Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βουτιές στις 10 καλύτερες παραλίες της Πάφου

Μάθε πού να πας και ποιες παραλίες ταιριάζουν στη φάση σου στα δυτικά παράλια της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2017

Χρυσές αμμουδιές, βοτσαλωτές παραλίες, κρυστάλλινα νερά, όμορφοι βυθοί γεμάτοι κρυμμένους θησαυρούς. Στην Πάφο, για να απολαύσεις θάλασσα και βουτιές, πρέπει να ξέρεις πού να πας και ποιες παραλίες ταιριάζουν στη φάση σου.

Αλυκές
Κρυμμένη ανάμεσα στα ξενοδοχεία του παραλιακού, βρίσκεται στο μέσω άλλων οργανωμένων παραλιών, ξεχωρίζει όμως για το πράσινο που την 'αγκαλιάζει', την εύκολη εξυπηρέτηση από τα γύρω καφέ και μπαρ και το ότι διαθέτει water sports. Αμμώδης παραλία με ρηχά, ήρεμα νερά.
Θα τη βρεις: Πίσω από το ξενοδοχείο 'Annabelle'.

Blue Lagoon
Λένε πως εδώ έκανε το μπάνιο της η Αφροδίτη πριν σμίξει με τον Άδωνη. Η διαδρομή είναι μαγευτική και η βουτιά στα καταγάλανα νερά εκεί είναι μοναδική. Αν και δεν είναι πλέον τόσο μοναχικά όσο παλιά, και το πιο πιθανόν είναι πως θα υπάρχουν 3-4 πλοιάρια εκεί την ίδια ώρα, αξίζει ωστόσο να ζήσεις μία φορά την εμπειρία. Θα δεις ψαράκια να κολυμπούν κάτω από τα πόδια σου, ενώ με λίγο κολύμπι μπορείς να φτάσεις μέχρι την αμμώδη παραλία του μικρού κολπίσκου.
Θα τη βρεις: Θα πας με μίνι κρουαζιέρα από το Λατσί (πληροφορίες στη σελίδα 22) ή με αυτοκίνητο για ειδικές διαδρομές. Ο δρόμος ξεκινά από τα Λουτρά της Αφροδίτης προς τη χερσόνησο του Ακάμα.


Coral Beach
Η πιο γνωστή οργανωμένη παραλία της περιοχής. Θα πας αν δεν σε ενοχλεί η πολυκοσμία και η φασαρία, αν θες ασφάλεια και κάτι κοντά -υπάρχει οργανωμένο beach bar- για να φάτε το μεσημέρι που θα πεινάσουν τα παιδιά. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 500 μέτρων, με ολόχρυση άμμο, ρηχά και αρκετά ήρεμα νερά, που ο άνεμος ωστόσο επηρεάζει εύκολα την κατάσταση.
Θα τη βρεις: Περνώντας μέσα από τα εστιατόρια και τις καφετέριες του Coral Bay, θα βρεις ταμπέλες που οδηγούν σε αυτή.

Δασούδι
Παίρνεις μαγιό και καλοκαιρινά ρούχα, ένα αντίσκηνο και μία κουνουπιέρα και είσαι έτοιμος για παραλία, camping και ξανά παραλία το πρωί. Μέσα στο γνωστό καταπράσινο κατασκηνωτικό χώρο της Πόλης Χρυσοχούς, θα βρεις μια μεγάλη αμμώδη παραλία, με ήρεμα και ρηχά νερά. Το τοπίο γύρω από αυτήν την κάνει ειδυλλιακό μέρος για καλοκαιρινές διακοπές με ηρεμία, φτάνει να μην κουβαλήσεις μαζί σου γεννήτριες, φορτιστές, υπολογιστές και γενικά όλη την προίκα σου! Για ξεκούραση πάμε.
Θα τη βρεις: Στον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλης Χρυσοχούς.



Δημοτικά Μπάνια
Μπλε σημαία
Μένεις σε ξενοδοχείο πάνω ή κοντά στον παραλιακό μαζί με τους φίλους σου, φοράς το μαγιό σου, τις παντόφλες σου, παίρνεις και την τσάντα για την παραλία και, αν θες, αράζεις όλη μέρα, με καφεδάκι και λύσεις για φαγητό όταν 'κτυπήσει' η πείνα. Μπροστά από το all day cafe 'Τα Μπάνια' και το 'Alea', απλώνεται πανέμορφη η συγκεκριμένη παραλία. Για διευκόλυνση των λουομένων τα κρεβατάκια έχουν τοποθετηθεί σε ένα ξύλινο δάπεδο, ενώ μπροστά τους έχει μικρή έκταση άμμου, τα νερά εδώ είναι ήρεμα και βαθιά. Στην παραλία γίνονται συχνά εκδηλώσεις.
Θα τη βρεις: Μπροστά από τα καφέ 'Τα Μπάνια' και 'Alea'.

Fontana Amorosa
Προσφέρεται για περιπέτεια και βουτιές σε γαλανά νερά μετά από ένα ταξίδι στις πανέμορφες ακτές του Ακάμα, με αυτοκίνητο 4Χ4. H παραλία πήρε το όνομά της από τα χρόνια της Φραγκοκρατίας και σημαίνει 'Πηγή του έρωτα', ενώ η ιστορία της συνδέεται με διάφορους θρύλους, ένας από τους οποίους λέει πως αν δύο άτομα πιουν νερό από την πηγή της την ίδια ώρα, θα ερωτευτούν. Πρόκειται για έναν ειδυλλιακό κόλπο με ολόξανθη παραλία και βαθιά, ήρεμα νερά.
Θα τη βρεις: Η περιοχή είναι δυσπρόσιτη και βρίσκεται μετά το Blue Lagoon και λίγο πριν το ακρωτήρι του Αρναούτι και καλό είναι να έχεις μαζί σου κάποιον που να γνωρίζει τη διαδρομή.

