Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 19 φεστιβάλ του Οκτώβρη

Κι αυτό το μήνα δίνουμε ραντεβού στα πιο νόστιμα φεστιβάλ και στις πιο ενδιαφέρουσες διοργανώσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2017

Ο Οκτώβριος είναι ο πιο κατάλληλος μήνας για εξορμήσεις σε βουνά και πεδιάδες, για γαστρονομικό τουρισμό, αλλά και ο μήνας της μπίρας!

Είναι ακόμα ο μήνας της ελιάς αλλά και του μήλου, καθώς παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, το μήνα που διανύουμε λαμβάνουν χώρα δύο πολύ δημοφιλείς γιορτές, η Μέρα Ελιάς στο Ολέαστρο αλλά και το Φεστιβάλ Μήλου στην Κυπερούντα.

Είναι ακόμα μήνας για παλουζέ και παραδοσιακά εδέσματα καθώς σε πολλά χωριά μας εξακολουθούν να διοργανώνονται πανηγύρια και παραδοσιακές γιορτές με αφορμή κυρίως τον τρύγο, αλλά και την προβολή και προώθηση της παραδοσιακής κουλτούρα του τόπου μας. Επίσης, αρκετές είναι και οι γιορτές που στήνονται βασισμένες στα τοπικά προϊόντα.

Ας τους ρίξουμε μια ματιά!

Tα παραδοσιακά...

Φεστιβάλ Μήλου
Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά φεστιβάλ της Κύπρου, που έγινε θεσμός, τόσο για την τοπική κοινωνία της Πιτσιλιάς όσο και για την Κύπρο. Φέτος λοιπόν το διήμερο 7 & 8 Οκτωβρίου θα πάμε και πάλι στο χωριό Κυπερούντα, για να απολαύσουμε το μήλο σε όλες του τις εκδοχές, καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επίσης στο πλαίσιο της γιορτής θα πραγματοποιηθούν: Έκθεση των ποικιλιών μήλου που καλλιεργούνται στην Κύπρο, Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το μήλο, Έκθεση παραδοσιακών και σύγχρονων εργαλείων καλλιέργειας μηλιάς, Λαϊκή αγορά με μήλα φιαφόρων ποικιλιών, αχλαδόμηλα, εδέσματα και ποτά από μήλο και άλλα παραδοσιακά προίόντα, Παρασκευή του περίφημου ππαλουζέ από χυμό μήλου, Απόσταξη ζιβανίας, Επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων, Παιδότοπος, Επίσκεψη στα μουσεία και στις εκκλησίες της κοινότητας που θα είναι ανοικτά για τους επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μήλου.
Μάθε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ΕΔΩ.
> Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Οκτωβρίου, πλατεία Κυπερούντας, επ. Λεμεσού.

 

Φικάρδου - Ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της παράδοσης
Το Φεστιβάλ Παράδοσης στο Φικάρδου έγινε πλέον θεσμός μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Εξ ου λοιπόν και επιστρέφει και φέτος με σκοπό να μας Ταξιδέψει στα Μονοπάτια της Παράδοσης! Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, θα πάμε στο χωριό Φικάρδου όπου θα ταξιδέψουμε μαζί 100 χρόνια πίσω.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές: "Θα κλείσεις τα μάτια κι όταν τα ανοίξεις θα βρεθείς σε μια άλλη εποχή, σ' έναν άλλο αιώνα, σε μια Κύπρο πιο αγνή, πιο ζεστή, πιο φιλική.
Όλα θα ζωντανέψουν ξανά για λίγο. Τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια θα γεμίσουν με κόσμο και τα σπίτια θα πετάξουν τη σκουριασμένη τους κλειδαριά για να σε υποδεχτούν. Η περιήγηση ξεκινά. Κάθε δρόμος μια καινούργια ιστορία, κάθε σπίτι και μια αλλιώτικη περιπέτεια. Περπατάς και συνάμα ακούς να σε συντροφεύει ο ήχος του βιολιού και του λαούτου από μουσικούς. Όπως καταλαβαίνεις η μουσική συνοδεύεται πάντα κι από χορό. Μη εκπλαγείς καθόλου, λοιπόν, εάν καταλήξεις να χορεύεις παραδοσιακούς χορούς μαζί με το συγκρότημα ΠΑΟΚ Κλήρου το οποίο θα μας κρατά συντροφιά.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Κυριακή 8 Οκτωβρίου, Φικάρδου, επ. Λευκωσίας.

