Μη χάσετε , Μουσική

Αυτές είναι οι 22+1 συναυλίες του Απρίλη

Φτιάξαμε το μουσικό καλεντάρι του μήνα, ώστε ναμη χάσεις καμιά συναρπαστική συναυλία

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2017

Παττίχειο Θέατρο ΛεμεσούΟ μήνας που μόλις υποδεχθήκαμε έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις, να δεις και να ακούσεις!

Ανάμεσά τους εκθέσεις, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και πολλά live με αγαπημένους καλλιτέχνες, οι οποίοι κατεβαίνουν αυτόν το μήνα στο νησί μας για να μας φτιάξουν τα βράδια μας. Ενόψει μάλιστα και του Πάσχα, το οποίο φέτος είναι στις 16 Απριλίου, τα μουσικά ραντεβού του μήνα αναμένεται να αυξηθούν, με ολοένα και περισσότερους καλλιτέχνες να "κλείνουν" στο νησί μας.

Γι' αυτό λοιπόν κι εμείς εδώ στο Check In αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τις σημαντικότερες συναυλίες ώστε να φτιάξετε το συναυλιακό σας καλεντάρι στον ίσως πιο πολυάσχολο μήνα του φετινού χειμώνα, το Φεβρουάριο.

 

Κώστας Μακεδόνας
Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με την ταλαντούχα, νέα τραγουδίστρια Μαίρη Δούτση και έξι εξαιρετικούς μουσικούς
Ο Κώστας Μακεδόνας έχοντας στις αποσκευές του πολλές μεγάλες επιτυχίες στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, μας παρουσιάζει μοναδικά τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία («Μαργαριτάρια», «Μόνο μια φορά», «Το ποδήλατο», «Μη μου λες αντίο», «Κάτσε καλά», «Κόκκινα γυαλιά», «Αντικριστά», «Έκανες το λάθος», «Η Λίζα και η κορνίζα», «Στο λευκό τον πύργο», «Χωρίς εσένα», «Δεν σου ανήκω» και πολλά άλλα) αλλά και τραγούδια - σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Χρήστου Νικολόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου και άλλων δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα βασισμένο στο καλό λαϊκό τραγούδι.
Μαζί του οι μουσικοί: Κωνσταντίνος Βελλιάδης: μπουζούκι, επιμέλεια ορχήστρας, Γιάννης Περδίκης: πλήκτρα, Χρήστος Λαρίσης: κιθάρα, Σπύρος Μελισσανίδης: ακορντεόν, Χρήστος Γκαΐλας: μπάσο, Στέλιος Τσομπανίδης: τύμπανα.
Άγγελος Πετκίδης: ηχοληψία
Επιμέλεια Προγράμματος: Κώστας Μακεδόνας
Μουσική Σκηνή Red, παλιά Λευκωσία, 22.00. Πληροφορίες/κρατήσεις: 22767711 & 99059257.

 

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς και ερμηνευτές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, επιστρέφει ξανά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αυτή τη φορά για να ξεσηκώσει τη Λευκωσία, σε μια live εμφάνιση.
Έναρξη: OnTour band.
Στο Downtown Live στη Λευκωσία, με ένα πλούσιο πρόγραμμα από παλιές και νέες επιτυχίες, το Σάββατο 1η Απριλίου στις 23:00.
Κρατήσεις: 99810011.

