γερμανικές, σκανδιναβικές, καναδικές, νεοζηλανδικές και αυστραλιανές πόλεις.
Η Σιγκαπούρη είναι η υψηλότερα βαθμολογημένη πόλη της Ασίας, στην 25η θέση, ενώ το Σαν Φρανσίσκο, στην 29η θέση, η καλύτερη των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην Αφρική η καλύτερη είναι το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, στην 87η θέση.
Η Ζυρίχη, το ‘Ωκλαντ, το Μόναχο και το Βανκούβερ ακολουθούν τη Βιέννη στον κατάλογο των πέντε πιό ευχάριστων πόλεων που μπορεί να ζήσει κανείς.
Η Βαγδάτη παραμένει στη τελευταία θέση στον κατάλογο. Τα κύματα της θρησκευτικής βίας έχουν ταράξει την ιρακινή πρωτεύουσα από την εισβολή του 2003 της οποίας ηγήθηκαν οι ΗΠΑ.
Σχετικά

Διακοπές Χριστουγέννων: Πότε οι τιμές των αεροπορικών πέφτουν στο χαμηλότερο εύρος
Πώς να εξασφαλίσετε τις καλύτερες προσφορές

Ούτε Παρίσι, ούτε Πράγα: Αυτές είναι οι 3 πιο όμορφες παλιές πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με νέα κατάταξη
Οι παλιές πόλεις δεν είναι απλώς όμορφα σκηνικά για φωτογραφίες διακοπών, αλλά ζωντανά βιβλία ιστορίας

Οι κάτοχοι κυπριακού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 178 προορισμούς
Μειώθηκαν οι προορισμοί χωρίς βίζα για τους Κύπριους ταξιδιώτες

Αλλάζουν τα ταξίδια στην Ε.Ε.: Αυστηρότεροι κανόνες για καθυστερήσεις, ακυρώσεις και «παράλογες» χρεώσεις
Δωρεάν χειραποσκευή για όλους και αποζημειώσεις για καθυστερήσεις

Αν θα κινηθείς σήμερα στο highway, αυτό σε αφορά
Ολιγόλεπτες αποκοπές της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο

Συννεφιασμένος ο καιρός με ισχυρούς ανέμους - Έρχεται σκόνη αύριο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πότε αναμένονται μεμονωμένες βροχές στην Κύπρο - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Aναλυτικά η πρόγνωση

5 απευθείας πτήσεις για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου κάτω από 200€
Δες τις καλύτερες επιλογές για πτήσεις τελευταίας στιγμής

Τα πιο δημοφιλή city breaks στην Ευρώπη σύμφωνα με τις αναζητήσεις στη Google
Η ζήτηση για σύντομες αποδράσεις έχει εκτοξευθεί, καλύπτοντας πλέον πάνω από το 56% του συνόλου των ταξιδιών

Η Wizz Air ανακοίνωσε νέες απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα σε μίαν ενδιαφέρουσα πόλη
Πότε ξεκινούν τα νέα δρομολόγια

Nέα στρατηγική συνεργασία για την Pafilia
Η Pafilia Property Developers ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με την Hamptons International

Το εντυπωσιακό τηλεπαιχνίδι «The Floor» με τον Γιώργο Λιανό κάνει πρεμιέρα στο Σίγμα
Κάθε Δευτέρα στις 21:00 στο ΣΙΓΜΑ