 

Φεστιβάλ Παλουζέ στο Φοινί
Το Φοινί είναι ένα χωριό με ιστορία, με παράδοση, γνωστό σε όλη την Κύπρο και τον κόσμο για την αγγειοπλαστική του τέχνη (τα Φοινιώτικα Πιθάρκα, τις κούζες, τα σταμνιά, τα πλουμιστά κουζούθκια - μοναδικά έργα τέχνης), τις ξύλινες τόνενες καρέκλες, τη βούρκα του βοσκού, τον καταρράκτη της Χαντάρας, το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων, τα ενετικά γεφύρια του (της Εκκλησιάς, του Πισκόπου και της Ελιάς) καθώς και για τα περίφημα Φοινιώτικα Λουκούμια του.
Αυτό το πολύ όμορφο και ενδιαφέρον χωριό φιλοδοξεί να γίνει γνωστό πλέον και για το Φεστιβάλ Παλουζέ του, το οποίο επιδιώκει να καταστήσει θεσμό.
Φέτος λοιπόν στις 15 Οκτωβρίου, μέρα Κυριακή, από τις 15.00-18.00, στην Αυλή του Δημοτικού Σχολείου Φοινιού, όπου θα λάβει χώρα μία γιορτή που θα περιλαμβάνει:
- πάτημα σταφυλιών
- παρασκευή παλουζέ
- αναπαράσταση απόσταξης ζβανίας (καζάνιασμα)
- πώληση σουτζιούκκου, παλουζέ και άλλων προϊόντων σταφυλιού
- κατασκευή παραδοσιακών φοινιώτικων προϊόντων (κουζούθκια, καρέκλες, βουρκά).
Στο πλαίσιο της γιορτής θα υπάρχει κυπριακή μουσική και φουσκωτό για τους μικρούς μας φίλους. Επίσης, ο Όμιλος Γυναικών Φοινιού θα κερνά ζεστό παλουζέ και ζιβανία.
> Κυριακή 15 Οκτωβρίου, Αυλή του Δημοτικού Σχολείου Φοινιού, επ. Λεμεσού, 15.00-18.00.

 

Φεστιβάλ Παλουζέ στην Ποταμίτισσα
Το Κέντρο Νεότητας Ποταμίτισσας μας προσκαλεί στην εκδήλωση «Μουστολιχουδιές» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 από τις 11.00-13.00 στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού.
Στο φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς παρασκευάζεται ο παλουζές και ο σουσούκκος. Επίσης, θα μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία απόσταξης της ζιβανίας.
Ακόμα θα προσφέρεται δωρεά ζεστός παλουζές σε όλους τους επισκέπτες!
Για όσους επιθυμούν να γευτούν τα παραδοσιακά φαγητά του χωριού, με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει γεύμα στο οίκημα του Κέντρου Νεότητος.Το γεύμα περιλαμβάνει κλέφτικο, κουπέπια, πατάτες και σαλάτα. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κρατήσεων.
Τιμή φαγητού: €10 (€6 για παιδιά κάτω των 12 ετών). Κρατήσεις μέχρι 16/10/2017 στο τηλ.: 99333835.
> Κυριακή 22 Οκτωβρίου, προαύλιο εκκλησίας χωριού Ποταμίτισσα, επ. Λεμεσού, 11.00-13.00.

