Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2017
Δύο μέρες γεμάτες τζαζ προσφέρει το 11ο Φεστιβάλ ΑγλανJazz, στην πλατεία της παλιάς Αγλαντζιάς στη Λευκωσία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακοόλουθα:
→ Δευτέρα 10.7
20:45
Κύπρος, Ελλάδα
Michael Messios Symmetry Band Feat. Δημήτρης Τσάκας
Το Michael Messios Symmetry Band ιδρύθηκε το 2003, λίγα χρόνια μετά την επιστροφή των μελών της στην Κύπρο από τις μουσικές σπουδές τους στην Αμερική. Η επιστροφή τους στην Κύπρο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Τζαζ μουσική σκηνή του τόπου, καθώς μεταφέρουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους στο νησί. Από τότε μετρούν πολυάριθμες και σημαντικές εμφανίσεις και συμμετοχές στα μεγαλύτερα Τζαζ φεστιβάλ και clubs στον κόσμο και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της Τζαζ μουσικής σκηνής, καθώς επίσης και συμμετοχές σε ηχογραφήσεις, cd's, θεατρικές παραστάσεις, εμφανίσεις με συμφωνικές ορχήστρες κ.α. Οι νέες συνθέσεις του Μιχάλη Μέσσιου χαρακτηρίζονται από τις ξεχωριστές τους μελωδίες, την αρμονία, τους πολύπλοκους ρυθμούς και ιδιαίτερα μοτίβα.
Ο Δημήτρης Τσάκας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασσική κιθάρα. Στη συνέχεια σπούδασε jazz σαξοφωνο με υποτροφία στο Berklee College of Μusic. Συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές και ζωντανές εμφανίσεις πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Το 2007 συμμετείχε ως σολίστας στο cd του Βαγγέλη Παπαθανασίου «Blade Runner Trilogy» 25th Anniversary. Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό CD με τίτλο "Growing up", το οποίο ηχογράφησε στη Νέα Υόρκη, παίρνοντας εξαιρετικές κριτικές. Το 2015 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του CD με τίτλο "A man dreams".
→ 21:45
Βέλγιο, Λουξεμβούργο
Dock In Absolute
Το Τρίο συνδυάζει διαφορετικά στυλ μουσικής (από την προοδευτική τζαζ, στην κλασσική και ροκ μουσική). Παρουσιάστηκε σε πολλά Φεστιβάλ και χώρους: Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Χονγκ Κονγκ, Beishan International Jazz Festival, Μαραθώνιος Τζαζ Βρυξελλών, Blues'n Jazz Rallye Luxembourg, Blues Express, Sibiu Jazz Festival, Jazzit Fest Torino, Yokohama Jazz Promenade Festival Japan, Paris Jazz Festival à la Cité, Shenzhen Jazz Festival China, Shanghai Jay Z, Μιλάνο, Ροζέτι Hot Jazz Summit. Το Τρίο θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ, που ηχογραφήθηκε στα στούντιο Bauer, από την Εταιρεία CAM JAZZ. Η νέα τους προσέγγιση στη τζαζ τους επέτρεψε να ξεπεράσουν τα όρια και να διερευνήσουν τις δυνατότητες ενός νέου μοναδικού κύματος ήχων, προσθέτοντας νέα δυναμική στο πεδίο της τζαζ.
Eric Mingelbier - Percussion
David Kintziger - Double bass
Jean-Philippe Koch - Piano
http://dockinabsolute.com
→ 22:45
Πορτογαλία
Carmen Souza Trio
"Creology"
Η Carmen Souza και ο Theo Pascal έχουν αναπτύξει, τα τελευταία 14 χρόνια, ένα στερεό και επιτυχημένο δικό τους ήχο, ο οποίος οδηγείται από το καταπληκτικό φωνητικό ταλέντο της Souza, τους σημαντικούς στίχους και τις μοναδικές συνθέσεις του Pascal. Μια νόστιμη συνταγή των ριζών της Αφρικής/Πράσινου Ακρωτηρίου, τυλιγμένη γύρω από τη Jazz που ονομάστηκε από τη DOWNBEAT ως "συνταγή για την καλλιτεχνική επιτυχία" και κριτικά αναγνωρισμένη από το Jazz και το World Music Press, και το κοινό σε όλο τον κόσμο. Η Souza έχει ανακηρυχθεί αρκετές φορές ως ένα από τα πιο συναρπαστικά ταλέντα της σύγχρονης Αφρικανικής τζαζ, αλλά ο Pascal ήταν εκείνος που ανακάλυψε το ταλέντο της και ήταν πάντα πίσω ως μέντορας, συνθέτης και παραγωγός, συνθέτοντας την περισσότερη μουσική που κυκλοφόρησε κάτω από το Carmen Souza Project.
