Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 5 μεγάλα αθλητικά event της εποχής

Tααθλητικά γεγονότα που θα βάλουν την Κύπρο στο παγκόσμιο αθλητικό καλεντάρι!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2017

Βγάζουμε το καλεντάρι των μεγάλων δρομικών και όχι μόνο αγώνων της άνοιξης σε ολόκληρη την Κύπρο και ετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να παρακολουθήσουμε τους αγώνες, να γίνουμε εθελοντές και γιατί όχι και να συμμετέχουμε -αν και αυτό προϋποθέτει μεγάλη προετοιμασία!

Εξάλλου, η άνοιξη και ο καταγάλανος ουρανός από ό,τι υπολογίζουμε θα είναι σύμμαχοί μας, για κάθε είδους συμμετοχή.

 

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ
Ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ διεξάγεται φέτος για 11η συνεχή φορά, με μια μεγάλη καινοτμία. Γίνεται διήμερος. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 18-19 Μαρτίου 2017, με στόχο να προσφέρει σε όλους τους διαγωνιζόμενους, και των δύο ημερών, τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σε έναν από τους ομορφότερους Μαραθωνίους της Ευρώπης.
Με 13.000 δρομείς το 2016 ο Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ ήταν η αθλητική διοργάνωση με τη μαζικότερη συμμετοχή που έγινε ποτέ στην Κύπρο αλλά και ένας από τους πιο μεγάλους μαραθωνίους στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για αγώνα πιστοποιημένο από την AIMS (Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων και Δρόμων Αντοχών) που αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ.
Πλέον το αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης αναβαθμίζεται δεόντως, με στόχο την προσέλκυση αθλητών υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα επιδιώξουν στο Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ να πετύχουν μια καλή επίδοση.
Η επίπεδη διαδρομή του αγώνα σε συνδυασμό με τις ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν το Μάρτιο, ευνοούν την επίτευξη καλών χρόνων. Η εκκίνηση του Μαραθωνίου, αλλά και των υπόλοιπων δρόμων την Κυριακή, 19 Μαρτίου θα δοθεί στις 7:00πμ. Υπάρχουν έξτρα μπόνους για αθλητές που θα σπάσουν το ρεκόρ διαδρομής.
Με βάση τα νέα δεδομένα, το Σάββατο, 18 Μαρτίου θα διεξαχθούν ο PrimeTel Εταιρικός Δρόμος 5χλμ (09.00) και ο Andrey & Julia Dashin's Foundation 1χλμ. Παιδικός Δρόμος (11.00), ενώ την Κυριακή θα γίνουν Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Petrolina Energy Race 10χλμ και City Race 5χλμ.

 

Σάββατο - 18 Μαρτίου:
(9:00 - 18:00) τα γραφεία Εγγραφής
(9:00) PrimeTel 5ΧΛΜ Εταιρικός Δρόμος
(11:00) Andrey & Julia Dashin's Foundation 1ΧΛΜ Παιδικός Δρόμος
(12:00 - 16:00) Petrolina Δρόμος Ενεργειας @ Sponsors Village
(17:00 - εώς αργά) Pasta Party @ Sponsors Village

Κυριακή - 19η Μαρτίου
(7:00) Μαραθώνιος, Μισός Μαραθώνιος, ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ 10ΧΛΜ Δρόμος Ενέργειας και 5ΧΛΜ Ατομικός Δρόμος
(8:00 - 22:00) Guaba - ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ - After Party

Πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα στο www.limassolmarathon.com.

 

PETROLINA Κλήρου Ατόβρυση Challenge
Για 6η συνεχή χρονιά το σωματείο δρομέων Δρό.Με.Α Racing και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κλήρου διοργανώνουν τον αγώνα PETROLINA Κλήρου Ατόβρυση Challenge, στις 23 Απριλίου 2017, με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Κλήρου. Ο αγώνας στοχεύει στην προώθηση του αθλητισμού αναψυχής σε όλες τις ηλικίες, ενώ έχει παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν οικονομικά το έργο του ιδρύματος Europa Donna.