Λάρα
Θες ηρεμία και ξεκούραση; Πάρε την πετσέτα σου και μία παγωνιέρα με νερά, καφέ και κάτι να τσιμπήσεις και είσαι έτοιμος. Είναι η ευκολότερη σε πρόσβαση, γνωστή παραλία του Ακάμα και μπορείς να φτάσεις σε αυτήν ακόμη και με κανονικό αυτοκίνητο. Η αμμουδιά της είναι πανέμορφη και ζεστή, ενώ τα νερά της πεντακάθαρα, αν και λίγο πιο κρύα από τα συνηθισμένα. Σημείωσε ότι λόγω των χελωνών και για την προστασία των αβγών τους, απαγορεύεται να βάλεις ομπρέλα στην άμμο ή να διανυκτερεύσεις εκεί, ενώ πρέπει να σταθμεύσεις το αυτοκίνητό σου στο καθορισμένο σημείο.
Θα τη βρεις: Στην είσοδο του Ακάμα από την πλευρά της Πέγειας.

Πέτρα του Ρωμιού
Πριν φτάσεις στην Πάφο, κάνε μια στάση για βουτιά σε ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού. Αξίζει! Θα απολαύσεις το τοπίο και τα γαλανά νερά, και θα 'χεις να το λες κιόλας πως κολύμπησες στην Πέτρα του Ρωμιού. Διάλεξε όμως μια μέρα χωρίς άνεμο, καθώς είναι δυνατόν να υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα. Η παραλία καλύπτεται από άμμο και βότσαλα. Σημείωσε ότι μόλις δύο χιλιόμετρα πιο κάτω θα βρεις την πανέμορφη οργανωμένη παραλία των Κουκλιών.
Θα τη βρεις: Για να φτάσεις στην παραλία πρέπει να βγεις από την έξοδο προς Πέτρα του Ρωμιού και να ακολουθήσεις τις πινακίδες.

Πλαζ Γεροσκήπου
Ιδανική εάν είσαι με την παρέα σου και θέλετε μια παραλία με κόσμο για να παίξετε ρακέτες και να απλώσετε στις ξαπλώστρες. Έχει μήκος περίπου 400 μέτρα, και απλώνεται κατά μήκος μιας έκτασης με υπέροχη αμμουδιά. Τα δε νερά της είναι ήρεμα και ασφαλή για όλους. Το καλοκαίρι διοργανώνονται διάφορα αθλητικά τουρνουά και συναυλίες, ενώ αποτελεί κι ένα από τα πιο γνωστά σημεία της Πάφου για θαλάσσια σπορ. Διαθέτει μέχρι και παιδότοπο.
Θα τη βρεις: Μπροστά από το εστιατόριο Ατλαντίδα.

Φάρος
Προς αναζήτηση μιας ήσυχης παραλίας κοντά στο Λιμανάκι, αλλά και στο κέντρο, για να επιστρέφεις εύκολα στη βάση σου, εάν μένεις σε ξενοδοχείο του παραλιακού, δοκίμασε την παραλία του Φάρου. Με μήκος 300 μέτρα σε αμμώδη έκταση και μεγάλο μήκος, τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες εδώ είναι σκορπισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μη γίνεσαι φιλαράκι με το διπλανό σου. Το beach bar διαθέτει wi-fi και παιδότοπο.
Θα τη βρεις: Είναι η πρώτη παραλία μετά τον Φάρο της πόλης και το Κάστρο, προς τους Τάφους των Βασιλέων.


Από το Νέο Χωριό μέχρι τον Πωμό
Εάν έχεις διάθεση για διαφορετικές διαδρομές και μία συνάντηση με πανέμορφες ακτές και παραλίες, τότε κατευθύνσου από την Πόλη Χρυσοχούς προς τα Λουτρά της Αφροδίτης. Ιδιαίτερα γνωστή είναι η παραλία του Γιαννάκη, αλλά το μυστικό είναι στους κολπίσκους που συναντάς κατά μήκος της διαδρομής, ιδιαίτερα το πανέμορφο σημείο αμέσως μετά την παραλία των σκύλων. Από την Πόλη προς τον Πωμό, κάνε στάση για βουτιές στην παραλία της Αργάκας και φτάνοντας στον Πωμό, εκτός από την παραλία κάτω από το εστιατόριο Kanali, ανακάλυψε τους μικρούς ονειρικούς του θαλασσινούς παραδείσους, καθώς υπάρχουν παντού κολπίσκι που προσφέρονται για κολύμπι!

The dog beach
Bορειοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, στις εκβολές του ποταμού Έζουσα, εντός του χωριού Αχέλεια, υπάρχει μία ασφαλής παραλία που έχει δοθεί για κολύμπι με τον καλύτερό σου φίλο. Αν και δεν είναι η καλύτερη του νησιού, ωστόσο είναι αρκετά πιο καλή από άλλες. Φρόντισε να έχεις μαζί σου όσα θα χρειαστείς καθώς δεν είναι οργανωμένη.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close