Carmen Sousa - Vocals, Piano
Teofilo Pascoal - Bass
Elias Jose Goncalves Kacomanolis - Drums
http://www.carmensouza.com/
ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΙΟΥ
→ 20:45
Κύπρος
LP3
Το Loizos Paphitis trio (Lp3) ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις, μέσα από την αισθητική και την ελευθερία του Jazz αυτοσχεδιασμού. Tο Τρίο ξεκίνησε το 2016, και μετά από ένα χρόνο δημιουργικής δουλειάς, είναι έτοιμο να παρουσιάσει μερικές από τις συνθέσεις του πρώτου τους δίσκου "The underdog".
Loizos Paphitis - Guitar, Compositions
Andreas Theodorou - Drums
Marios Menelaou - Electric Bass
https://www.facebook.com/LoizosPafitisTrio/
→ 21:45
Κύπρος, Ολλανδία, Πολωνία
Ermis Michail Quintet
Το πολυεθνικό μουσικό σχήμα που αποτελείται από Κύπριους και ξένους καταξιωμένους τζαζ μουσικούς που παρουσιάζουν τις πρωτότυπες συνθέσεις του Κύπριου κιθαρίστα-συνθέτη Ερμή Μιχαήλ. Έχοντας ως βάση την παραδοσιακή ιδεολογία της τζαζ, το κουιντέτο εξερευνά καινούριους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης και δοκιμάζει τα όρια της ζωντανής διαδραστικής μουσικής και αυτοσχεδιασμού, διατηρώντας παράλληλα μια σταθερή επαφή με το κοινό τους. Το σχήμα θα παρουσιάσει μουσική από το ντεμπούτο άλμπουμ "Minor Change" του Ερμή Μιχαήλ.
→ 22:45
Ελλάδα, Αμερική/Greece, USA
The Next Step Quintet Feat. Tivon Pennicott
Το Κουιντέτο δημιουργήθηκε το 2011 από πέντε μουσικούς με κοινές επιρροές και όραμα. Μετά το ντεμπούτο τους άλμπουμ, έχουν καταγράψει και θα κυκλοφορήσουν σύντομα το δεύτερο άλμπουμ τους, με ένα από τους πιο επερχόμενους Αμερικανούς σαξοφωνίστες, τον Tivon Pennicott. Αν και είναι ακόμα κάτω από τριάντα, έχουν κερδίσει τόσο κοινό όσο και κριτικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2016 κέρδισαν την πρώτη θέση στην κατηγορία "Μικρή μπάντα" στο διαγωνισμό τζαζ του Made in New York. Παρουσιάστηκαν επίσης στο Tribeca Performing Arts Center στη Νέα Υόρκη, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Ωνάση και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Ο Αμερικανός Tivon Pennicott ήταν ακόμα στο κολέγιο όταν ο Kenny Burrell τον κάλεσε για να συμμετάσχει στο κουιντέτο του. Μαζί με το θρυλικό κιθαρίστα της τζαζ, ο Pennicott εμφανίστηκε σε πολλές διάσημες μουσικές, τζαζ, σκηνές και φεστιβάλ, καθώς επίσης και στο live CD του Burrell Be Yourself. Μετά τη μετακόμιση του στη Νέα Υόρκη, το 2009, ο Tivon κέρδισε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Thelonious Monk. Έπαιξε και κατέγραψε με τους βραβευμένους GRAMMY Gregory Porter (στα Be Good και Liquid Spirit) και την Esperanza Spalding. Το ντεμπούτο άλμπουμ του Pennicott, Lover Of Nature (2014, New Phrase Records), καταγράφει τους ραφινάτους μελωδικούς αυτοσχεδιασμούς, προβάλλοντας έναν παίκτη του οποίου η μουσική ωριμότητα εκτείνεται πολύ πέρα από την ηλικία του.
-
Πλατεία Παλιάς Αγλαντζιάς
10 Ιουλίου - 11 Ιουλίου 2017
Σχετικά

