Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2017
Κεντρική φωτογραφία: Το κυπριακό δημιουργικό ντοκιμαντέρ "Πολυαγαπημένες μέρες" που κέρδισε παγκόσμια διανομή, σε σενάριο Γιώργου Αβραάμ και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πατσαλίδη.
Oι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ένα σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου Κύπρου ενημερώνουν το κοινό για την έναρξη του φετινού Μαραθωνίου Θερινών Προβολών που λαμβάνει χώρα, όπως κάθε καλοκαίρι, στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας, τον κινηματογράφο «Κωνστάντια».
Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών, δεκαεννιά χρόνια μετά την έναρξή του, παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Φέτος, αναβιώνει ξανά ο θερινός κινηματογράφος Κωνστάντια, ένας από τους ωραιότερους, παλιούς κινηματογράφους της πρωτεύουσας.

Τι θα δούμε φέτος
Οι φετινές επιλογές ταινιών έγιναν, όπως πάντα, με γνώμονα την ποιότητα, τη διεύρυνση της κινηματογραφικής παιδείας του κοινού.
Κάτω από τα αστέρια και το φεγγάρι του καλοκαιρινού ουρανού και με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του καλοκαιρινού κινηματογράφου, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα είκοσι δύο ταινιών, ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό από τις άκρες του κόσμου, με ταινίες που πρόσφατα διακρίθηκαν με μεγάλα βραβεία.

Ανάμεσά τους το γνωστό πολυβραβευμένο μιούζικαλ, «La La Land» (6 Οσκαρ, 7 χρυσές σφαίρες, 4 Bafta award 2016), αλλά και άγνωστα στο πλατύ κοινό αριστουργήματα όπως η Ελληνο-αλγερινή παραγωγή «Στην ηλικία μου κρύβομαι για να καπνίσω» (βραβείο κοινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2016), η Αργεντίνικη «Με την πρώτη ματιά» (Βραβείο FIPRESCI για το τμήμα του Πανοράματος και βραβείο Teddy στο φεστιβάλ Βερολίνου, Βραβείο Κοινού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας), η κοινωνική, σπαρακτική ταινία του Κεν Λόουτς «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» (Χρυσός φοίνικας, φεστιβάλ Καννών 2016), η Αμερικανο-ινδική παραγωγή «Lion» (6 υποψηφιότητες στα όσκαρ και 2 βραβεία Bafta), το ιταλικό αριστούργημα «Αχώριστες» (Πολυβραβευμένη ταινία στο Φεστιβάλ Βενετίας 2016), η συγκινητική τούρκικη ταινία ενηλικίωσης «Μπλε Ποδήλατο», σύγχρονα βραβευμένα ντοκιμαντέρ, όπως το «Φωτιά στη Θάλασσα» (Χρυσή Άρκτος, 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής, 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου) και πολλές άλλες κοινωνικές και κωμικές ταινίες καθώς και ταινίες κινουμένων σχεδίων «Ο μικρός πρίγκηπας» (Βραβείο καλύτερων ταινιών κινουμένων σχεδίων, Βραβεία Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου)

Η κυπριακή ταινία είναι και φέτος παρούσα με το κυπριακό δημιουργικό ντοκιμαντέρ «Πολυαγαπημένες μέρες» που κέρδισε παγκόσμια διανομή, σε σενάριο Γιώργου Αβραάμ και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, και τη σουρεαλιστική κωμωδία του Θεόδωρου Παναγίδη «Μαγικά Φασόλια».