 

Ορφέας Περίδης & Λιζέτα Καλημέρη
Παλιοί γνώριμοι, που έχουν μοιραστεί ξανά με επιτυχία τη σκηνή στο παρελθόν, ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη συναντιούνται φέτος ξανά.
Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου θα παρουσιάσουν τραγούδια που συνδέονται με την προσωπική τους πορεία αλλά και όσα τους συνδέουν σε ένα κοινό μουσικό ζητούμενο που περιλαμβάνει και το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι.
Ο Ορφέας Περίδης, σημαντικότατος τραγουδοποιός, με την γοητευτική μελωδικότητα της φωνής του, θα μας θυμίσει όσα δικά του αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε φανατικά: Την «Φωτοβολίδα», το «Κάτι μου κρύβεις», το «Ζηλεύει η Νύχτα», το τρυφερό «Για που το'βαλες καρδιά μου», μαζί με αγαπημένες του διασκευές.
Από τις χαρακτηριστικότερες φωνές της σχολής της Θεσσαλονίκης, με θητεία δίπλα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιώργος Καζαντζής, η Λιζέτα Καλημέρη είναι μια σταθερή παρουσία στα μουσικά πράγματα με μεγάλη ερμηνευτική γκάμα.
Σάββατο 1 Απριλίου, Μουσική Σκηνή "Άνω Πόλις", Πάφος, 22.30. Τιμή Εισιτηρίου €15. Πληροφορίες και Κρατήσεις : 77772055.
Κυριακή 2 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.

 

Μιρέλα Πάχου
Την Μιρέλα Πάχου φιλοξενεί με μεγάλη χαρά η Μουσική Σκηνή Εξάντας το Σάββατο 1/4/17 για μια μοναδική βραδιά με τραγούδια από τον προσωπικό της δίσκο αλλά και αγαπημένες της στιγμές από την ελληνική δισκογραφία!
Η Μιρέλα Πάχου είναι μια χαρισματική μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια !!! Στις αποσκευές της ήδη ένας σπουδαίος δίσκος με τραγούδια που ξεχώρισαν και όλοι έχουμε χιλιοτραγουδίσει όπως το "Μιρέλλα" το "Μαξιλάρι" και πολλά άλλα όπου συμμετέχουν ο Βασίλης Παπακωσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Χρίστος Θηβαίος, ο Σπύρος Γραμμένος κ.α! Θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο υπέροχα τραγούδια, πάντα με το προσωπικό της ύφος στήνοντας μια χαρούμενη γιορτή μόνο για όλους εμάς !
Τη Μιρέλα επι σκηνής θα συνοδεύουν δύο επίσης εξαιρετικοί μουσικοί, ο Δημήτρης Σιγογιάννης στην ηλεκτρική κιθάρα και στο ηλεκτρικό μπάσο ο Δημήτρης Μουτάφης.
Μια μουσική παράσταση λοιπόν που περιμένουμε με ανυπομονησία!
Σάββατο 1 Απριλίου, Μουσική Σκηνή Εξάντας, Λευκωσία, 23.00. Προπώληση 10 ευρώ, πόρτα 15 ευρώ. Κρατήσεις και πληροφορίες στο 97770787.

 

 

Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων
Αποσπάσματα από το ομώνυμο έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή πλαισιωμένα από έργα Καλομοίρη, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι.
Μελοποιημένοι εκκλησιαστικοί ύμνοι, ποίηση Καβάφη, Ρίτσου, Ελύτη, Λειβαδίτη και Καμπανέλλη. Η σοβαρή Ελληνική μουσική σε όλη της την ομορφιά και μεγαλοπρέπεια. Η συναυλία περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη "Συμφωνία της Λεβεντιάς" του Μανώλη Καλομοίρη, το "Άξιον Εστί" του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, από τον "Επιτάφιο" σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και άλλα γνωστά κι' αγαπημένα τραγούδια.
Λαμβάνουν μέρος: Παιδική Χορωδία Επιλογή, Μικτή Χορωδία Επιλογή, Cantus Novus Επιλογή, Χορωδία Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, 20Μελής Ορχήστρα.
Σολίστες: Γιώργος Καλογήρου, Μαριάννα Πιερέττη
Αφηγητής: Παναγιώτης Θωμά
Εναρμόνιση-Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Δημηνάκης, Χρίστος Σταυρινίδης
Διεύθυνση Ορχήστρας: Κωνσταντίνος Δημηνάκης
Διεύθυνση Χορωδίας, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αγγελίνα Νικολαΐδου.
Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: 15 Ευρώ/ 12 Ευρώ/ www.soldoutticketbox.com και από το ταμείο του θεάτρου. 25 580 650, 25 377 277.
Πληρ.: www.facebook.com/CulturalMovementEpilogi

