Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2026
Τα Εθνικά Ινστιτούτα Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο (EUNIC), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων του Κινηματογράφου, παρουσιάζουν με χαρά τη σειρά προβολών EUROPE IN CINEMA, μια ετήσια κινηματογραφική πρωτοβουλία αφιερωμένη στην πολυμορφία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου κατά τη διάρκεια του 2026.
Σε αυτά τα πλαίσια το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου παρουσιάζει την ταινία When Will It Be Again Like It Never Was Before στις 6 Μαΐου στο Πάνθεον.
Η σειρά περιλαμβάνει μια πλούσια επιλογή ευρωπαϊκών ταινιών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών και γλωσσών. Από δυνατά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, το EUROPE IN CINEMA προσφέρει στο κοινό ένα πολυδιάστατο κινηματογραφικό ταξίδι που αντικατοπτρίζει την πολιτισμική και κοινωνική ποικιλομορφία της Ευρώπης. Οι ταινίες πραγματεύονται θεματικές που εκτείνονται από σημαντικά ιστορικά γεγονότα έως σύγχρονες κοινωνικές πραγματικότητες, αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες οπτικές των ευρωπαϊκών κοινωνιών.
Στα πλαίσια της σειράς EUROPE IN CINEMA, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου παρουσιάζει την ταινία “When Will It Be Again Like It Never Was Before” σε σκηνοθεσία της βραβευμένης Sonja Heiss, και βασισμένη σε ένα best seller αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Joachim Meyerhoff.
Μια αστεία και βαθιά συγκινητική ταινία που καταπιάνεται με την ενηλικίωση κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. Ο Γιόαχιμ είναι ο μικρότερος γιος του διευθυντή ενός από τα μεγαλύτερα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Γερμανίας. Περνάει την παιδική και εφηβική του ηλικία στους χώρους του ψυχιατρείου, καθώς το σπίτι της οικογένειάς τους βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του. Για τον Γιόαχιμ, οι ασθενείς είναι σαν οικογένεια.
Μια ταινία ενηλικίωσης, ένας φόρος τιμής στον παραλογισμό και την παροδικότητα της ζωής.
When Will It Be Again Like It Never Was Before
Κωμωδία, Δράμα
Γερμανία, 2023
Διάρκεια: 116 λεπτά
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙA: 6 Μαΐου 2026 στις 8:30μμ
ΤΟΠΟΣ: Πάνθεον, Διαγόρου 29, 1097 Λευκωσία
ΓΛΩΣΣΑ: Γερμανικοί διάλογοι με αγγλικούς υπότιτλους
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Ελεύθερη είσοδος.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: +357 22 674606, kultur-nikosia@goethe.de, www.goethe.de/kypros
Facebook: EUNIC Cluster Cyprus
-
Πάνθεον
06 Μαΐου 2026
Σχετικά
Οσκαρ: Ο Κόναν Ο’ Μπράιεν οικοδεσπότης της τελετής απονομής και το 2027
Ο βραβευμένος με 6 Primetime Emmy κωμικός παρουσίασε τις δύο προηγούμενες τελετές κερδίζοντας ως επί το πλείστον τις εντυπώσεις.
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον νέο Τζέιμς Μποντ
Η Νίνα Γκολντ ανέλαβε το κάστινγκ για τον επόμενο 007 – Τη νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ντενί Βιλνέβ, με σενάριο του δημιουργού του «Peaky Blinders»
Οι 5 νέες ταινίες της εβδομάδας: Από το “Top Gun” μέχρι τον κόσμο του Guy Ritchie
Το cult αεροπορικό έπος επιστρέφει 40 χρόνια μετά στις αίθουσες, ενώ action, animation και rock ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Το «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3» φέρνει μια νέα εποχή για τη Μία Θερμόπολις
Η Αν Χάθαγουεϊ επιστρέφει ως βασίλισσα της Τζενοβίας και, σύμφωνα με τη σκηνοθέτρια Αντέλ Λιμ, οι fans μπορούν να περιμένουν «πολλές απολαυστικές επιστροφές» από το original cast.
Αρχίζει απόψε το Φεστιβάλ των Καννών: 22 ταινίες που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα -Οι ελληνικές συμμετοχές
Με τη φιλόδοξη κωμωδία εποχής του Πιερ Σαλβαντορί, «La Vénus électrique», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Μια μαγική βραδιά θερινού σινεμά έρχεται κάτω από τα αστέρια με το «The Whale»
Η βραβευμένη ταινία «The Whale» προβάλλεται κάτω από τα αστέρια, σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με pizza, snacks και ατμόσφαιρα καλοκαιρινού σινεμά
BBC: Ποιοι θα υποδυθούν τους Beatles στη νέα σειρά «Hamburg Days»
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960, μέσα στα ασφυκτικά κλαμπ της συνοικίας Σανκτ Πάουλι στο Αμβούργο
Ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το «The Batman: Part 2»
Επιτέλους, μετά από καιρό, ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από την ταινία, οι οποίες μας παρουσιάζουν ένα παγωμένο Γκόθαμ.
Hocus Pocus 3: Επίσημα στα σκαριά η ταινία - Επιστρέφουν οι 3 βασικές πρωταγωνίστριες
Η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2023
Πέντε νέες πρεμιέρες φτάνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από το πολυαναμενόμενο «Mortal Kombat II» και το σκοτεινό horror «Hokum» μέχρι Billie Eilish σε 3D και animated περιπέτειες για όλη την οικογένεια, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα έχει επιλογές για κάθε γούστο
Τρέιλερ «Tony»: Ή πώς ο Άντονι Μπουρντέν έγινε ο... Άντονι Μπουρντέν
Origin story μιας πολυδιάστατης προσωπικότητας, ταραχώδους ζωής και ιδιαίτερων ταλέντων, από τον Ματ Τζόνσον του «BlackBerry»
The Marina Experience: Ένα 3ήμερο με θερινό σινεμά, φαγητό και δραστηριότητες, δίπλα στη θάλασσα
Όλα όσα σε περιμένουν τον Ιούνιο στη Μαρίνα Λεμεσού