Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2018
Έχει φτάσει στην κορυφή και συγκαταλέγεται στην ελίτ του αθλήματός του.
Έχει κερδίσει τα περισσότερα προσωπικά του στοιχήματα.
Έχει υποχρεώσει πολιτεία και χορηγούς να τον στηρίξουν με όπλο σχεδόν αποκλειστικά την επιμονή του, τη συνεχή βελτίωσή του, την εποικοδομητική αυτοκριτική του και τη συνέπεια-δέσμευσή του να κάνει πάντα το καλύτερο δυνατό.
Έχει καταφέρει, όμως, κάτι πολύ πιο μεγάλο φέτος. Έχει καταξιωθεί. Και επειδή αυτό, για να το πετύχει κανείς, χρειάζεται χρόνο και συνεχή καλά αποτελέσματα, είναι το πιο δύσκολο, άρα και το πιο σπουδαίο. Απέδειξε πως η θέση που πήρε στο Ρίο δεν ήταν συγκυριακό αποτέλεσμα μιας καλής χρονιάς. Έδειξε την παγκόσμια κλάση του, είναι πια ο αθλητής, που εμείς έχουμε την τύχη να είμαστε θεατές των επιτυχιών του, όταν αυτές συμβαίνουν, και η επόμενη γενιά θα έχει ως σημαντικότερη αναφορά το τι μπορεί να πετύχεις, όταν συνεχώς προσπαθείς.
Ποιους σημαντικούς στόχους πέτυχες μέσα στο 2017;
'Το 2017 πέτυχα τον μεγαλύτερο στόχο μου, που ήταν η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και αυτό ήρθε με τον πιο εμφαντικό τρόπο, δηλαδή να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο και μάλιστα με διπλάσιους βαθμούς από τον δεύτερο. Ταυτόχρονα ήρθε και άλλη μια τεράστια επιτυχία. Σε όλους τους αγώνες, που συμμετείχα μέσα στη χρονιά, κατάφερα να είμαι στο βάθρο. Από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαϊάμι στα τέλη Ιανουαρίου, όπου κατέλαβα τη δεύτερη θέση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία και στο Hyres τον Απρίλη, όπου κέρδισα, μετά ήρθε η τεράστια νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έκλεισε η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Camagōri της Ιαπωνίας με τη δεύτερη θέση, ο οποίος ήταν και ο αγώνας έναρξης για τη σειρά των Παγκοσμίων Κυπέλλων για το 2017-18. Επίσης, κατάφερα να πραγματοποιήσω ακόμα ένα μεγάλο μου όνειρο και να ανέβω στο πιο ψηλό σημείο της παγκόσμιας κατάταξης κατακτώντας την πρωτιά, η οποία αποτελεί επιβράβευση, αλλά και επιβεβαίωση της σκληρής και σωστής δουλειάς, που γίνεται τόσο από εμένα όσο και τους συνεργάτες μου'.
"Μου αρέσει να δίνω πάντα το εκατό τοις εκατό του εαυτού μου"
Ποιοι είναι οι στόχοι του 2018;
'Το 2018 είναι ένα πολύ σημαντικό έτος για τον λόγο ότι, περί τα τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου, είναι ο αγώνας της χρονιάς και πιο συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στο Århus στη Δανία. Στον συγκεκριμένο αγώνα θα δοθούν και οι πρώτες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι αυτονόητο ότι ο κυριότερός μου στόχος είναι να κλειδώσω το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκιο. Επίσης, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί αγώνες, όπως τα Παγκόσμια Κύπελλα και το Πανευρωπαϊκό, τα οποία ο στόχος της διάκρισης είναι πάντα μέσα στην αγωνιστική μου ατζέντα'.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο κίνητρό σου πριν από κάθε αγώνα;
'Το γεγονός ότι αντιπροσωπεύω τη χώρα μου και τους συμπατριώτες μου και όχι μόνο τον εαυτό μου, μου δίνει τεράστια δύναμη, ώθηση και πείσμα. Σε όποια κατάσταση και να βρίσκομαι προσπαθώ να δίνω ότι έχω και να κάνω όχι μόνο τον εαυτό μου
περήφανο, αλλά και όλους τους συμπατριώτες μου'.
Μια ευχή για το 2018;
'Εύχομαι όλος ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να έρθει πιο κοντά στην άσκηση, στην άθληση και γενικά στον αθλητισμό, για να μπορέσει να δει πόσα καλά έχει να προσφέρει αυτός ο τομέας και πόσα μπορεί να κερδίσει κάποιος από την άθληση'.
Σχετικά
Tripadvisor: Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2026
Οι εμπειρίες καθοδηγούν πλέον τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται τα ταξίδια διεθνώς
To Ted Lasso επιστρέφει για τέταρτη σεζόν το καλοκαίρι - Οι πρώτες εικόνες
Η πολυβραβευμένη σειρά του Apple TV+ επανέρχεται παρά τις φήμες για οριστικό τέλος
Η «Πανσέληνος του Χιονιού» την 1η Φεβρουαρίου σημείο καμπής για 4 ζώδια -Γιατί ονομάστηκε έτσι
Μετά την «Πανσέληνο του Λύκου» στις 3 Ιανουαρίου, αναμένεται η δεύτερη πανσέληνος του έτους την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου
Το ελληνικό νησί που αναδείχθηκε «βασίλισσα των αντιθέσεων» από διεθνή ΜΜΕ
Το ελληνικό νησί δεν απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε όσους αναζητούν έντονη νυχτερινή ζωή
Έξι χώρες που πληρώνουν για να μετακομίσετε μόνιμα εκεί
Το κόστος ζωής ωθεί ολοένα και περισσότερους στην αναζήτηση μιας νέας αρχής εκτός συνόρων και ορισμένες χώρες προσφέρουν χρηματικά κίνητρα για να προσελκύσουν νέους μόνιμους κατοίκους
Ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια του νησιού, για να γιορτάσεις τον έρωτα!
Ένα εστιατόριο-προορισμός που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ρομαντικά του νησιού, ιδανικό για στιγμές αφιερωμένες στον έρωτα
8 πολυτελή παραδοσιακά σπιτάκια, σε περιμένουν για διαμονή στο χωριό
Mια εμπειρία διαμονής όπου η άνεση συναντά την ιστορία, και η φιλοξενία γίνεται προσωπική υπόθεση.
Η Aegean ανακοίνωσε 1+1 στα εισιτήριά της (για δύο μόνο μέρες)
Μία έκπληξη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Γιατί Η αγάπη ταξιδεύει καλύτερα μαζί.
Βροχές, σκόνη και σφοδροί άνεμοι σήμερα - Αναμένεται χιόνι στο Τρόοδος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Με τη στήριξη της Lidl Κύπρου, το 5ο mind REset παρουσίασε τις «πράσινες» ιδέες των παιδιών
Το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα επέστρεψε με την καθιερωμένη Εμπορική Έκθεση στο Metropolis Mall στη Λάρνακα, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου 2026.
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν οι παρουσιαστές του φετινού διαγωνισμού!
Οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης της Βιέννης
Η πτήση με τις περισσότερες αναταράξεις στον κόσμο διαρκεί μόλις μία ώρα -Ποια είναι
Η αξιολόγηση των αναταράξεων έγινε μέσω των διαδρομών πτήσης και των αρχείων, χρησιμοποιώντας τον δείκτη EDR