 

Γιώργος Χατζηπαύλου - Σχεδόν Σαράντα
O κυπριακής καταγωγής κωμικός του stand up Γιώργος Χατζηπαύλου, που διαπρέπει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, μετά από τις sold out εμφανίσεις του στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έρχεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Βάζει στη βαλίτσα του τα κείμενα του «Σχεδόν Σαράντα», της πιο επιτυχημένης stand up comedy παράστασης της Ελλάδας κι ανοίγει φτερά για την όμορφη Κύπρο. Ο χαρισματικός stand up comedian, με καταγωγή από την Πάφο, ο οποίος ωστόσο μεγάλωσε στην Ελλάδα, θα βρεθεί στο RAVENS στη Λεμεσό την Τρίτη 4 Απριλίου προσφέροντας γέλιο μέχρι δακρύων. Η stand up comedy σκηνή στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε δειλά από μικρές μουσικές σκηνές και μπαρ, απογειώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. Και ο Γιώργος συνέβαλε καθοριστικά, αφού χάρη σ' αυτόν καθιερώθηκε το συγκεκριμένο είδος σε μεγάλες θεατρικές στέγες. Παράλληλα με τις παραστάσεις του, κατάφερε να δημιουργήσει τον πρώτο και μεγαλύτερο θεσμό κωμωδίας στην Ελλάδα, το Stand up for U, μία σειρά ετήσιων παραστάσεων με συμμετοχές κωμικών από την Ελλάδα και την Αγγλία τα έσοδα των οποίων διατίθενται στις δράσεις της UNICEF για τα παιδιά. Η παράσταση «Σχεδόν Σαράντα», παίχτηκε στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά, γεμίζοντας κάθε βραδύ την αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη στην Αθήνα, το θέατρο Αθήναιον στην Θεσσαλονίκη, αλλά και όλα τα θέατρα της περιφέρειας που έχει επισκεφτεί. Είναι η τρίτη σόλο δουλειά του. Στη συγκεκριμένη παράσταση αναλύει μοναδικά όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα, τη σχέση του με το άλλο φύλο τη σημερινή εποχή αλλά και όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας. Μετά τις sold out παραστάσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος συνεχίζει το ταξίδι του ανά την Ελλάδα με μία παράσταση που αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή και όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας.
Μια παράσταση που (δεν) θα μας διδάξει, που (δεν) θα μας προβληματίσει ΚΑΙ που θα μας κάνει να γελάσουμε ΠΟΛΥ!
Τρίτη 4 Απριλίου, RAVENS, Λεμεσός, 21.00, €10. Πληρ. 99614100.
Τετάρτη 5 Απριλίου, DOWNTOWN, Λευκωσία, 21.00, €10. Πληρ. 99810011.
 