Το πρόγραμμα του 6ου PETROLINA Κλήρου Ατόβρυση Challenge έχει ως εξής:
10:00 π.μ.: Ποδηλατικός αγώνας 12 χλμ (δικαίωμα συμμετοχής €10)
10:05 π.μ.: Παιδικός αγώνας δρόμου 400μ. (δωρεάν συμμετοχή)
10:15 π.μ.: Αγώνας ανωμάλου δρόμου 12 χλμ τρέξιμο για άτομα 18 ετών και άνω (δικαίωμα συμμετοχής €15)
10:20 π.μ.: Ποδηλατικός αγώνας 4 χλμ (δωρεάν συμμετοχή)
10:25 π.μ.: Αγώνας ανωμάλου δρόμου 4 χλμ για άτομα 15 ετών και άνω (δικαίωμα συμμετοχής €5)
10:30 π.μ.: Περπάτημα υγείας με τη Europa Donna (δωρεάν συμμετοχή)

Διαδικτυακές εγγραφές για τους αγώνες δρόμου 4 και 12 χλμ πραγματοποιούνται μόνο στο www.dromearacing.com (Δεν θα υπάρχουν εγγραφές τη μέρα του αγώνα για τους εν λόγω αγώνες). Επί τόπου εγγραφές θα έχει μόνο για τον παιδικό αγώνα δρόμου και για τα 4&12χλμ ποδηλασίας.
Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες και έπαθλα στους πρώτους 6 άνδρες/γυναίκες των 12χλμ τρέξιμο και στους πρώτους 3 άνδρες/γυναίκες των 4 & 12 χλμ τρέξιμο και ποδηλασίας. Στους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών δεν θα απονεμηθούν μετάλλια και το ποσό που θα διατίθετο για το σκοπό αυτό θα δοθεί ως εισφορά στην Europa Donna για την υποστήριξη του σημαντικού έργου που επιτελεί.

 

Gran Fondo 2017 powered by Volkswagen
Πρόκειται για την εξέλιξη του Volkswagen Cyprus Cycling Tour το οποίο μετά από πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις προήχθη στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και εντάχθηκε στο κλειστό κλαμπ των Gran Fondo που αριθμούν 19 σε όλο τον κόσμο (10 διεξάγονται στην Ευρώπη), που αποτελούν πρόκριμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Gran Fondo της Γαλλίας, τον Αύγουστο. Ο αγώνας διατηρεί τον χαρακτήρα «Cycling For All» δηλαδή μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως επιπέδου.
Το Cyprus Gran Fondo 2017 powered by Volkswagen θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Μαρτίου, θα έχει επίκεντρο την επαρχία Πάφου και οι αγώνες θα ξεκινήσουν από το λιμανάκι της Πάφου. Οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Gran Fondo με αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που θα γίνει την πρώτη ημέρα καθώς και με τους αγώνες αντοχής της δεύτερης και τρίτης ημέρας, και ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού μας.
Σημαντική καινοτομία για τους διαγωνιζόμενους αποτελεί φέτος ο διαχωρισμός τους στις κατηγορίες Experts και Sportive. Η ουσιαστική διαφοροποίηση στη διαδρομή έγκειται στην πρώτη ημέρα όπου η κατηγορία Sportive θα χρονομετρηθεί από τα Κούκλια μέχρι το Κούριον και πίσω, ενώ οι Experts θα χρονομετρηθούν ατομικά στη διαδρομή Νικόκλεια - Κιδάσι - Νικόκλεια. Η δεύτερη μέρα είναι ίδια με πέρσι, με εκκίνηση και τερματισμό χρονομετρημένου κομματιού στα Κούκλια και διέλευση από Αρχιμανδρίτα, Δορά, Άρσος και ένα γρήγορο πέρασμα από την Κοιλάδα του Διάριζου. Στην τρίτη και τελευταία ημέρα οι ποδηλάτες ξεκινούν από το μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου με κατεύθυνση την Πέγεια πριν ανέβουν σε Κάθηκα, Κρίτου Τέρα και Στρουμπί, για να τερματίσουν στην Τσάδα. Για τους Experts ο αγώνας καλύπτει 180.5 χρονομετρημένα χιλιόμετρα και για την κατηγορία Sportive 247.4χλμ.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.ucigranfondoworldseries.com.