Σοφία Αρβανίτη, Δημήτρης Μεντζέλος & Group In Therapy band, στο απόλυτο πάρτι
Το απόλυτο 80s-90s πάρτυ στην Πλατεία Αμφιθεάτρου Ιδαλίου

Η μουσικοχορευτική δημιουργία "Αιθέρας" των Άντη Σκορδή και Παναγιώτη Μηνά στο Φεστιβάλ Αξιοθέας
Το έργο επιδιώκει να προκαλέσει το κοινό να αναστοχαστεί καθώς φωτίζει μύθους και λατρευτικές πρακτικές της προελληνικής Κύπρου

"Κυπριακές φωνές και μελωδίες" από την μουσική παράδοση της Κύπρου
Η μουσική διαδρομή ξεκινά από τα διαλεκτικά ποιητικά κείμενα και τους καρτσιλαμάδες, και φτάνει μέχρι τη μελοποιημένη ποίηση

Νέα ημερομηνία για τη μουσική βραδιά στο χωριό, με τον Κώστα Καραφώτη
Στη Σωτήρα Λεμεσού το φθινόπωρο ανεβαίνει μελωδικά!

Φιλανθρωπική συναυλία «Στο Δρόμο της Καρδιάς» με τη μουσική και τα τραγούδια των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη
Με τις Γεωργία Νεοκλέους, Μάριαμ Βενιζέλου, Άντρεα Μάρκου, Ειρήνη Κακογιάννη, Άντρεα Νεοκλέους και Μάρα Κωνσταντίνου

"Αγγέλων ήχοι" με τον Κύπριο τενόρο Μάριο Χαραλάμπους και την Λιβανέζα σολίστ Ribale Wehbe στην Αξιοθέα
Δύο διεθνούς φήμης σολίστ και ερμηνευτές της βυζαντινής μουσικής

Λευτέρης Μουμτζής στο Φεστιβάλ Αξιοθέας
Παρουσιάζει μια ηχητική τελετουργία η οποία συνδυάζει ηλεκτρονικά στοιχεία, ατμοσφαιρική ροκ και υπνωτική φολκ

Δύο αστέρια της διεθνούς μουσικής σκηνής συμπράττουν με τη Σ.O.K. στις συναυλίες Starlight 2
Η αρπίστρια Lavinia Meijer και η βραβευμένη με Grammy μαέστρος Karen Kamensek έρχονται στην Κύπρο

Νέα τοποθεσία για την συναυλία του Snik στην Κύπρο
Δύο εκρηκτικές συναυλίες με special guest τη Stefany Loca, γεμάτες hits, ένταση και καλοκαιρινή ενέργεια

Οι Monsieur Doumani στο Φεστιβάλ Faneromeni25
Το γκρουπ έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και το εξωτερικό

VMAs 2025: Μεγάλη νικήτρια η Lady Gaga με 4 βραβεία - Η λίστα με όλους τους νικητές
Ariana Grande και Sabrina Carpenter ακολούθησαν, κερδίζοντας από τρία βραβεία η καθεμία

«Φεγγάρι στο Κοχύλι», στο μαγευτικό Φαράγγι της Κακκαρίστρας με τους Κώστα Μακεδόνα και Λίζα Θεοφάνους
Πάμε να νιώσουμε τη μαγεία της πανσελήνου, μέσα από τους ήχους και τις λέξεις που φωτίζουν το φαράγγι…