Σαν πλανόδιο τσίρκο - Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο
Ο Μπάμπης Στόκας, ο Κούλης Θεοδώρου, ο Νικόλας Φιλήτας και ο Νεοκλής Νεοκλέους υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στα μουσικά μονοπάτια των στίχων του μοναδικού Άλκη Αλκαίου σε μία ξεχωριστή παράσταση, την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.
Οι στίχοι του Άλκη Αλκαίου σηματοδότησαν μια νέα εποχή στο τραγούδι, αμέσως μετά τη μεταπολίτευση. Συνέβαλαν καθοριστικά στην αλλαγή του τραγουδιού μας και γι΄ αυτό, αυτή η συναυλία έχει εξαιρετική σημασία. Στο πρώτο μέρος της παράστασης θα ακουστούν τραγούδια σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.
Η παρουσία του Μπάμπη Στόκα δίνει όμως την ευκαιρία στους τρεις καλλιτέχνες να μας παρουσιάσουν στο δεύτερο μέρος, ένα δείγμα των πιο γνωστών τραγουδιών που ερμήνευσαν οι Πυξ Λαξ, και παράλληλα, τραγούδια που γράφτηκαν για τον Άλκη Αλκαίο.
Ο Νεοκλής Νεοκλέους θα διανθίσει την παράσταση με κείμενα που γράφτηκαν για τον σπουδαίο στιχουργό.
Τετάρτη, 5 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20.30, €20 / €18 / €15. Πληρ. 99559404.
Πέμπτη 6 Απριλίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια: €20 (ΠΛΑΤΕΙΑ), €15 (ΕΞΩΣΤΗΣ) διατίθενται στο ταμείο του θεάτρου και στο www.soldoutticketbox.com.

 

Ηρώ
Η Ηρώ επιστρέφει στο Vinylio wine etc στις 7/4 φέρνοντας μαζί της έναν νέο δίσκο κι ένα «ακουστικό» πρόγραμμα με αναφορές πολυποίκιλες σε διαφορετικές δεκαετίες, σε διαφορετικά είδη, σε πολλές γλώσσες, αλλά με μία αίσθηση. Αυτήν της ... «Αrtista».
Με τραγούδια που η ίδια έχει αγαπήσει πολύ μέσα στα χρόνια και υψηλούς «προσκεκλημένους», όπως η Έλλη Λαμπέτη, η Whitney Houston, ο Γιώργος Μαρίνος, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Στέφανος Κορκολής, η Yasmin Levy, η Μαρινέλλα, ο Μίμης Πλέσσας και άλλοι πολλοί, η Ηρώ είναι έτοιμη να μοιραστεί με το αγαπημένο της κοινό συναισθήματα και μυστικά - όπως άλλωστε κάνει τόσα χρόνια.
Παρασκευή 7 Απριλίου, Vinylio wine etc, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 99300430.

 

Απόστολος Ρίζος
Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου του album με τον τίτλο '6' , το οποίο καταγράφηκε ως μια από τις καλύτερες δισκογραφικές προτάσεις της χρονιάς, ο Απόστολος Ρίζος ταξιδεύει στην Κύπρο για μία δυναμική μουσική εμφάνιση στη Λευκωσία, στη μουσική σκηνή DownTown, την Παρασκευή 10 Απριλίου.
Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής που συντονίζει το κοινό του με τις ερμηνείες και τη σκηνική του παρουσία, έχει στήσει μια μουσική πρόταση που εξαφανίζει τα μουσικά σύνορα και αναδεικνύει την ίδια την ουσία των τραγουδιών.
Τα αγαπημένα τραγούδια από την παλιότερη προσωπική του δισκογραφία αλλά και από το πρόσφατο album '6' (Τι να θυμηθώ, Να' μαστε μαζί, Σ' αυτή τη χώρα, Το ψάρι) συνομιλούν ανατρεπτικά με τον Βαμβακάρη, τον Λοΐζο, τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Περίδη, τον Μικρούτσικο, τον Θ. Παπακωνσταντίνου, τον Ζούδιαρη, τον Καζαντζή, τον Ζερβουδάκη, τον Αλκαίο, τον Ελευθερίου, τη Νικολακοπούλου.
Με άλλους δύο μουσικούς δεξιοτέχνες επί σκηνής, δημιουργούν έναν μουσικό κόσμο που δονείται από ρυθμό και συναίσθημα. Ηλεκτρικό κοντραμπάσο, loops, drums και ο ίδιος ο Απόστολος Ρίζος με την ακουστική του κιθάρα και μια φυσαρμόνικα, θα μας κερδίσουν στη σκηνή του DownTown!
Παίζουν: Θοδωρής Κουέλης / ηλεκτρικό κοντραμπάσο, loops, 
Dr. Momo / τύμπανα, κρουστά, Απόστολος Ρίζος / κιθάρες, φυσαρμόνικα.
Επιμέλεια Παραγωγής: Menta Art Events.
Παρασκευή 7 Απριλίου, DownTown, Λευκωσία, 22.00. Πληρ. 99810011.