 

5ο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Εδεσμάτων & Προϊόντων, "Κοπιάστε"
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 29 Οκτωβρίου 2017 πάμε στο όμορφο χωριό Φαρμακάς για το 5ο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Εδεσμάτων & Προϊόντων, "Κοπιάστε".
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, παρόλα αυτά, αναμένουμε και φέτος στην πλατεία του χωριού να "φιλοξενηθούν" πολλά παραδοσιακά εδέσματα και δραστηριότητες.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Κυριακή 29 Οκτωβρίου, πλατεία Φαρμακα, επ. Λευκωσίας.

 

7ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου
Ο Κόρνος είναι ιδιαίτερα γνωστός για την αγγειοπλαστική του τέχνη, η φήμη της οποίας ξεπέρασε τα σύνορα της Κύπρου και τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης.
Γι' αυτό λοιπόν και για ακόμα μια χρονιά, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου, διοργανώνει και φέτος για 7η χρονιά, το Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου και μας καλεί να τιμήσουμε μαζί την παράδοση και πολιτιστική μας κληρονομιά!
Το πρόγραμμα του τριήμερου αυτού φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, περιλαμβάνει από παιδικά εργαστήρια και κατασκευή πήλινων αγγείων μέχρι παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα.
> Παρασκευή 6-Κυριακή 8 Οκτωβρίου, Κόρνος, επ. Λάρνακας.

 

Φεστιβάλ Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων
Από τις 13 μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου η Πάφος θα φιλοξενήσει μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα γιορτή. Μία εκδήλωση που σκοπός της είναι η περαιτέρω ανάδειξη και προβολή των κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων και κρασιών της Κύπρου.
Στο Φεστιβάλ Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στο Mεσαιωνικό Kάστρο της Κάτω Πάφου, τα οινοποιεία της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα θα μας δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους αλλά και οι παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων θα διαθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα και να τα γευτούμε επιτόπου αλλά και να τα αγοράσουμε για το σπίτι μας.
Θα υπάρχει ακόμα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικά και μουσικά σχήματα καθώς και διάφορες αναπαραστάσεις παραδοσιακών επαγγελμάτων.
Την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Πάφου και ο ΚΟΤ.
> Παρασκευή 13-Κυριακή 15 Οκτωβρίου, πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, Πάφος.

 

1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων
Τα Κρασοχώρια της Λεμεσού, ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη διοργάνωση μίας μεγάλης γιορτής με επίκεντρο τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας.
Προσκαλούν λοιπόν ντόπιους και ξένους να συμμετέχουν στο 1ο Φεστιβαλ Παραδοσιακών Γεύσεων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Άρσος.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από κοινού από τα 13 κρασοχώρια: Άρσος, Βάσα, Ποταμιού, Κισσούσα, Δορά, Βουνί, Αγ. Αμβρόσιος, Αγ. Θεράπων, Γεροβάσα-Τρόζενα, Κιβίδες, Πάχνα, Μαλλιά, και τελεί υπό την αιγίδα της πρώτης κυρίας Άντρης Αναστασιάδου .
Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Κέντρο Παραδοσιακών Γεύσεων & Πληροφόρησης, στο Άρσος, από τις 10:00-18:00.
> Κυριακή 8 Οκτωβρίου, Άρσος, επ. Λεμεσού, 10.00-18.00.

 

Μαδαρή Μάνα Γη
Και φέτος το γραφικό χωριό της Πιτσιλλιάς, ο Πολύστυπος, θα βάλει τα γιορτινά του και φέτος τον Οκτώβριο, για να μας υποδεχθεί στην πολύ όμορφη γιορτή που ετοιμάζει, με αφορμή τον τρύγο, και περιλαμβάνει ένα πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Κάτω από το γενικό τίτλο "Μαδαρή Μάνα Γη", ο Πολύστυπος μας προσκαλεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, από τις 11.00-16.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού για να απολαύσουμε πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα της γιορτής, ΕΔΩ.
> Κυριακή 15 Οκτωβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πολυστύπου, επ. Λευκωσίας, 11.00-16.00.