To πρόγραμμα
1. Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ
I, Daniel Blake
12.7 & 13.8
2. Φάλτσο Σοπράνο
Florence Foster Jenkins
13. 7 & 16. 8
3. Η Μάγκι έχει σχέδιο
Maggie's plan
14. 7 & 17. 8
4. Μια αγελάδα στο Παρίσι
La vache
One man and his cow
15. 7 & 18. 8
5. Ο μικρός πρίγκηπας
Le petit prince
16. 7 & 19. 8
6. Η μεγάλη αναμονή
L'attesa
The wait
19. 7 & 20. 8
7. Η τρελή χαρά
La Pazza Gioia
Like crazy
21. 7 & 23. 8
8. Φωτιά στη Θάλασσα
Fuocoammare / Fire at sea
22.7 & 24.8
9. Οδύσσεια
L' Οdyssée
23. 7 & 25. 8
10. Στην ηλικία μου κρύβομαι για να καπνίσω
I still hide to smoke
26. 7 & 26. 8
11. Αχώριστες
Indivisible
27. 7 & 27. 8
12. Beluga
28. 7 & 9. 8
13. Νερούδα
Neruda
29. 7 & 31. 8
14. Τα μαγικά φασόλια
The Magic beans
30. 7 & 2. 9
15. Πολυαγαπημένες μέρες
Beloved days
2. 8 & 9. 9
16. Το μπλέ ποδήλατο
Mavi bisiklet
Blue bicycle
3. 8 & 6. 9
17. Με λένε Ερνέστο
Infancia clandestina
4. 8 & 3. 9
18. Ούτε στον εχθρό μου
Mon pire cauchemar
5. 8 & 7. 9
19. Με την πρώτη ματιά
Hoje Eu Quero
Voltar Sozinho
6. 8 & 1. 9
20. Lion
10. 8 & 30. 8
21. NO
11. 8 & 8.9
22. La La Land
12. 8 & 10. 9
> Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00 (εξαιρούνται οι 15 Ιουλίου και 20 Αυγούστου) στο Κινηματοθέατρο Κωνστάντια, Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα.
> Είσοδος 5 ευρώ. Δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 10 ετών (για ταινίες κατάλληλες, πάντοτε με γονική συνοδεία) καθώς και για άτομα με αναπηρίες.
> Πληροφορίες: 22439838, 22348203.
Σχετικά
«The Drama»: Νέα ταινία θρίλερ με Ζεντάγια και Ρόμπερτ Πάτινσον -Δείτε το τρέιλερ
Το νέο τρέιλερ της ταινίας «The Drama» παρουσιάζει τη Ζεντάγια και τον Ρόμπερτ Πάτινσον ως ένα ιδανικό ζευγάρι, του οποίου η κοινή ζωή δοκιμάζεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον γάμο.
Το τρέιλερ του «Ο Διάβολος φοράει Prada 2» έγραψε ιστορία με 222 εκατ. προβολές σε μόλις 24 ώρες
Το σίκουελ της ταινίας θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Μαΐου
Μέριλ Στριπ: Ενσαρκώνει την Τζόνι Μίτσελ στη βιογραφία της θρυλικής τραγουδίστριας
«Η Μίτσελ δεν θα είναι απλός παρατηρητής. Όλα θα γίνουν από την δική της οπτική, όπως τα έζησε εκείνη», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κάμερον Κρόου.
Love is in the air… and on screen: Φέτος του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουμε την αγάπη σε όλες τις μορφές της!
Μια διαφορετική προσέγγιση στη γιορτή της αγάπης που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.
Οι 6 νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Τρόμος, μουσική, animation και μεγάλες συγκινήσεις στις σκοτεινές αίθουσες
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Κύπρο με 9 επιλεγμένες ταινίες
Το Φεστιβάλ ταξιδεύει για άλλη μια χρονιά στο νησί μας, προσφέροντας στους κύπριους σινεφίλ την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους.
«O Διάβολος Φοράει Prada 2»: Kυκλοφόρησε το δεύτερο τρέιλερ - Πότε κάνει πρεμιέρα
Η 20th Century Studios κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ για το «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2», προσφέροντας μια πιο λεπτομερή εικόνα στο επερχόμενο σίκουελ
Stranger Things: Tales from '85: Η νέα animation σειρά έρχεται στο Netflix τον Απρίλιο -Δείτε το trailer
Το Netflix ετοιμάζει να προσφέρει μια ανατρεπτική εμπειρία στους του Stranger Things, καθώς ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της νέας animation σειράς με τίτλο Stranger Things: Tales from '85.
«Michael»: Ο Τζααφάρ Τζάκσον ενσαρκώνει τον θρυλικό βασιλιά της ποπ -Δείτε το τρέιλερ
Η αναμονή για την ταινία Michael, η οποία αφηγείται τη ζωή του θρυλικού Μάικλ Τζάκσον, συνεχίζεται με την κυκλοφορία του επίσημου τρέιλερ
Grammy 2026: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές - Ολόκληρη η λίστα με τα ονόματα
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή της μουσικής- Η επιστροφή του Τζάστιν Μπίμπερ, πρώτη φορά από το 2022
Πέθανε η Κάθριν Ο' Χάρα, η «μητέρα» του Κέβιν ΜακΚάλιστερ από το «Μόνος στο Σπίτι»
Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 71 της χρόνια
Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αναγορεύει τον Κύπριο σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα
Η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου θα αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα τον βραβευμένο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Γιάννη Οικονομίδη