 

Νότης Σφακιανάκης
Ο Νότης Σφακιανάκης σε δύο live εμφανίσεις θα μας χαρίσει στιγμές όπως ποτέ άλλοτε στο Pavilion Hall.
Μια live εμφάνιση που θα χαρίσει στιγμές διασκέδασης όπως παλιά, από έναν τραγουδιστή με μεγάλο ρεπερτόριο και με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από το ευρύ κοινό.
Παρασκευή 8 & Σάββατο 8 Απριλίου, Pavilion Hall, Λευκωσία, 23.00-04.00, €700 μέχρι €1000 ελάχιστη χρέωση για 1o & 2ο διάζωμα (περιλαμβάνει 10 εισιτήρια & 3 μπουκάλια Premium Whisky ή Vodka), €60 για 3ο διάζωμα το άτομο και oe50 για εξώστη (στο 3ο διάζωμα και στον εξώστη τα εισιτήρια περιλαμβάνουν ένα μπουκάλι ουίσκι ή βότκα ανά 4 άτομα, €30 στο μπαρ με ένα ποτό). Πληρ. 22322222.

 

Γιάννης Αγγελάκας
O Γιάννης Αγγελάκας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος. Δεν θα μπορούσε να μην ισχύει το ίδιο και για την μπάντα του, τους 100®C. Αποτέλεσμα
της συνεργασίας του είναι ο δίσκος 'Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια' που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Με αυτόν στις αποσκευές τους και επιλογές από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα, θα μας ταξιδέψουν, σε
μια συναυλία χωρίς εισιτήριο στη Λευκωσία.
Σάββατο 8 Απριλίου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, 20.30, είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22894000.

 

The Windcraft Band
Funk και latin ρυθμοί εναλλάσσονται με κομψά swing κομμάτια, ροκ ήχοι με παραδοσιακά ακούσματα και όλα δένουν για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα μαγική, όπως γίνεται πάντα όταν σμίγουν μαζί πολλές πνοές... Το Windcraft Band δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και αποτελεί ένα από τα πρότζεκτ του πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού 'Windcraft Loud'. Έκτοτε, η μπάντα έχει εμφανιστεί σε διάφορα μεγάλα φεστιβάλ, σε μπαρ και θέατρα καθώς και άλλες υπαίθριες εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο. Η μπάντα θα παίξει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο των εγκαινίων του 1ου Φεστιβάλ Γνώσης.
Σάββατο 8 Απριλίου, Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία, 12.00, είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22894000.

 

 

Πάολα
Το χειμώνα που μας πέρασε η η μοναδική λαϊκή ερμηνεύτρια, μαζί με τον κορυφαίο Έλληνα σταρ, τον Σάκη Ρουβά, απογείωσαν την Αθήνα με τις επιτυχίες και τη σπάνια σκηνική τους παρουσία στο πιο εκρηκτικό μουσικό πρόγραμμα. Τώρα, και συγκεκιρμένα τον ερχόμενο Απρίλιο, η Πάολα θα ξεσηκώσει το κοινό της Κύπρου, στην μία και μοναδική εμφάνισή της στο Monte Caputo στη Λεμεσό.
Κι αυτό χάρη στην EMPORIUM CARS που φέρνει κοντά σας τη μοναδική ΠΑΟΛΑ! Mαζί της θα είναι και ο συμπατριώτης μας Γιώργος Παπαδόπουλος. Συμμετέχει ο Αντρέας Λέοντας
Σάββατο 8 Απριλίου, Monte Caputo, Λεμεσός. Πληρ. 70006063.