 

1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων "Η Αθηένου στο πιάτο μας"
Η Αθηένου, η κωμόπολη της επαρχίας Λάρνακας, ετοιμάζεται να βάλει στο πιάτο μας τα πιο νόστιμα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, σε ένα απόλυτα γευστικό φεστιβάλ! Ο λόγος για το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων με τίτλο "Η Αθηένου στο πιάτο σας", που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου.
Το φεστιβάλ θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει όλη την ημέρα.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ ο Δήμος θα κεράσει όλους τους παρευρισκόμενους τοπικά προϊόντα και εδέσματα, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν και να λάβουν μέρος στην ετοιμασία τους, όπως παρασκευή με τον παραδοσιακό τρόπο ψωμιού και χαλουμιού.
Πρόθεση του Δήμου «είναι η εκμάθηση και η διάδοση της παράδοσης του τόπου μας μέσω βιωματικού τρόπου. Το Φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί με ποικίλες πολιτιστικές και άλλες δράσεις όπως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά, με στάσεις στις διατηρητέες οικοδομές του Δήμου, προετοιμασία φαγητού από σεφ, συμβουλές από Αθηενίτες διατροφολόγους, χοροί από τους Πολιτιστικούς Ομίλους του Δήμου και μουσικό πρόγραμμα».
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθεί η Αγρότισσα της Μεσαορίτικης γης, αφού η μέρα του Φεστιβάλ συμπίπτει με τη Μέρα της Αγρότισσας.
> Κυριακή 15 Οκτωβρίου, Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου, επ. Λάρνακας.

 

1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Κυψέλης
Με άρωμα και γεύση μελιού αυτό το φεστιβάλ που προγραμματίζεται σε ένα πανέμορφο χωριό της ορεινής Λευκωσίας.
Ο λόγος για το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Κυψέλης ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στον Καλοπαναγιώτη.
Το φεστιβάλ απευθύνεται τόσο στους φίλους μελισσοκόμους, αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ, όσο και στο πολυπληθές καταναλωτικό κοινό, που θέλει να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες του κυπριακού μελιού, να δοκιμάσει μέλι από κάθε γωνιά της Κύπρου, αλλά και να προμηθευτεί τα καλύτερα μέλια απευθείας από τους παραγωγούς.
> Παρασκευή 27-Κυριακή 29 Οκτωβρίου, Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.

 

1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ "Ο Δρόμος της Ελιάς"
Τον Οκτώβριο στη Χοιροκοιτία θα ανκαλύψουμε το δρόμο της ελιάς στα λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού, και θα περάσουμε ένα απόγευμα με βιωματικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Δραστηριότητες όπως διάλεξη για την ποιότητα του ελαιολάδου, γευσιγνωσία με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, ζύμωμα παρέα με τη γιαγιά, ενώ σεφ θα δίνει συμβουλές και θα μποράζει συνταγές και περίπτερα που θα στηθούν θα πωλούν παραδοσιακά προϊόντα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, τέλος, στην πλατεία του χωριού θα στηθεί μία μουσικοχορευτική βραδιά, με πώληση φαγητού και ποτού.
> Κυριακή 15 Οκτωβρίου, Χοιροκοιτία, επ. Λάρνακας, 15.00-19.00.

 

Τα άλλα...



Φεστιβάλ Erasmus

Το πιο πετυχημένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας και μας προσκαλεί να το γιορτάσουμε μαζί του, σε ένα υπαίθριο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία.
Στο πλαίσιο του Erasmus Festival, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, από τις 16.30-23.00, θα περιλαμβάνει συναυλίες με τους the BURGER PROJECT τους Monsieur Doumani, τον Dj Cotsios o Pikatillis (ABR) και πολλές άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Δεσ αναλυτικά το πρόγραμμα, ΕΔΩ.
> Σάββατο 7 Οκτωβρίου, Πάρκο Ακροπόλεως, Λευκωσία, 16.30-23.00.

