Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017
Το στέικ δεν είναι απλά ένα πιάτο, αλλά μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Από την κοπή του κρέατος, το κομμάτι που θα επιλεγεί, τον τρόπο που θα ψηθεί, ακόμη και τον τρόπο που θα σερβιριστεί.
Αναζητήσαμε τα πιο αγαπημένα μέρη, στη Λεμεσό, για να απολαύσεις ζουμερά στέικ!

Columbia Steak House
Αυτός είναι ο απόλυτος ναός του steak στη συμπρωτεύουσα, αφού φημίζεται για την ποικιλία που προσφέρει και τα USDA steak που διαθέτει, αλλά και την όλη αισθητική του χώρου.
Τo steak: Η γκάμα περιλαμβάνει αμερικάνικα και αυστραλέζικα φιλέτα, όπως Black Angus, prime fillet, rib eye, petite fillet, T-bone, chateaubriand και New York Strip, καθώς και USDA επιλογές.
Δοκίμασε: Το Αμερικάνικο Prime New York Strip στη σχάρα, το οποίο κρατά όλη την ένταση της γεύσης κι έτσι δεν χρειάζεται καμία σάλτσα (από €32.00).
(25278000) Αγίου Ανδρέου, Columbia Plaza. Δ-Σ 19.00-23.00, Κ 12.30-15.00 & 19.00-23.00.

Pier One
Στο πανέμορφο και ξεχωριστό Pier One, στο Παλιό Λιμάνι, με πανοραμική θέα προς τον παραλιακό, θα απολαύσεις, ανάμεσα σε άλλα, νόστιμα πιάτα με βοδινό φιλέτο.
Τo steak: Στο μενού θα βρεις ταρτάρ από φιλέτο Black Angus για ορεκτικό, ενώ όσον αφορά τα κυρίως, δοκίμασε τα πιάτα με Onglet fillet και Black Angus fillet, όπου και τα δύο σερβίρονται με ιδιαίτερες σάλτσες.
Δοκίμασε: Μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με σάλτσα κουμανταρίας, πουρέ σπαστής πατάτας με παρμεζάνα και λάδι τρούφας και λαχανικά (€30.00).
(25022375) Παλαιό Λιμάνι Λεμεσού. Δ-Κ 9.00-23.00 (η κουζίνα).
Ryan’ s Bar & Grill
Η ρουστίκ cozy ατμόσφαιρά του και οι παλιές διαφημίσεις στη διακόσμηση σε κάνουν να ταξιδεύεις σε εκείνα τα αμερικάνικα dine-in, που βλέπεις στις ταινίες.
Τo steak: Τα φιλέτα του προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία και την Αμερική, ενώ διαθέτει όλα τα περίφημα κομμάτια, όπως prime steer tenderloin, prime fillet, Βlack Αngus sirloin, Τ-bone και rib eye. Όλα ψήνονται στη σχάρα, όπως εσύ προτιμάς.
Δοκίμασε: Το Ryan's steak από prime steer beef, φλαμπέ με brandy, το οποίο στη συνέχεια ψήνεται σε κόκκινο κρασί μαζί με μανιτάρια, κρέμα, τυρί τσένταρ και σκόρδο (€23.50).
(25952562) Ακρωτήρι. Δ-Σ 17.00-23.00 Κ 12.00-22.00.
Steak House by Michael
Την καινούρια άφιξη στον κόσμο του steak θα τη βρεις στο Πισσούρι σε έναν καλαίσθητο μοντέρνο χώρο.
Τo Steak: Prime cut από USDA φιλέτα, καθώς επιλογές από rib eye ωρίμανσης, Black Angus, tenderloin, New York Strip και άλλα. Συνοδεύονται αν επιθυμείς από κάποια σάλτσα, όπως Barnaise, μανιταριών, κόκκινου κρασιού, Chimichurri και άλλες.
Δοκίμασε: Το Aged Rib Eye Steak (350 γρ./ €26.00) και αν θες, συνόδεψέ το με την σάλτσα blue cheese, που του ταιριάζει απόλυτα!
(25221766, 99185717) 28ης Οκτωβρίου, Πισσούρι. Δ-Σ 18.00-23.00.

