Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πρώτη επίσκεψη στο νέο στέκι της Πλατείας Ηρώων

Πήγαμε, δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εντυπώσεις από το καινούργιο cafe bar-restaurant της Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2017

Το καινούργιο café bar-restaurant Gostijo είναι η άφιξη που ήρθε για να δώσει μία αίσθηση ανανέωσης στην ιστορική Πλατεία Ηρώων στο κέντρο της Λεμεσού και βρίσκεται μερικά μέτρα από το θέατρο Ριάλτο. Ένα αναπαλαιωμένο σπίτι του περασμένου αιώνα ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο all day χώρο εστίασης για καφέ, ποτό, φαγητό μεσημέρι-βράδυ αλλά και brunch το σαββατοκύριακο. Δυνατό σημείο του Gostijio αποτελούν αναμφίβολα τα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο της πλατείας όπου θα είναι μία ιδανική επιλογή για τα δροσερά βράδια του καλοκαιριού.

Εσωτερικά ο χώρος διαμορφώνεται από πέτρινη επένδυση, ξύλινα ψηλά τραπέζια, αναπαυτικά stools, ένα μικρό γωνιακό μπάρ ενώ θα απολαύσεις την αισθητική των ‘60s των ξύλινων παράθυρων και την κεντρικής πόρτας. Με την παρέα επιλέξαμε τα εξωτερικά τραπεζάκια για να γευτούμε μερικά πιάτα από το πολύ καλά διαμορφωμένο μενού. Μας άρεσε που το μενού χωρίζεται σε ενότητες. Από την πρώτη που ονομάζεται ‘Της Πλατείας τα καμώματα’ βρήκαμε μικρά πιατάκια και πήραμε χταπόδι μαγειρεμένο με ελαιόλαδο και κουμανταρία, σε ταπέτο από χούμους με γεύση κόκκινης πιπεριάς, ντοματίνια κονφίτ και μελάνι σουπιάς (€10.00).

Αφήσαμε τη δεύτερη ενότητα ‘Μια καλή παρέα’ όπου υπάρχουν ενδιαφέροντα platters to share όπως η Seafood Pandesia (€40.00) και περάσαμε στην ενότητα ‘Ο κήπος της πλατείας’ επιλέγοντας τη σαλάτα Avlea που είναι ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, ντοματίνια, αγγουράκι, κυδώνια, μηλόξυδο και ελαιόλαδο. Οι επιλογές των κυρίως πιάτων ικανοποιούν όλα τα γούστα αφού θα βρεις από μπέργκερ, pasta, ριζότο μέχρι μπριζόλες, αρνί, κοτόπουλο και στέικ. Δοκιμάσαμε το γιουβέτσι με γαρίδες, μύδια, γυαλιστερές, ντομάτα, φέτα και ούζο (€16.00) και μοιραστήκαμε το νοστιμότατο χοιρινό ψαρονέφρι με κουμανταρία, πουρέ κολοκάσι, λαχανικά ρατατούιγ και πατάτες. Σ

το τέλος γλυκαθήκαμε με το υπέροχο μπαβαρουάζ χαλβά με κραμπλ αμυγδάλου, κρέμα από χαλεπιανό και βύσσινο (€6.50). Η ατμόσφαιρα της πλατείας, η καλή εξυπηρέτηση και οι επιλογές του μενού θα μας ξαναβρούν εκεί πολύ σύντομα με την παρέα για να γευτούμε κάποια από τα υπόλοιπα πιάτα. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close