 

Φεστιβάλ Βιβλίου Δερύνειας
Λάτρεις του βιβλίου ετοιμαστείτε γιατί έρχεται ένα φεστιβάλ, που θα σας ενθουσιάσει και απευθύνεται φυσικά σε εσάς.
Ο λόγος για το Φεστιβάλ Βιβλίου Δερύνειας το οποίο διοργανώνουν το Nicosia Book Fest και ο Δήμος Δερύνειας - Deryneia Municipality, μαζί με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, τον προσεχή Οκτώβριο στο πάρκο Δημοτικού Αμφιθεάτρου Δερύνειας.
Συγκεκριμένα την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου από τις 4 μ.μ. - 9 μ.μ., όλοι όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια, μουσική και να περάσουν ένα πολύ όμορφο απόγευμα.
Ακόμα στον χώρο θα υπάρχει φαγητό και ποτό, ενώ θα λειτουργήσει και παιδική γωνιά με φουσκωτό, ζωγραφική και χειροτεχνίες, ζωγραφική προσώπου και άλλες δραστηριότητες
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.
> Κυριακή 8 Οκτωβρίου, πάρκο Δημοτικού Αμφιθεάτρου Δερύνειας, ελ. επ. Αμμοχώστου, 16.00-21.00.

 

12ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας
Με την παρέλαση στη Λεωφόρο Μακαρίου από το κυκλικό κόμβο στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας, η πραγματικότητα θα δέσει για δωδέκατη συνεχή χρονιά με την iστορία και τους μύθους. Συμπαραστάτες οι Ιππότες οι ακροβάτες, οι δράκοι και οι μάγισσες, οι πριγκίπισσες και όλοι των παραμυθιών οι ήρωες που με ένα μαγικό ραβδί θα ξετυλίξουν την κόκκινη δεμένη κλωστή και το παραμύθι θα αρχινήσει.
Το 12ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας έρχεται για άλλη μια χρονιά να μας ταξιδέψει στον Μεσαίωνα με μουσικές, τραγούδια και πολλές εκδηλώσεις από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα, ΕΔΩ.
> Σάββατο 7-Σάββατο 14 Οκτωβρίου, Αγία Νάπα, ελ. επ. Αμμοχώστου.

 

Μέρα Ελιάς 'Ολέαστρο'
Το μοναδικό θεματικό πάρκο ελιάς στον κόσμο, το Ολέαστρο, όπου πραγματοποιούνται γεωργικές και μεταποιητικές εργασίες και παράγεται εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο, ετοιμάζεται να ανοίξει και φέτος τις πόρτες του για να μας υποδεχθεί στην καθιερωμένη πλέον γιορτή του! Η Μέρα Ελιάς, που από το 2009 λαμβάνει χώρα στο Πάρκο της Ελιάς 'Ολέαστρο' στην Ανώγυρα, θα διεξαχθεί φέτος την Κυριακή 8 Οκτωβρίου από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίδειξη μαγειρικής, παρασκευής παστελιού, χαλουμιού, φουρνίσματος ελιόπιτας, που θα προσφερθούν δωρεάν στο κοινό, έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων και καλλιτεχνών Ανώγυρας, φαγητό, μουσική, χορός και παιχνίδια. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Κυριακή 8 Οκτωβρίου, Πάρκο Ελιάς 'Ολέαστρο', Ανώγυρα, επ. Λεμεσού.

 

Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού
Μια μέρα που θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους, υπόσχεται η Green Dot Κύπρου, η οποία παρουσιάζει το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού! Συγκεκριμένα η Green Dot Κύπρου διοργανώνει και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού» σε συνεργασία με τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού.
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 6:00 μ.μ. στο Μώλο Λεμεσού.
Ο Οργανισμός έχει ως στόχο να προβάλει το πώς η ανακύκλωση συμβάλλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση του ΕΥ ΖΗΝ, της ποιότητας της ζωής και της υγείας μας.
Θα υπάρχουν περίπτερα από διάφορους Οργανισμούς όπου θα ενημερώνουν το κοινό για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.
Στο Φεστιβάλ θα τοποθετηθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα οποία θα προσφέρουν τη δυνατότητα ενημέρωσης για το περιβάλλον και την ανακύκλωση με διάφορους και ξεχωριστούς τρόπους.Παράλληλα θα υπάρχει παιδική ψυχαγωγία για τους μικρούς μας φίλους.
Η είσοδος του Φεστιβάλ και όλα τα παιχνίδια θα είναι δωρεάν.
> Σάββατο 7 Οκτωβρίου, Μόλος, Λεμεσός, 10.00-18.00. Είσοδος ελεύθερη.

