Eating News , Εστιατόρια

10 λόγοι για να πας στο ναό της τηγανητής πατάτας

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν πας για ένα λαχταριστό γεύμα στο Fries with Benefits

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2017

Το street food γίνεται μόδα και το φαγητό στο χέρι βρίσκει ολοένα μεγαλύτερο έδαφος και στην Κύπρο. Μόλις πρόσφατα, άλλο ένα τέτοιο μαγαζί με νόστιμο street food φαγητό άνοιξε στην παλιά πόλη της Λεμεσού και το όνομά του τα λέει όλα: Fries With Benefits.

Το καινούργιο μαγαζάκι εξειδικεύεται αποκλειστικά στις τηγανητές πατάτες που όλοι λατρεύουμε. Εδώ, όμως, οι πατάτες είναι φρέσκες και σερβίρονται με διαλεκτές σπιτικές νοστιμιές. Το μενού περιλαμβάνει διάφορους συνδυασμούς για να φας μαζί με τις πατάτες από τηγανητό αβγό και λιωμένο τυρί μέχρι καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και nuggets.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και να μάθουμε τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε πριν βρεθούμε στο μαγαζάκι της παλιάς Λεμεσού, στην οδό Αθηνών.

1. Είναι μια μικρή επιχείρηση που ξεκίνησε όταν η οικογένεια Γεωργιάδη αποφάσισε να φέρει τη συνήθεια του street food σε ένα μικρό μαγαζάκι στην οδό Αθηνών στη Λεμεσό. Ο πατέρας και η μικρή του κόρη λατρεύουν τη μαγειρική και έχουν εμμονή στα φρέσκα κυπριακά υλικά και στις σπιτικές συνταγές.

2. Το μαγαζί ξεκίνησε έχοντας τα fries με διάφορες σάλτσες και συνοδευτικά ως βασικό άξονα του μενού του. Κρύες και ζεστές sauce, τραγανές μπουκιές κοτόπουλο, τυρί & bacon, αυγό, χαλούμι, καραμελωμένο κρεμμύδι και σπιτικά burgers προσφέρονται μαζί με τις τηγανιτές πατάτες, σε χάρτινες συσκευασίες για το δρόμο.

3. Σύντομα όμως, το μπιφτέκι, το μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο, το burger λαχανικών και το λαχταριστό σάντουιτς κέρδισαν τους πελάτες του μαγαζιού, μπήκαν σε ψωμάκια brioche (που παραλαμβάνονται κάθε πρωί ζεστά ζεστά) και αποτέλεσαν μερίδες από μόνα τους.

4. Είναι πολύ επιλεκτικοί όσον αφορά τις πατάτες τους. Αγοράζουν συγκεκριμένη ποικιλία πατάτας από τα Κοκκινοχώρια. Οι πατάτες καθαρίζονται, κόβονται και τηγανίζονται επί τόπου. Χρησιμοποιούν εξειδικευμένη φριτέζα για να γίνονται οι πατάτες τραγανές, χωρίς να απορροφούν λάδι.

5. Το κατάστημα δίνει πολλή σημασία στα burgers του. Η ζύμη φτιάχνεται από καθαρό κιμά, χωρίς πρόσθετο λίπος, με τη σπιτική συνταγή της οικογένειας. Τα burgers ζυμώνονται και φτιάχνονται στο χέρι καθημερινά.

6. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να απολαύσεις το burger σου στα Fries with Benefits:
α. Απλό - με τυρί, ντομάτα, μαρούλι, κέτσαπ, μαγιονέζα.
β. Special - με όλα τα πιο πάνω + αυγό και μπέικον.
γ. Διπλό ή με την προσθήκη καραμελωμένου κρεμμυδιού κλπ.

7. To burger λαχανικών φτιάχνεται κάθε πρωί με φρέσκα υλικά και σερβίρεται με φρεσκοκομμένες φέτες αβοκάντο, ντομάτα και μαρούλι σε ψωμάκι brioche ή σε πολύσπορο.

8. Στο κατάστημα δεν υπάρχει καταψύκτης! Τίποτα στο κατάστημα δεν είναι κατεψυγμένο. Όλα ετοιμάζονται καθημερινά με φρέσκα υλικά.

9. Ποιότητα και φρεσκάδα δεν σημαίνει πάντα ακριβή τιμή: Ένα burger με τις πατάτες του στοιχίζει €5 και γενικά όλες οι τιμές είναι προσιτές.

10. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά: Οι κανόνες της κουζίνας είναι αυστηροί και δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην καθημερινή καθαριότητα του χώρου.

Sponsored content 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close