Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2017
Με το πέρας του καλοκαιριού, οι Cyprus Strollers επανέρχονται, για να προσφέρουν νέες απολαύσεις στους εραστές της πεζοπορίας στην κυπριακή ύπαιθρο.
Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν μια πεζοπορία στη φύση κάθε σαββατοκυρίακο, από Οκτώβριο μέχρι και Μάiο. Το Πρόγραμμα Εξορμήσεων για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017 δημοσιεύεται εδώ (http://cyprus-strollers.org/activities-schedule/). Οι Cyprus Strollers είναι ένας πεζοπορικός όμιλος που ξεχωρίζει, χάρη στον πλήρως ενημερωμένο και αποκλειστικό ιστότοπό του και στην πλατιά απήχησή του, απόρροια των διαδρομών μεσαίας διάρκειας (2-3 ώρες συνήθως), που είναι προσιτές σε οικογένειες, πεζοπόρους και φυσιολάτρες με συνήθη φυσική κατάσταση, αλλά μεγάλη διάθεση να προσεγγίσουν τις φυσικές ομορφιές της Κύπρου. Η εγγραφή και συμμετοχή στις πεζοπορίες είναι δωρεάν.
Οι Cyprus Strollers έχουν προγραμματίσει μερικές από τις πιο συναρπαστικές εξορμήσεις τους για τον Οκτώβριο.
Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Οι Cyprus Strollers ξεκινούν τη νέα σεζόν πεζοπορικών εξορμήσεων την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, με μια διάσχιση του Τροόδους, μήκους 9 χλμ, και κατάληξη στον εκδρομικό χώρο του φράγματος Προδρόμου. Η πορεία διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε δασικούς δρόμους, με πλούσια βλάστηση, σε υψόμετρο 1400-1500 μ, θα διαρκέσει 3 ώρες και έχει βαθμό δυσκολίας 2+ (μέτρια προς δύσκολη). Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.15 πμ. και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα.
Σάββατο 7 Οκτωβρίου
Οι Cyprus Strollers πεζοπορούν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου κοντά στον Πρόδρομο, το πιο ψηλό χωριό της Κύπρου. Η πεζοπορία διεξάγεται σε πανέμορφα μονοπάτια, στην περιοχή Ζουμί και Σταυρούλια, σε υψόμετρο 1500 μ, με εκπληκτική θέα στα χωριά της Μαραθάσας. Διάρκεια πορείας 3 1/2 ώρες και βαθμός δυσκολίας 2 (μέτρια). Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.30 πμ.
Κυριακή 15 Οκτωβρίου
Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου οι Cyprus Strollers διοργανώνουν εξόρμηση στη βόρεια πλευρά του Τροόδους. Η πεζοπορία θα καλύψει το Βόρειο μονοπάτι της Αταλάντης, σε υψόμετρο 1750 μ, έχει μήκος 9 χλμ, διάρκεια 2 1/2 ώρες και βαθμό δυσκολίας 2 (μέτρια). Όλη η διαδρομή γίνεται σε πυκνό δάσος από πεύκα, αόρατους και λατζιές. Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.30 πμ.
Σάββατο 21 Οκτωβρίου
Οι Cyprus Strollers πεζοπορούν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου σε δασικούς δρόμους που ενώνουν τον Άγιο Νικόλαο Στέγης με τα Πλατάνια, στην ευρύτερη περιοχή Κακοπετριάς. Το δάσος έχει πυκνή βλάστηση, με πεύκα, πλατάνια και λατζιές. Η πορεία είναι ανηφορική, ξεκινά από τα 800 μ υψόμετρο και καταλήγει στα 1150 μ., έχει μήκος 8 χλμ και θα διαρκέσει 3 1/2 ώρες. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 3 (δύσκολη). Είναι η 1η φορά που ο σύλλογος θα διανύσει αυτή τη διαδρομή. Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.30 πμ.
Κυριακή 29 Οκτωβρίου
Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου οι Cyprus Strollers επισκέπτονται για 1η φορά την Κυπαρισσία, πάνω από το φράγμα Γερμασόγειας. Η πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής έχει μήκος 14 χλμ, θα διαρκέσει 4 ώρες και έχει βαθμό δυσκολίας 2-3 (μέτρια προς δύσκολη). Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή.
Η συμμετοχή στις πεζοπορίες είναι δωρεάν. Λεπτομερείς οδηγίες για τις διαδρομές θα βρεις στο http://cyprus-strollers.org και στο τηλ. 97613720.
Σχετικά

Η Λευκωσία (για μία βδομάδα) θα κινείται αλλιώς!
Όλα όσα θα συμβούν σε Λευκωσία, Αγλαντζιά, Έγκωμη & Άγιο Δομέτιο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Ο Δήμο Ιεροκηπίας γεμίζει το πρόγραμμά του με τέχνη και μουσική
Ένα φθινόπωρο γεμάτο θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μοναδικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια

1ο Moto Expo Cyprus 2025: Η πρώτη και μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας έρχεται στη Λεμεσό!
Το Πάθος σε δύο τροχούς!

Σεπτέμβριος πολιτισμού και δημιουργίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δερύνειας
Ένας μήνας γεμάτος μουσική, θέατρο, κινηματογράφο και τέχνη για όλους

Ετοιμαστείτε για ένα θρυλικό Tennis Showdown στην Ακαδημία Τένις Μάρκος Παγδατής
Ένα αθλητικό γεγονός που θα μείνει αξέχαστο


Ένα απόγευμα με (καλό) κρασί από τα οινοποιεία Χατζηχαραλάμπους, Αργυρίδης και Ευαγγέλου
Κοιλάνι, Βάσα και Άγιος Κωνσταντίνος "προσγειώνονται" στη Λευκωσία

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Η ατζέντα της εβδομάδας με μουσική, θέατρο, φεστιβάλ, σινεμά και εκπλήξεις

Γυρίζουμε την Πάφο πάνω σε ένα ποδήλατο
Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Hoppy October Street Fest: Tο μεγαλύτερο σε ποικιλία φεστιβάλ μπίρας στο νησί, επιστρέφει
Ενα διήμερο γεμάτο μπίρες, φαγητό και μουσική

Λαϊκή μπυροβραδιά στο χωριό, με άφθονη μπίρα, street food και μουσική
Το Prastio Kellakiou beer festival επανέρχεται ως λαϊκή μπυροβραδιά

Γιορτή του Κρασιού 2025: Ανακοίνωθηκε το πρόγραμμα
Εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» και αναβαθμισμένο πρόγραμμα με δημοφιλείς παραστάσεις όπου δεκάδες καλλιτέχνες, συγκροτήματα και ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα θα ψυχαγωγούν τον κόσμο κάθε βράδυ.