 

Φάλτσα Όνειρα
Παρέα με το μουσικό σχήμα Faltsa Oneira, εκεί που το έντεχνο-ροκ ελληνικό τραγούδι ενώνεται με πιο χορευτικούς ρυθμούς, εκεί που μοιραζόμαστε χαμόγελα, βλέμματα, τραγούδια και χορό...εκεί σας περιμένουμε, γιατί η ζωή ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.
Η συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη, θα γίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γνώσης του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Κυριακή, 9 Απριλίου, Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, 18.00, είσοδος ελεύθερη, πληρ. 22894000.

 

Prospectus
Οι Prospectus στο Φεστιβάλ Γνώσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι Prospectus είναι ένα από τα πιο καταξιωμένα κυπριακά συγκροτήματα και απαρτίζεται με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς και ερμηνευτές που υπάρχουν στη χώρα μας. Κύριο χαρακτηριστικό τους, οι ηλεκτρισμοί, το πάθος και η δυναμική παρουσία τους σε κάθε εμφάνιση! Η πορεία και η μακροχρόνια σταθερή παρουσία τους δείχνει ότι έχουν μεγάλη απήχηση και αποδοχή από τον κόσμο. Συμπράττουν και κάνουν πολύ συχνά κοινές εμφανίσεις και συναυλίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ροκ σκηνής. Εμφανίζονται σε μουσικές σκηνές σε όλη την Κύπρο και η καλοκαιρινή σεζόν τους βρίσκει σε μια συνεχή περιοδεία με συμμετοχές σε αρκετές συναυλίες και φεστιβάλ. Με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στο κοινό και τη μουσική που αντιπροσωπεύουν, προσδοκούν στο να κρατήσουν ζωντανή την καλή ελληνική μουσική και να προσφέρουν μια όαση πολιτισμού κόντρα στην ευτέλεια των καιρών.
Σύντομα θα κυκλοφορήσει η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά.
Κυριακή, 9 Απριλίου, Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία, 19.30, είσοδος ελεύθερη, πληρ. 22894000.

 

Γιάννης Κρητικός
O Γιάννης Κρητικός επιστρέφει στο Lush Beach Bar Resto για μια μοναδική ελληνική βραδιά όπως μόνο αυτός ξέρει! Την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου στις 21:00 το βράδυ, οι κρητικές μαντινάδες συναντούν την μοντέρνα ελληνική μουσική και γίνεται το έλα να δεις!
Πληροφορίες και κρατήσεις 70008089.

 

Στέλιος Ρόκκος
Το Plan Be και το Johnnie Walker Black Label παρουσιάζουν το Στέλιο Ρόκκο LIVE σε ένα μοναδικό πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει με τα αγαπημένα του τραγούδια!
Tην Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του HILTON PARK στη Λευκωσία, ο σπουδαίος Στέλιος Ρόκκος, ένας διαχρονικά σύγχρονος καλλιτέχνης που ξέρει όπως κανείς άλλος να μας χαρίζει αξεπέραστα κομμάτια που αγγίζουν την καρδιά μας, θα μας παρουσιάσει τραγούδια από τη νέα του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, αλλά και τραγούδια που όλοι αγαπάμε από παλαιότερές του δουλειές.
Τιμές εισητηρίων
VIP κρατήσεις 60 ευρώ το άτομο με απεριόριστο premium ποτό open bottle(ελάχιστος αριθμός ατόμων 10)
High tables 40 ευρώ το άτομο με απεριόριστο ποτό open bottle(ελάχιστος αριθμός ατόμων 8)
Bar 30 ευρώ το άτομο με απεριόριστο ποτό
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για τιςκρατήσεις. Ώρες προπώλησης εισητηρίων Δευτέρα με Παρασκευή 12.00-18.00 και ώρες λειτουργίας του Plan Be
Πληροφορίες και προπώληση εισητηρίων 96373037.

 

Μαστίχομα με τον Κωνσταντίνο Αργυρό Live
Ο -ίσως- αυτή τη στιγμή πιο περιζήτητος Έλληνας καλλιτέχνης, που ξεσηκώνει το πανελλήνιο, δίνει ραντεβού, τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 17 Απριλίου στο Pavillion Hall στη Λευκωσία σε ένα απόλυτα ανατρεπτικό και φαντασμαγορικό πάρτι...
Το πάρτι όπως άλλωστε μάς έχει συνηθίσει η ομάδα, ξεκινά κι αυτύ τη φορά από νωρίς, στις 19:00, με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, και την μπάντα του καθώς τους μαστιχομένους Djs, οι οποίοι θα ανεβάζουν τους ρυθμούς δημιουργώντας ένα ξέφρενο πάρτι που θα μείνει αξέχαστο.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 96284050.

 

Sergey Manukyan
Ένας καταξιωμένος τραγουδιστής, μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής, και ντράμερ, γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο Ρώσος καλλιτέχνης που μπορεί και συνδυάζει στοιχεία τζαζ και ποπ μουσικής. Στην Κύπρο θα εμφανιστεί με τους Ανδρέα Στεφάνου (ντράμς) και Leonid Nesterov (πιάνο).
Παρασκευή, 21 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: € 25 / 20 / 15 (εξώστης) / 10 (μαθητές). Πληρ. 77777745.

 

Μικρούτσικος - Θηβαίος - Πολυχρονίδη
Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος και η Μαριάννα Πολυχρονίδη στο Alot live το Σάββατο 22 Απριλίου για 1 μοναδική παράσταση.
Το Σάββατο 22 Απριλίου ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά μετά από πολύ καιρό τον Χρήστο Θηβαίο στο Alot live, για μια παράσταση που ονόμασαν «Στη χώρα των θαυμάτων». Μαζί τους η νέα ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.
Στο πρώτο μέρος ο Μικρούτσικος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες, «Στην Ομίχλη των Καιρών», μια σειρά τραγουδιών σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, Άλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου και Γιάννη Δούκα με βασική ερμηνεύτρια τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, για την οποία ο συνθέτης αναφέρει: «Η Μαριάννα έχει πολύ μεγάλες φωνητικές δυνατότητες αλλά με εξέπληξε με την εκφραστικότητά της και με τη δυνατότητά της να ερμηνεύει τραγούδια διαφορετικού ύφους με τις συλλαβές και τις λέξεις να ζουν στο στόμα της.»
Ο Χρήστος Θηβαίος θα παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά με τίτλο «Σιδερένιο Νησί». Ο σπουδαίος τραγουδοποιός εμπνεύστηκε το έργο του από την εξέγερση των μεταλλωρύχων στη Σέριφο το 1916. Αν και τα δύο αυτά έργα εκκινούν από συμβάντα και γεγονότα που απέχουν 100 χρόνια, φαίνεται ότι έχουν την ίδια ρίζα και υπάρχουν οι ίδιες αιτίες που προκάλεσαν τη γένεσή τους. Ο Θάνος Μικρούτσικος θεωρεί ότι το έργο του Θηβαίου συνεχίζει τα μεγάλα έργα των Ελλήνων συνθετών, δημιουργεί μέσα από τη μουσική, τα κείμενα αλλά και την ηχητική ατμόσφαιρα, την αίσθηση ενός σπαρακτικού ντοκουμέντου, που είναι σίγουρο ότι θα αφήσει το στίγμα του στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.
Το δεύτερο μέρος αποτελείται από τραγούδια κοινού αισθήματος, δηλαδή τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από δυο και περισσότερες γενιές.
Ο Σταυρός του Νότου είναι εδώ μαζί με τον Γουίλι, τον W. G. Allum και τους 7 Νάνους. Η Πιρόγα θα συναντήσει το Ημερολόγιο, η Σωτηρία της ψυχής τις Περικοπές, η Μικρή Πατρίδα την Ρόζα και τον Άμλετ της Σελήνης. Όλα αυτά «Στη Χώρα των Θαυμάτων».
Τους τρεις καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν σπουδαίοι μουσικοί, όλοι τους σολίστ υψηλών προδιαγραφών. Επικεφαλής ο Θύμιος Παπαδόπουλος με τα πνευστά του αλλά και ο Μάξιμος Δράκος με τα πλήκτρα του, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο και στις κιθάρες, ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα κι όπως πάντα ο Θάνος στο πιάνο. Τα φώτα της παράστασης έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τον ηχητικό σχεδιασμό έχει κάνει ο Γιώργος Κορρές.
Τα θαύματα λοιπόν στο Alot live από το Σάββατο 22 Απριλίου. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 99637831.

 

Τζαζ Συναντήσεις στην Πάφο
Η δύναμη της μουσικής να καταλύει όρια και ειδολογικές κατηγορίες βρίσκει την κορυφαία, ίσως, έκφρασή της στην περίπτωση της τζαζ, αυτού του μουσικού ιδιώματος που αναπτύσσεται, ακριβώς, μέσα από απρόσμενες συνεργασίες και συνομιλίες και αντλεί την ίδια την ουσία του από το υβριδικό στοιχείο, απο τις μείξεις και τους πειραματισμούς. Μια διήμερη συνάντηση μουσικών της τζαζ στο πλαίσιο του 'Πάφος2017'.
Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου, Χάνι του Ιμπραήμ, Πάφος, 20.00, €10. Πληρ. www.soldoutticketbox.com.

 

Ελένη Δήμου
Ίσως η πιο ερωτική γυναικεία φωνή της Ελλάδας μάς ταξιδεύει με τραγούδια όπως το 'Προσωπικά', 'Πάρε με', 'Τραγούδι γενεθλίων και τόσα άλλα σε δυο μοναδικές μουσικές παραστάσεις μόνο για εμάς!
Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου, Vinylio Wine Etc, Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 99300430.

 

Γιώργος Σαμπάνης
To Re.buke Lounge, πλήρως ανακαινισμένο παρουσιάζει τον Γιώργο Σαμπάνη, σ' ένα δυνατό live!
Κυριακή 30 Απριλίου στο Re.buke Lounge, ο αγαπημένος καλλιτέχνης , για μια μοναδική μουσική βραδιά που θα σας απογειώσει. Ο Γιώργος Σαμπάνης, αποδεδειγμένα αποτελεί έναν από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Πέραν από αξιόλογος τραγουδιστής, είναι και σπουδαίος μουσικοσυνθέτης. Τα τραγούδια του έχουν σχεδόν πάντα την υπογραφή του και γίνονται αμέσως όλα επιτυχίες. Οι περισσότεροι καλλιτέχνης επιθυμούν να ερμηνεύσουν τραγούδια του και γι αυτό άλλωστε, αριθμεί αμέτρητες συνεργασίες με πολλούς από αυτούς. Καλλιτέχνες όπως η Έλενα Παπαρίζου, η Δέσποινα Βανδή, η Καίτη Γαρμπή, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Πάνος Κιάμος, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Βασίλης Καρράς είναι μερικοί από εκείνους που έχει συνεργαστεί, «χαρίζοντας» τους μοναδικά τραγούδια. Επίσης, η φωνή του, οι ερμηνείες του, καθώς και ο παλμός που εκπέμπει την ώρα που βρίσκεται πάνω στη σκηνή, καθηλώνουν στην κυριολεξία τον κόσμο που τον παρακολουθεί. Ραντεβού λοιπόν στις 30 Απριλίου. Ώρα έναρξης, δέκα το βράδυ!
Re.buke Lounge, στην παραλία Μακένζυ, στη Λάρνακα.
Πληροφορίες και κρατήσεις: 24626212

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close