The Grill Room
Εντός του ξενοδοχείου Amathus, μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία του steak σε έναν χώρο γεμάτο πολυτέλεια, με θέα προς τη θάλασσα.
Τo steak: Το βοδινό προέρχεται από Αυστραλία, Σκωτία, Αμερική και Γαλλία, σε διάφορα κομμάτια και μεγέθη. Υπάρχει επίσης Wagyu, καθώς και ξηρής ωρίμανσης από τη Γαλλία. Όλα ψήνονται σε ειδικό ξυλόφουρνο.
Δοκίμασε: Ξηρής ωρίμανσης rib eye της φυλής Charolais, από τη Γαλλία (€38.00) σερβιρισμένο χωρίς σάλτσα, με φρέσκα λαχανικά και πατάτες πουρέ με λάδι τρούφας.
(25832000) Λεωφόρος Αμαθούντος, Ξενοδοχείο Amathus. Δ-Κ 19.00-22.30.

The Steak House
Όπως λέει και όνομά του, εξειδικεύεται στα steak. Θα τα απολαύσεις σε ένα καλαίσθητο χώρο, στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα.
Τo steak: Θα βρεις αμερικάνικα steak Black Angus, steak Νέας Ζηλανδίας και τα περίφημα Wagyu (€89.00). Ψημένα στη σχάρα ή στο τηγάνι στην ένταση που προτιμάς, εκτός από κάποια κομμάτια, που δεν πρέπει να ξεπερνούν το medium.
Δοκίμασε: Επέλεξε The Steak House Special (€30.50). Τρυφερό βοδινό φιλέτο, σβησμένο με μπράντι και σερβιρισμένο με σάλτσα από μανιτάρια, φρέσκια κρέμα, κρεμ- μύδι και τυρί.
(70000577) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Δ-Κ 12.00-23.30.
>> Ανακάλυψε ακόμα περισσότερα στέκια για καλό στέικ, στο Check In Cyprus Νοεμβρίου που κυκλοφορεί!

Σχετικά
Στο ολοκαίνουριο μοντέρνο καφέ της Λευκωσίας πρέπει να πας
Η Kawacom’s παρουσιάζει το 28ο κατάστημά της στο Στρόβολο και το πρώτο sitting concept της αλυσίδας
Διάσημο εστιατόριο μετακομίζει στην ορεινή Λεμεσό (μόνο για μία μέρα)!
Το Salt & Fire παρουσιάζει το “Awakening Vol. 3” σε συνεργασία με το Οινοποιείο Τσιάκκας
Δοκιμάσαμε τα ανανεωμένα πιάτα του βραβευμένου Ταβερνείου Το Ιστορικόν
Ένα στέκι που μας κάνει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά
Vetrina: Ένα διαχρονικό ταξίδι στο μεσογειακό πνεύμα της γαστρονομίας
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection Hotel, ιδιοκτησία της MHV, ανακοινώνει και επίσημα την άφιξη του ολοκαίνουριου, dine, wine & deli Vetrina
O Chef της Χρονιάς 2025 μάς στρώνει (εκλεπτυσμένο) σαρακοστιανό τραπέζι με θέα τη θάλασσα
Καθαρά Δευτέρα στο NEREA by AMARA: Ένα δημιουργικό σαρακοστιανό γεύμα με θέα τη θάλασσα
Η Kawacom’s παρουσιάζει το 28ο κατάστημά της στο Στρόβολο και το πρώτο sitting concept της αλυσίδας
Το νέο Kawacom’s στεγάζεται στο Karyatides Building, στην οδό Αθηνών 176
Οριστικά κλειστό δημοφιλές και ιστορικό παραλιακό στέκι του νησιού
Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας ολοκληρώνει το κύκλο του
22 νόστιμες διευθύνσεις για απολαυστική ταχινόπιτα την Καθαρά Δευτέρα και τις νηστείες
Εδώ θα βρεις τις πιο νόστιμες ταχινόπιτες
Πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουριο Nomad Bread & Coffee που άνοιξε σήμερα τις πόρτες του
Η Λεμεσός μόλις απέκτησε ένα ακόμα Nomad Bread Coffee, το τέταρτο στην πόλη
10+1 εστιατόρια με πλούσιο μπουφέ, για Καθαρά Δευτέρα στο βουνό
Mε πλούσιους μπουφέδες που περιλαμβάνουν νηστήσιμα ορεκτικά, λαχταριστά μαγειρευτά και εκλεκτά θαλασσινά σχάρας
7 artisan bakeries του νησιού για τις λαγάνες της Καθαράς Δευτέρας
Οι πιο μυρωδάτες, προζυμένιες και δημιουργικές λαγάνες που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος
Πού θα φας καλά στη Λευκωσία την Καθαρά Δευτέρα
Σ' αυτή την αυλή, η Σαρακοστή ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο!