Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2017
Το έργο «Η Αϊσέ πάει διακοπές», βασισμένο στο ομώνυμο, βραβευμένο βιβλίο της Κωνσταντίας Σωτηρίου, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Σόλο για Τρεις, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΑντίΛογος στη Λεμεσό.
Μια γυναίκα, Ελληνοκύπρια που έζησε την ζωή της μυστικά για τριάντα τόσα χρόνια ως Τουρκοκύπρια, κρύβοντας την πραγματική της ταυτότητα από τον περίγυρο της και από τον ίδιο της τον γιο, βλέπει το μυστικό της να αποκαλύπτεται το 2004 όταν ανοίγουν τα οδοφράγματα στην Κύπρο. Ο γιος της περνά στους «απέναντι» και η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη ερώτηση που μπορεί να υποβάλει κάποιος στον εαυτό του. «Ποια είμαι;» ή μάλλον «μπορείς να αποτινάξεις από πάνω σου αυτό που πραγματικά είσαι;». Γύρω της ο γυναικείος μικρόκοσμος της αδελφής, της γειτόνισσας και της μαστόρισσας αντανακλούν το σύμπαν το τόπου που χάνεται. Και στο κέντρο όλων ο έρωτας και οι επιλογές που κάνουμε για την αγάπη.
Οι μνήμες μιας Κύπρου που χάθηκε, ο πόλεμος, ο πόνος των ανθρώπων που γίνονται έρμαιο της ιστορίας αλλά πάνω η ταυτότητα, αυτό που είσαι και αυτό που επιλέγεις να είσαι, βρίσκονται στο επίκεντρο της αφήγησης της ιστορίας της Ελένης που έγινε Χατισέ, μίας αφήγησης που αντανακλά στην σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, των τελευταίων 50 χρόνων. Οι κουκουβάγιες που φέρνουν κακούς οιωνούς, οι πικρές λεμονάδες των παιδικών χρόνων, ο Χριστός και ο Μωάμεθ και τα καλντερίμια του Αγίου Κασσιανού συνθέτουν το πλαίσιο της ιστορίας.
Μίας ιστορίας αγάπης που δεν κοιτάζει θρησκείες και χρώματα αλλά μυρίζει το γιασεμί της δειλινής Λευκωσίας.
-
Τεχνοχώρος Ε.Θ.Α.Λ.
10 Απριλίου 2017
Σχετικά

Θέατρο κάτω από τον έναστρο ουρανό: 8 υπέροχες παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις
8 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο, 8 υπέροχες παραστάσεις, 12 μέρες γεμάτες τέχνη, γέλιο και συγκίνηση!

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου, η υπηρέτρια του «Πάρα Πέντε»
Ξεχώρισε για τις χιουμοριστικές ατάκες της στη σειρά του MEGA

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ περιοδεύει στα χωριά μας
Παραμύθι, αφήγηση, θέατρο σκιών και ζωντανή μουσική ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν κόσμο ονειρικό, γεμάτο εικόνες που αγγίζουν την καρδιά

Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου επιστρέφει με τη νέα του κωμική παράσταση «Δεν Δεχόμαστε Επιστροφές»!
Η προπώληση ξεκίνησε

«Η κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στη Λεμεσό
H παράσταση της παραγωγής της Humart απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή
Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, όταν, καθώς κολυμπούσε στην παραλία Καμάρι, στους Φούρνους Ικαρίας παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

«Να Σπάσει ο Πάγος»: Η νέα stand-up παράσταση του Χαμπή με προσωπικές ιστορίες και καυστικό χιούμορ
Αυτοσαρκασμός, τραύματα και TikTok σε ένα ειλικρινές one-man show

«Να θκιώξουμε τους χαμολιούς»: Μία θεατρική παράσταση για καλό σκοπό με τον Γιώργο Ζένιο και τον Κώστα Βήχα
Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ

Η «Φουκού» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με λίγες ακόμη παραστάσεις
Λόγω ζήτησης και για όσους δεν πρόλαβαν

Η Τάνια Τσανακλίδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό έργο «Βραδιάζει... Μια ροκ σταρ εξομολογείται»
Έρχεται στην Κύπρο για δύο μοναδικές παραστάσεις

Η νέα stand-up comedy παράσταση των Θεοδωρόπουλου & Μαθιουδάκη έρχεται στην Κύπρο
Για πρώτη φορά στην Κύπρο παρουσιάζουν το νέο τους show οι δύο αγαπημένοι Έλληνες κωμικοί

Ένας βραβευμένος κωμικός από το εξωτερικό έρχεται στην Κύπρο
Stand-up comedy από τον διεθνή κωμικό Mustafa Algiyadi