Cine News , Κινηματογράφος

16o Διεθνές Φεστιβάλ Animation "Όψεις του κόσμου"

Αυτή τη βδομάδα φτάνουμεστο κυρίως μέρος του Φεστιβάλ, με την προβολή των σημαντικότερων ταινιών του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμοκαι τις κυπριακές ταινίες που ξεχώρισαν

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2017

Το πρωτοπόρο στο είδος του στην Κύπρο Φεστιβάλ Animation γεννήθηκε στην Κυπριακή ύπαιθρο πριν από 16 χρόνια. Έκτοτε ταξιδεύει ανελλιπώς με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο σε μοναδικούς σε ομορφιά υπαίθριους χώρους της Κύπρου προσφέροντας μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία σε όλους όσοι το επισκέπτονται. Τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ συγκαταλέγεται στη λίστα των κορυφαίων του κόσμου. Στην φετινή του διοργάνωση για πρώτη φορά ταξιδεύει στη Λευκωσία, στον μαγευτικό χώρο της Αξιοθέας και παρουσιάζει μια επιλογή από τις σημαντικότερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο. Τα προγράμματα του φεστιβάλ επικεντρώνονται σε μη εμπορικές ταινίες που παρουσιάζουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική ευαισθησία και που εκφράζουν τους σύγχρονους προβληματισμούς και αισθητικές της εποχής μας μέσα από το φακό των κυριοτέρων αντιπροσώπων του.

Το Φεστιβάλ διαθέτει Κυπριακό και Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, με διεθνή κριτική επιτροπή καθώς και παράλληλες δραστηριότητες όπως εκθέσεις, εργαστήρια, αφιερώματα, συναυλίες και παρουσιάσεις (master classes) από διεθνείς προσωπικότητες.

Η 16η διοργάνωση του Φεστιβάλ εστιάζει στην Ιαπωνία και σε συνεργασία με το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 και το EU JAPAN FEST διοργανώνει μια μεγάλη έκθεση σύγχρονης Ιαπωνικής Χαρακτικής στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία, έκθεση παραδοσιακής Ιαπωνικής Χαρακτικής Ukiyo-e στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια, καθώς και αφιέρωμα στο Ιαπωνικό ανεξάρτητο σινεμά Animation και έκθεση στο “θέατρο ένα” με έργα του σημαντικότερου αντιπροσώπου των ημερών μας στο ανεξάρτητο ιαπωνικό animation Koji Yamamura. Ο Yamamura θα είναι επίσης μέλος της διεθνούς κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών www.animafest.com.cy
Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 20.30

Την Παρασκευή 30/6 στις 20.00 η Τελετή Βράβευσης των νικητών και στην συνέχεια προβολή των βραβευμένων ταινιών

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου στο  Αρχοντικό Αξιοθέας που φέτος γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας

Πληροφορίες: 
Τετάρτη 28 - Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017
Αρχοντικό Αξιοθέας 
Οδός Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία 
Εισιτήριο €10/ €5
Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις €40
Κρατήσεις 22894531-2 (Δευτ-Παρ 09.30-13.30)
Τo ταμείο ανοίγει μισή ώρα πριν από την έναρξη  της εκδήλωσης

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close