News , Guide

Όταν τo κλασικό κοκτέιλ Manhattan έγινε κυπριακό Μα'ν'τα Χαττάν στον Πολύστυπο

Μία κυριακάτικη γιορτή στο βουνό εμπνέεται από τηγη της Μαδαρής και φτιάχνει τα πιο ευφάνταστα κοκτέιλ με τα πιο… έξυπνα ονόματα

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2017

Για ακόμα μία χρονιά η μικρή κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας που βρίσκεται στις πλαγιές της Μαδαρής στην περιοχή Πιτσιλιάς, ο Πολύστυπος, ξακουστός για το φουντουκόδασ;oς του διοργανώνει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου τη γιορτή "Μαδαρή Μάνα Γη" η οποία αποτελεί τον εορτασμό της έναρξης του τρύγου και περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Η κοινότητα είναι αποφασισμένη και φέτος να εκπλήξει του παρευρισκόμενους με το πρόγραμμα που περιλαμβάνει:
> Ζωντανή Παραδοσιακή Μουσική
> Παραδοσιακούς Νησιώτικους Χορούς με το Χορευτικό Συγκρότητα Όλβιον
> Επίδειξη παρασκευής φρέσκου ζεστού ππαλουζέ και δωρεάν γευσιγνωσία από όλους τους επισκέπτες
> Επίδειξη απόσταξης ζιβανίας
> Γευσιγνωσία ιίνου με συμμετοχή πολλών κυπριακών οινοποιείων (Προϋπόθεση συμμετοχής στη γευσιγνωσία, η αγορά του συλλεκτικού αναμνηστικού ποτηριού, με το οποίο μπορείς να δοκιμάσεις όλα ανεξαιρέτως τα κρασιά χωρίς κανένα περιορισμό).
> Παιδικό εργαστήρι, για ψυχαγωγία των μικρών μας επισκεπτών, με δημιουργίες, κατασκευές, παιχνίδια και ζωγραφική (11:00 - 14:00)
> Εκθέσεις φωτογραφικού υλικού και αντικειμένων που σχετίζονται με όλα τα στάδια της καλλιέργειας και συγκομιδής των αμπελιών καθώς και του τρόπου παρασκευής όλων των νόστιμων παραγώγων τους
> Πλούσιο πωλητήριο με πεντανόστιμες, οικιακές λιχουδιές, όπως παραδοσιακός σιυσιούκκος δίχως ζάχαρη, ππαλουζές, κρασίν του πιθαρκού, αλλαντικά Πιτσιλιάς κρασάτα κ.α.
> Γαστρονομικές φουντουκοδημιουργίες για όσους χρειάζονται να αποκτήσουν ενέργεια, καθώς και άλλες ευφάνταστες παραδοσιακές γαστρονομικές απολαύσεις!

Καλά είναι όλα αυτά και πολύ ενδιαφέροντα, όμως, εκείνο που ξεχωρίσαμε φέτος είναι μία ακόμα πτυχή της φετινής γιορτής. Η παρασκευή ευφάνταστων κοκτέιλ με αγνά υλικά της περιοχής, κυπριακά αποστάγματα, σπιτικά σιρόπια με πιτσιλλίσιμα βότανα και τα πιο 'περίεργα', έξυπνα και χιουμοριστικά ονόματα.

Σημείωσε λοιπόν πως την Κυριακή θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς στον Πολύστυπο 5 πρωτότυπα, απόλυτα κυπριακά κοκτέιλ με μόνο 4 ευρώ το ένα.


Το σπιτικό Σιρόπι Ζαμπούκκου που μόλις ψήθηκε για το περιβόητο HUGO PolystyBOSS κοκτέιλ

Τα κοκτέιλ είναι:

SeXynisteri
Τσαχπίνικο και παιχνιδιάρικο με βάση το κυπριακό Ξυνιστέρι, αναδεικνύει τα πρωτογενή αρώματά του (πράσινο μήλο) και τα παρεμφερή (χρυσόμηλο και ροδάκινο) με ισορροπημένη οξύτητα, γλυκόνινο και δροσιστικό.

Berrie-πτωση
Φρουτώδες και αποπλανητικό, μιλάμε για σοβαρή berrieπτωση, με εξαίρετο κυπριακό ροζέ κρασί, άφθονα μαύρα μούρα με ισορροπημένη γλυκύτητα. Δημιουργήθηκε για όσους αρέσκονται στις έντονα φρουτώδεις γεύσεις.

I Love Polystypos
Για όλους τους φίλους του Πολύστυπου, τους φανατικούς λάτρεις των φουντουκιών και των ξηρών καρπών γενικότερα, ένας ισορροπημένος συνδυασμός πράσινου μήλου και καπνιστού φουντουκιού που απογειώνει τις αισθήσεις.

Hugo PolystyBoss
Κλασική αγαπημένη συνταγή με την προσωπική σφραγίδα των bartenders της κοινότητας και προπαντός σπιτικό σιρόπι ζαμπούκου που φτιάχτηκε ειδικά για τη Μαδαρή Γη, φρέσκο δυόσμο από την αυλή, με ισορροπημένη οξύτητα και αρκετά δροσιστικό.

ΜantaHattan
Για όλους τους φίλους των κλασικών κοκτέιλ που θα έπιναν με ευχαρίστηση ένα Μανχάταν, υπάρχει το… Μα'ν'τα Χαττάν. Με τη μοναδική κυπριακή Κουμανδαρία, το πρώτο Premium Κυπριακό Vermouth (ενισχυμένο κρασί με πολλά βότανα και αρωματικά) σιρόπι με κιούλι και bitters πορτοκαλιού. Μοναδική, ξεχωριστή απόλαυση, ψαγμένο και ιδιόμορφο με πολύ ψηλό αλκοολικό βαθμό.

Τι λες, δεν φαίνεται ενδιαφέρον να έχεις την ευκαιρία να πιεις τέτοια κοκτέιλ σε ένα χωριουδάκι της Πιτσιλιάς; Σημείωσε πως οι bartenders της κοινότητας είναι δύο οδοντίατροι!

Η γιορτή αρχίζει από τις 11.00 το πρωί.

Μάθε περισσότερα για τον Πολύστυπο εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close