 

1ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ
Αυτό το φθινόπωρο θα το περάσουμε με τον καλύτερο τρόπο! Με παιχνίδι και δραστηριότητες ξεχωριστές και απόλυτα διασκεδαστικές!
Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις, στη Λεμεσό για τρεις ημέρες μέρες θα στηθεί ένα Φθινοπωρινό Φεστιβάλ, όπου τα παιδιά θα περάσουν υπέροχα με διάφορες φθινοπωρινές δραστηριότητες. Χιλιάδες κολοκύθες για να στολίσουν και να σκαλίσουν τα παιδιά, τσουλήθρες από σανό, αγγειοπλαστική με τροχό, βόλτες με πόνυ, κολάζ με φθινοπωρινά φύλλα, μπουκάλια με χρωματιστή άμμο και άλλα.
Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης και πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια, όπως τραμπολίνο για bungee jumping, ταύρος, τροχός της τύχης, σούμο, μονομαχίες, φουσκωτά, face painting.
Όλα αυτά θα τα βρεις στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού, το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ (το σαββατοκύριακο) και 17.00-22.00 την Παρασκευή.
Και δεν θα πας μόνο επειδή θα περάσεις υπέροχα και θα διασκεδάσεις, αλλά και γιατί τα καθαρά έσοδα θα δοθούν για καλό σκοπό.
Συμμετέχοντας στο υπέροχο 3-ήμερο «Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Λεμεσού» στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού γεμάτο μοναδικές δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, στηρίζουμε το πολύτιμο έργο των: Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, Κέντρα Εκπαίδευσης Ζωής και Παιδιά με υπατικές παθήσεις - Γιώργος Ψαράς Round Table.
To εν λόγω φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου ΣΕΛΚ.
> Παρασκευή 13-Κυριακή 15 Οκτωβρίου, πλατεία Παλιού Λιμανιού, Λεμεσός, 11.00-22.00.

 

6ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού
Πιστός στην υπόσχεσή του ο φιλανθρωπικός Σύνδεσμος FUNRAISING παρουσιάζει το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού και προσκαλεί όλα τα παιδιά σε ένα αλλιώτικο τριήμερο πολιτισμού, γνώσης και διασκέδασης. Το σύμπαν περιλαμβάνει ό,τι μπορούμε να αγγίξουμε, ό,τι μπορούμε να νιώσουμε, να διαισθανθούμε, να μετρήσουμε και να ανακαλύψουμε. Περιλαμβάνει όλα τα ζωντανά πράγματα, τους πλανήτες, τα αστέρια, τους γαλαξίες, τα σύννεφα, τη σκόνη, το φως και ακόμα και το χρόνο.
Σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης της Λεμεσού, καλλιτέχνες, αστρονόμους, φυσικούς, οι διοργανωτές του φεστιβάλ αφιερώνουν το τριήμερο 20-22/10 στα παιδιά και τους φίλους τους.
Σε μια προσπάθεια να τους ενθαρρύνουν να φανταστούν και να αντιληφθούν το μέγεθος και τις ευθύνες μας απέναντι στο μικρόκοσμο και στο μακρόκοσμο μας.
Γιατί όλοι τελικά είμαστε ένα μικρό κομμάτι του σύμπαντος...
> Παρασκευή 20-Κυριακή 22 Οκτωβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, Μαρίνα Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close