 

AYIA NAPA Triathlon 2017
Σε μόλις λίγες μέρες το AYIA NAPA TRIATHLON θα σημάνει την έναρξη της τριαθλητικής σεζόν. Στις 26 Μαρτίου 2017 η Αγία Νάπα ετοιμάζεται να υποδεχτεί το μεγαλύτερο τριαθλητικό γεγονός της χρονιάς. Ο αγώνας που για τρεις συνεχόμενες χρονιές σπάει τα ρεκόρ συμμετοχής επιστρέφει με νέες προκλήσεις. Για πρώτη φορά εντάσσεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα Τρίαθλο Μέσης Απόστασης, αγώνισμα που θα αποτελεί και το Πρωταθλήμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου. Το αγώνισμα περιλαμβάνει 1.9 χμ κολύμπι, 90 χμ ποδηλασία και 21 χμ τρέξιμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την στάνταρντ απόσταση 1.5 χμ κολυμπι, 40 χμ ποδηλασία και 10 χμ τρέξιμο όπως επίσης και την απόσταση σπρίντ με 750 μ κολύμπι, 20 χμ ποδηλασία και 5 χμ τρέξιμο. Οι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν ατομικά ή και ομαδικά.
Οι εγγραφές που έχουν ήδη ξεκινήσει δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον από αθλητές του εξωτερικού άλλα και Κύπριους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα του αγώνα: www.ayianapatriathlon.org. Ημερομηνία λήξης των εγγραφών είναι η 16 Μαρτίου.
Κολύμπι στην παραλία Nissi Beach, ποδηλασία και τρέξιμο στα παράλια και μέσα στη πόλη της Αγίας Νάπας θα μαγέψουν τον καθένα. Ο Τριαθλητικός Όμιλος Νηρέας σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Νάπας και το Nissi Beach Resort υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία σε όσους θα συμμετέχουν αλλά και σε όσους θα παρευρεθούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του αγώνα www.ayianapatriathlon.com.

 

Dorians Coastal Challenge
Στη Λάρνακα, και συγκεκριμένα στην παραλιακή περιοχή της Πύλας, πρόκειται να διοργανωθεί στις 8 Απριλίου μία πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα εκδήλωση με την ονομασία Dorians Coastal Challenge.
Το Dorians Coastal Challenge powered by Hellenic Bank είναι ανάμεσα στις ελάχιστες αθλητικές εκδηλώσεις με παρόμοιο χαρακτήρα που πραγματοποιούνται ανά το παγκόσμιο και η πρώτη που θα διοργανωθεί στην Κύπρο. Στο εν λόγω γεγονός οι συμμετέχοντες καλούνται να θέσουν σε δοκιμασία το σώμα και τα ψυχικά τους αποθέματα με σκοπό να διανύσουν μια απόσταση 5 χιλιομέτρων - από την πλαζ του ΚΟΤ μέχρι το Δασάκι της Πύλας - αποτελούμενη από 20 εμπόδια τοποθετημένα κατά μήκος της αμμώδους παραλίας και εντός της θάλασσας, σε ρηχά νερά.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω τα οποία δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο μη ανταγωνιστικός χαρακτήρας της εκδήλωσης, επιτρέπει τη συμμετοχή σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων, όπου όλοι μπορούν να συμμετάσχουν και να τερματίσουν, από άτομα τα οποία ενδεχομένως να μην ασκούν έντονη σωματική δραστηριότητα μέχρι αθλητές επιδόσεων. Πέραν από μια πρόκληση της αντοχής, της δύναμης, του σθένους και της ομαδικότητας, το Dorians Coastal Challenge powered by Hellenic Bank αποτελεί μια εκδήλωση διασκέδασης καθώς και μια εξαιρετική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και οργανωμένα σύνολα να συμμετάσχουν ώστε να ενισχύσουν την επικοινωνία, τη συνεργασία και την ομαδικότητα μεταξύ του προσωπικού, εκτός του χώρου εργασίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ατομικά ή ως μέλη μιας ομάδας, μέσω της ιστοσελίδας www.dorianschallenge.com

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close