Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2017
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας είναι παγκύπριας εμβέλειας και πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία εδώ και 13 χρόνια την 1η Οκτωμβρίου, ενώ προσελκύει πέραν των 10.000 επισκεπτών, ντόπιων και ξένων, και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές που είναι αφιερωμένη εξ' ολοκλήρου στην Παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.
Κύπρος-Κρήτη-Χαλκιδική
Το Φεστιβάλ έχει και διακρατικό χαρακτήρα με συμμετέχοντες οργανισμούς από Κρήτη και Χαλκιδική. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία οι παρευρισκόμενοι να γνωρίσουν την παράδοση στις διάφορες μορφές της με σκοπό οι νεότερες γενιές να βιώσουν τα ήθη και τα έθιμα , ενώ ακόμη λειτουργεί ως πόλος έλξης για πολιτιστικό τουρισμό.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να διατηρήσει, να προβάλει και να προωθήσει την Παραδοσιακή Κουλτούρα του τόπου μας, στηρίζοντας παράλληλα και τις γυναίκες της υπαίθρου μας στην προσπάθεια τους για επαγγελματική δραστηριότητα.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας είναι καινοτόμο μιας και κάθε χρόνο έχει διαφορετικό ύφος και θεματική, πάντα όμως βασισμένο στην παράδοση! Η καινοτομία του εστιάζεται στο ότι έχει σταθερή ημερομηνία και κάθε χρόνο φιλοξενείται από διαφορετική κοινότητα και αυτό του δίνει άλλο χαρακτήρα. Μέσω του φεστιβάλ γίνεται προσπάθεια ανάδειξης του παραδοσιακού χαρακτήρα της κοινότητας που το φιλοξενεί.
Φέτος στην Κοφίνου
Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην κοινότητα Κοφίνου, μια προσφυγική κοινότητα με κατοίκους από 85 διαφορετικά χωριά. Η Κοφίνου δεν έχει παραδοσιακό χαρακτήρα γι' αυτό το φετινό φεστιβάλ θα εστιαστεί στην προβολή των κατεχόμενων κοινοτήτων μας μέσα από τη γαστρονομία και την τέχνη.
Το 14ο Φεστιβάλ παραδοσιακής Κουλτούρας έχει θέμα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στα περίπτερα επίδειξης και γευσιγνωσίας το χαλλούμι, ο τραχανάς, η αναρή με το μέλι ή το χαρουπόμελο θα έχουν την τιμητική τους.
Παράλληλα γνωστοί σεφ θα παρουσιάσουν εναλλακτικές συνταγές για τα γαλακτοκομικά μας προϊόντα.
Μαζί και ο Δήμος Σωτήρας
Στο φεστιβάλ πέραν της συμμετοχής των Μελών του Συλλόγου παραχωρούνται και περίπτερα σε άλλα οργανωμένα σύνολα άλλων περιοχών για να προβάλουν τα δικά τους προϊόντα. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχει ο Δήμος Σωτήρας για να προβάλει το κολοκάσι που έχει πιστοποιηθεί με προϊόν ονομασίας προέλευσης ΠΟΠ.
Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας απαριθμεί πέραν των 500 μελών και δραστηριοποιείται σε 22 διαφορετικές κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας ενώ, μέσα από την πολυετή του δράση στον τομέα της παραδοσιακής κουλτούρας έχει ως στόχο να προωθήσει, να αναδείξει και να προβάλει την Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας.
-
Κοφίνου
01 Οκτωβρίου 2017
Σχετικά

Η μεγαλύτερη έκθεση γάμου και βάπτισης στην Κύπρο έρχεται τον Απρίλιο
Ένα διήμερο, στο Κτήμα Κουσιουμής, με όλους τους επαγγελματίες


«Αλαντίν»: Η παιδική παράσταση που έρχεται να μας μαγέψει με ένα φαντασμαγορικό θέαμα
Υπέροχα αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, χορός και τραγούδι

Γιορτάζουμε το διήμερο του Πάσχα στο Κελλάκι με πλούσιο πρόγραμμα
Μουσική, χορός και παιχνίδια

Συζήτηση με την Ελληνίδα ποιήτρια και στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου στο Παν. Κύπρου
Η συζήτηση έχει ως τίτλο «Εγώ μιλάω για δύναμη: Η Λίνα Νικολακοπούλου αφηγείται…»

Φτιάχνουμε χαλούμι, αναρή, ελιόπιτα και χαλουμόπιτα σε μία υπέροχη φάρμα
Το ιδανικό περιβάλλον για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα ζώα

Έρχεται η πρώτη πασχαλινή αγορά με φαγητό, παιχνίδια, ήθη και έθιμα
Φυσικά η μουσική και ο χορός δεν μπορούν να λείπουν

Δωρεάν ρέσι και πασχαλινές εκδηλώσεις την Κυριακή του Πάσχα στην Λετύμπου
Πάμε στην πλατεία του χωριού με τους μικρούς μας φίλους


Πάσχα στις Κάτω Πλάτρες με διαγωνισμούς, παιχνίδια και μουσική
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις τον Απρίλιο στην Κύπρο
Ο δεύτερος μήνας της άνοιξης φέρνει μαζί τους ενδοαφέρουσες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους

Ακυρώθηκε η μοναδική αστρονομική εμπειρία στο Αστροπάρκο Αμιάντου
Λόγω καιρικών συνθηκών